Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 bře 2009 16:46

2Zeck: mhm - jj, máš pravdu, může to být součástí VSTi - moc jsem si to pro sebe zobecnil. Pokud vím, tak Cubase nativně žádnou takovou funkci nemá, pouze zmíněné Shuffle, ale já jsem z manuálu pochopil, že by Shuffle mělo dělat to, co potřebuješ; nikoli změnu pořadí eventů - to bych se musel znovu oživit manuálem ;-) ale každopádně proč to nezkusit?

P.

Zeck
Příspěvky: 33
Registrován: 04 říj 2008 16:47

Příspěvek od Zeck » 04 bře 2009 16:51

pavlii píše:2Zeck: mhm - jj, máš pravdu, může to být součástí VSTi - moc jsem si to pro sebe zobecnil. Pokud vím, tak Cubase nativně žádnou takovou funkci nemá, pouze zmíněné Shuffle, ale já jsem z manuálu pochopil, že by Shuffle mělo dělat to, co potřebuješ; nikoli změnu pořadí eventů - to bych se musel znovu oživit manuálem ;-) ale každopádně proč to nezkusit?

P.
no ved citaj, skopiroval som to z manualu:

Shuffle
Shuffle mode is useful when you want to change the order of adjacent
events. If you have two adjacent events and drag the first one to the
right, past the second event, the two events will change places.

a pod tym su obrazky, ako to vymeni poradie eventov. :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 04 bře 2009 17:48

Zeck : kdyz otevres quantize setup nebo properties tet presne nevim... a oznacis noty ktery chces upravit tak jsou tam ruzny moznosti a prave i na rozhozeni not ... a nejmenuje se to myslim shuffle ale Swing

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 04 bře 2009 22:59

Ajajajajajajjjj...!! Možná jsem si to spletl se Swing :-D no ale vemte si, jak jsem stejnak úspěšný: donutil jsem Zecka nejmíň 2x se kouknout do manuálu ;-)
Abych netlachal zbytečně: nikdy jsem to nezkoušel, takže stejnak bych dával jen nějaké toretické rady. Pouze si vzpomínám, že nějaká funkce na "znepravidelnění" MIDI eventů v Cubase je, v manuálu to je 100% popsáno i s příklady, pravděpodobně se na to narazí v MIDI Functions nebo tam někde. Možná je i souvislost s nabídkou pro Quantize, jak zmínil ekeaze - prostě manuál je základ.

P.

mONOGRAm
Příspěvky: 992
Registrován: 16 úno 2005 17:42

Příspěvek od mONOGRAm » 05 bře 2009 13:58

Zeck: skus sa pohrat s kvantizaciou - MIDI-Quantize Setup /je tam aj "swing", ale i "random quantize"/

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 20 bře 2009 01:36

ako exportnem stopu , aby v nej hral aj metronom ? sx3

kyvaa
Příspěvky: 216
Registrován: 04 dub 2008 21:43

Příspěvek od kyvaa » 20 bře 2009 08:19

nebo připoj pad a nabouchej to rukama/prstama. Jednoduchej rytmus a pak v Abletonu aplikuj filter delay. Swing už nahraješ a filtrem to trochu zesložitíš.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1356
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Nováček v Cubase

Příspěvek od tony9 » 21 bře 2009 01:02

Vážením pánové dnes jsem rozjel Alesis IO/26 a její součástí je Cubase-LE4,
který jsem v pořádku zaregistroval. Problém je v tom, že z Cubase nemůžu vyloudit žádný zvuk, vzhledem k tomu , že WMP mně zvuky normálně přehrává a systémové zvuky jdou taky myslím že jsem nenastavil dobře Cubase. Zaškrtnul jsem repráčky nalevo a nic ani MIDI ani audio. Midi IN mám aktivováno. tak mně prosím někdo poraďte jak z Cubase vyloudit nějaký zvuk. Mám tam impotovaný audio fail. a Midi fail a nic. Do teď jsem jel ve starém Logicu, takže Cubase vůbec neumím.
Dík za rady!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 bře 2009 01:15

2tony9: Jakou máš nastavenou zvukovku ve VST Audiobay? (myslím ovladač) Co máš nastaveno pro výstup (MIDI OUT) té MIDI stopy? IMHO dodržením základních postupů v Getting Started manuálu to nemůže být žádný problém nastavit...

P.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1356
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 21 bře 2009 01:50

pavlii píše:2tony9: Jakou máš nastavenou zvukovku ve VST Audiobay? (myslím ovladač) Co máš nastaveno pro výstup (MIDI OUT) té MIDI stopy? IMHO dodržením základních postupů v Getting Started manuálu to nemůže být žádný problém nastavit...
P.
Zvukovku mám vybranou tu Alesis. Nemůžu přijít na to kde se nastavuje MIDI aut.
Nejsem příliš dobrý angličtinář ale Logic jsem zvládnul tak doufám, že zvládnu i cubase.
Dík za ochotu dnes už jdu rači spát.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 bře 2009 23:07

2tony9: MIDI aut se nastavuje spíš v oblasti kopané, ale v rámci Cubase se dá nastavit třeba MIDI OUT ;-), ke kterému se dobéřeš přes Device -> Setup..... VST AUdiobay je jen jedna větev celého stromu s parametry a dalším z nich je i MIDI IN/OUT. Stačí mít oči otevřené......

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 23 bře 2009 09:50

pavlii: Jen se zeptám - nemyslel spíš midi out konkrétní midi stopy v projektu? Tzn. jak připojuješ midi out např. na VSTi instrument nebo na hw out zvukovky? To by přeci mělo stačit označit midi stopu a vlevo v menu vybrat midi in nebo out nebo to samé se dá vybrat i F3 v mixeru nad danou midi stopou.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 bře 2009 09:55

2TOM: mno jestli to myslel, tak v tom případě nechápu, jak mohl zvládnout LOGIC..... :-D ale možná dobře, žes tu poznámku napsal (třeba to fakt myslel).

P.

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1356
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Příspěvek od tony9 » 23 bře 2009 13:03

zdravím, už mně jede audio i midi. Problém u MIDI byl ten, že jsem do prázdného projektu importoval midi file no tam se mně automaticky nastavili instrument stopy, které sanmozřejmě nenabízejí výstup na mdi . Jakmile jsem ale přidal midi stopy a nastavil aut(out):lol: tak všechno jede. Dík za ochotu.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 bře 2009 15:34

2tony9: sice by to ještě chtělo trošku zapracovat na terminologii, ale hlavně, že to je OK ;-)

P.

Odpovědět