Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

2 monitory

Příspěvek od Johnny_Tiss » 14 led 2009 01:04

hola ... konečně jsem zprovoznil 2 monitory abych si rozšířil plochu, ale zaboha mi nejdou okna z Cubase přesunout vedle (např. mix) ... any idea?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2009 01:38

johny " roztiahni okno Cubae cez oba monitory .. da sa na to super pouzit program AUTOSIZER .. ak mas monitory 1600x1200 , tak v AUTOSIZEROVI povies ze Cubase ma mat 3200x1200 a suradnice 0,0 .. a je tam .. Autosizer vzdy upravi Cubasu velkost ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 led 2009 08:52

Mno a co takhle prostě maximalizovat okno programu nebo ho ručně natáhnout? ;-) objem práce IMHO úplně stejný a nadto netřeba instalovat další věc do systému...

P.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: 2 monitory

Příspěvek od Ondra P. » 14 led 2009 08:57

Johnny_Tiss píše:hola ... konečně jsem zprovoznil 2 monitory abych si rozšířil plochu, ale zaboha mi nejdou okna z Cubase přesunout vedle (např. mix) ... any idea?
na pluginy a mix kliknes pravim tlacitkem mysi a das always on top... pak jdou okna pretahnout z Cubase ven... takto tode v cubase 4 nevim jestli ve starsich... jinak je potreba roztahnout tu plochu na oba jestli to ve starsim cubasu nejde prez alwas on top...

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 14 led 2009 09:08

dík za rady, pánové :) ... až přijdu z roboty dom, mrknu na to, co půjde ... (páč z důvodu ušetření finančních prostředků nemám monitory stejné :( )
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 led 2009 10:18

2Johnny: to je úplně v poho, já to takhle nějakou dobu taky měl ;-)

P.

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 14 led 2009 10:30

To rád slyšim (resp. čtu) ... ale bylo to prostě nutný ... přecvakávat se furt jak ***** mezi oknama, děsný zdržování a je to nepřehledný ... Holt mi to moje hraní bude muset vydělat na 2 stejný 22" LCD, novej stůl pod tu celou elektrárnu a pořádný near-field monitory (ale to dřív asi zestárnu :D ) ... kdybyste čistě náhodou někdo prodávali slušný aktivní nearfieldy, písněte mi maila ;) ... sorry za OT
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2009 12:37

pavlii píše:Mno a co takhle prostě maximalizovat okno programu nebo ho ručně natáhnout? ;-) objem práce IMHO úplně stejný a nadto netřeba instalovat další věc do systému...

P.
maximalizovat cez dva monitory predsa nejde .. alebo hej?

rucne natiahnut to ide .. a je to otravne .. AUTOSIZER je super aplikacia .. osobne ju instalujem okamzite po instalacii windowsu .. odporucam ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 14 led 2009 12:45

2Pytkin: to je právě to, co nevím ;-) proto jsem psal to ruční roztažení... Každopádně proti gustu ..... :-)

P.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 14 led 2009 12:49

pytkin: sak raz to rucne natiahnes a cubase si to potom uz pamata a ked ho zavres a spustis tak uz sa otvori maximalizovane

ale ani ten autosizer nmusi byt uplne zbytocna aplikacia...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2009 13:18

dendy : ja to radsej raz nastavim v AUTOSIZERi a potom sa uz o to nestaram .. Bez AUTOSIZERU neviem zit .. ten musim mat nainstalovany ..

Johnny_Tiss
Příspěvky: 137
Registrován: 03 srp 2006 12:24

Příspěvek od Johnny_Tiss » 14 led 2009 15:10

k tomu autosizeru ... jde to i když mají oba monitory jiné rozlišení?
http://www.sebastienofficial.com
http://www.wishmasters.cz
http://bandzone.cz/psproject

Logic, M-Audio 1814, sE Z3300 a, Beyerdynamic DT770, Yamaha HS80 ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 led 2009 16:13

johny : jasne.. ty vies okno maximalizovat alebo roztiahnut na konkretnu velkost .. presne tak isto akoby si to spravil mysov .. akurat toto je presne a robi to samo ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 14 led 2009 17:09

zaujimala by ma jedna vec v subase (konkretne C4 STUDIO)

ked mam nahraty wav loop, melodia co ma trebars 16 taktov.. ale mam ju nahratu aj S reverbom a delayom takze mam nahratu s presahom, povedzme 17 taktov aby to pekne doznelo, aby tam nebol sek ked ju ukladam za sebou

no normalne to potom robim tak, ze si vytvorim 2 audio stopy, vlozim sekvenciu do prvej, a potom od 16 taktu ju vlozim znovu ale do druhej a takto na preskacku - proste aby mi est z tej prvej doznievalo ked uz zacina hrat ta druha..

a teraz otazka - neda sa to nejak spravit aby som nemusel tu druhu stopu davat ? proste ze do jednej audio stopy ich dam pekne za seba kazdy 16 takt a jednoducho tu malu cast ked koniec z predchadzajucej prekryva zaciatok z nasledujucej bude cubase hrat obe cez seba

dufam ze je to pochopitelne napisane, ked tak pastnem screenshot ..

ide mi len o to ze by bol prehladnejsi projekt keby som koli takymto pripadom nemusel mat vzdy 2x audio stopu...

rady typu "tak to nahraj bez delay a reveb" si neprosim :-)))

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 led 2009 17:14

dendy : a C4 Studio nema foldre? asi to inak ako cez dve stopy nepojde, ale ked to vnoris do foldra tieto dve stopy tak potom folder ti vytvori akokeby jednu a mas to upratane.. cez folder potom aj vidis ako ich mas ulozene a mozes priamo cez neho sa dostat na loop...

Odpovědět