Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 23 úno 2009 23:53

neznam presne mechanismus ale logicky pokud pracuje s driverem ASIO tak ten driver musi pracovat s vnitrni synchronizaci . takze bud s interni nebo nebo s externi...
obecne plati lepsi clock -lepsi audio
ja udelal kdysi davno laicky test:
vyjel jsem stejnou session se zapnutym clockem a bez...wavelab nasel asi 250000 rozdilu pri porovnani wavu
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 úno 2009 00:18

tomu nerozumim..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Příspěvek od Amorph » 24 úno 2009 00:46

to plati pouze, pokud jedes neco pres hw. Pokud jedes jen sw, tak se nic jinyho nez ten sw neprojevi (vse se pocita podle idealniho virtualniho sw clocku).

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 24 úno 2009 01:13

¨mam insert lexicon a tc m5000
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 01:35

dano píše:Ma kvalita zvukovej karty vplyv na kvalitu exportovaneho VSTi do wavu pokial sa to nedeje v realnom case? Alebo na tom nezalezi nakolko sa to preratava mimo nej?
nema vliv dokonca ani ked sa to deje v realnom case ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 01:36

carloff píše:¨mam insert lexicon a tc m5000
to uz ale neni softwarovy mixdown potom ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 24 úno 2009 01:43

no a jaky?:)ty stopy stejne micha software
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 22:57

Příspěvek od Milan » 24 úno 2009 02:00

Nevím přesně, jak funguje export, jestli si šahá na ASIO driver nebo ne. Ale myslím, že se to dá vyzkoušet jednoduchým experimentem. Zakázat všechny zvukovky v systému, otevřít nějaký projekt v Cubase a zkusit ho vyexportovat. Když bude chvilka, tak to zkusím, ale myslím, že carloff má pravdu.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 24 úno 2009 02:09

nepujde to ...kdysi jsem to zkousel
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 02:31

od hodin to ale predsa nezalezi .. co to tu motate .. od hodin zavisi AD alebo DA .. ked sme v digitalnej domene , tak su hodiny nepodstatne .. a skutocne to s nimi nesuvisi .. ked rendrujes nerealtime , tak co by ten cubase robil ? potreboval by predsa rychlejsie hodiny ..

carloff : ked pouzivas externy efekt , zavisi ako ho dnu dostavas .. mozes robit len formix , mozes ho mat aho HW efekt , a insertovat .. atd atd .. zakazdym to je inak .. Je to ale trosku offtopic .. Dano sa pytal na to ci
dano píše:Ma kvalita zvukovej karty vplyv na kvalitu exportovaneho VSTi do wavu pokial sa to nedeje v realnom case?
A na to je jednoznacna odpoved : NEMA

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 24 úno 2009 02:42

no musi mit ..pokud cubase pouziva driver te karty..protoze kdyby nepouzival slo by vyexportovat projekt bez zadaneho asio driveru coz nejde!
nebylo by logicke ze by potom byl schopen cubase exportovat bez zadne zvukove karty kdyby ji nepouzival? a to neni...
dalsi otazka je..jak by synchronizoval mezi sebou digitalni stemy s jinymy rozdilnymi latencemi pluginu bez neceho co by pocitalo a synchronizovalo stopy..cubase od verze 4 umi synchronne nahrat jakykoliv output do stopy..tzn ze si nahrajes treba 3 busy do tri stop zaroven..jak to dela bez interniho clocku enbo neceho podobneho?


hodiny maji vliv pri real time...pri insertu jako externi effekt ti to stejne micha sw ne hw takze je to sw mixdown...sumace je sw nikoliv hw
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 03:11

carloff : stale motas do kopy realtimove veci s oflajnovymi .. Dano sa pyta na offline ..

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 24 úno 2009 03:19

no ani v offline ti nepujde vyexportovat mixdown bez zadaneho asio driveru s funkcni zvukovkou...coz znaci ze to asi tu zvukovku potrebuje..kdyz ji potrebuje neco z ni pouziva...
selska logika...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 03:55

carloff : nechce sa mi nad tym badat .. mozno staci dat asio4all bez zvukovky .. pripadne multimedia driver bez zvukovky ..

nic .. mam upratane .. mozem ist spat ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 24 úno 2009 03:57

carloff : ale aby sme si boli na insto , spravme porovnanie .. zoberme daky VSTi , ja ho vyexportujem cez sound blaster , ty cez to najlepsie co mas .. a porovname .. lepsi test neexistuje ..

Odpovědět