Otazky na cubase
Chlapi - vyveďte mě z omylu, ale nemíchejte do toho tu zvukovku pořád! Viz můj obsáhlý příspěvek výše - ovladač zvukovky a zvukovka jsou DVĚ odlišné věci, byť spolu spjaté. Vemte si to z technického pohledu, nebo mě přesvěčte o mém mylném názoru. Zvukovka jako taková s tím nemá co dělat, takže i debaty o CLOCK jsou IMHO nonsense.....
P.
P.
pavlii: Pekna akademicka debata, vcelku je vsecko jasne, ale jde furt o ten clock. Tim renderem jsem myslel realtime render (off line render nechame v tomto pripade stranou, tam je to jasne). Latence nas taky netrapi. Zvukovku nebo sw driver taky neni nutno rozlisovat (=zvukovka). Jde o to, kde je master clock. Jestli okamziky, kdy DAW pri realtime renderu posilala samply ven (do zvukovky i do wavu) jsou rizeny internim clockem z DAW [1] nebo to taha clock z vnejsiho prostredi [2] (ktery muze byt zatizen casovymi chybami)
V pripade [1] mas pravdu a je to OK
V pripade [1] mas pravdu a je to OK

Mno - já naštěstí k tomu jakožto k akademické debatě přistupuju od počátku
- ale OK. Beru zpět mojí větu o CLOCK, to se nastavuje jako parametr v Audio Setup atakdál.... Když se opřu o jiné diskuse, tak kvalita hodin může ovlivnit nahrávku. Takže z tohoto titulu bych napsal, že externí clock může ovlivnit mixdown, ale IMHO v obou případech (off-line i realtime) stejně.
Doufám, že tu někdo (Tom naznačoval...
) vyzkouší ten nabídnutý Pytkinův test, který to IMHO jednoznačně vyřeší: mixdown na ASIO zvukovky a na ASIO/MME/DirectX/ASIO4ALL jiné zvukovky (třeba integrované). Já jsem si taky pořád jistý tím, že výsledky budou naprosto shodné, protože mixdown je čistě matematický proces.
P.

Doufám, že tu někdo (Tom naznačoval...

P.
na bicie pouzivam battery a tam je funkcia humanize, takze preto som si myslel ze aj v philharmonikovi je take nieco.pavlii píše:2Zeck: to nemá s typem VSTi nic společného; hledej v Cubase termín "shuffle", mohl by pomoci
P.
no a k tomu co si mi poradil.
v manuali cubase sx3 sa shuffle spomina na s.601 ako sposob hry typicky
pre blues a jazz a potom shuffle(snap mode) na s.147 a to v suvislosti so zmenou poradia events.
ale ja skor potrebujem funkciu, ktora tie uplne presne noty poposuva o trosilinku dopredu alebo dozadu v case, aby to znelo viac ludsky.

musi tam na to byt nejaka funkcia, lebo inak to znie velmi zle.

ale dik za snahu.