Otazky na cubase
ale mne to robi aj ked mam jednu stopu bez efektovTOM-Thak píše:marian: To mas tim asio ovladacem ty zvukovky a nastavenym bufferem a vytizenim projektu.. to me dela na Deltì taky .. normalka.. resp. an vsech zvukovkach a pocitacich mi to delalo, co jsem kdy mel.
a buffer mam nastaveny na 256 (myslim) , pri 44,1 by som to uz viac nedaval, ci ?
-
Re: otazky na cubase
Taky dotaz. Ked pripajam keyboard (RD-700GX) cez USB, musim ho najprv zapnut aby ho system detekoval a az potom zapnut Cubase aby som mal zariadenie v midi inputoch. Ked ho napr. pocas prace vypnem a znova zapnem, uz nefunguje.
Existuje v Cubase nieco ako "refresh" midi devices? Proste aby som mohol klavesy zapnut aj potom co uz Cubase bezi a zoznam midi zariadeni sa nejako obnovi a mozem hrat bez nutnosti restartovat Cubase?
Existuje v Cubase nieco ako "refresh" midi devices? Proste aby som mohol klavesy zapnut aj potom co uz Cubase bezi a zoznam midi zariadeni sa nejako obnovi a mozem hrat bez nutnosti restartovat Cubase?
Nevím o tom, ale šťouravý dotaz: k čemu pak to? Pokud pracuješ, nepotřebuješ přeci odpojovat keyboard, ne?
P.
P.
-
pavlii: ked pracujem tak nie ale ked odchadzam od PC a viem ze budem napr. zopar hodin prec tak zvyknem vypinat monitory, klavesy apod. ale PC s Cubase casto necham zapnuty lebo moj orchestralny template sa loaduje asi pol hodinu (doslova). Ale jasne, klavesy preziju aj ked budu zapnute tyzden vkuse, asi to je len taky (zlo)zvyk. 

by ma zaujimalo... ako na mono stopu aplikovat stereo efekt ? v inserte akykolvek plugin zneje stale mono. mozem mat ako send stereo efekt, ale ten neviem poslat nikde inde, ako na master. alebo mi nieco unika ? standardna situacia - mam snare natoceny ako mono fajl a chcem na neho dat stereo reverb - ako najlepsie postupovat ?
posli tu stopu do stereo grupy a aplikuj efekt tam ..
reverb by som osobne pouzil ale ako send ..
reverb by som osobne pouzil ale ako send ..
rastis:
1) fx kanal (send) muzes smerovat do jakykoliv grupy.
2) problem mono->stereo resim tak, ze mono kanaly smeruju do stereo grup.
3) reverby davam temer vyhradne na send. Obcas delam to, ze u bicich nejakej reverb nesmeruju na master, ale jeste zpatky do nejaky grupy, kde se bici komprimujou, tim se to muze hezky scelit a ziskat zivejsi charakter.
1) fx kanal (send) muzes smerovat do jakykoliv grupy.
2) problem mono->stereo resim tak, ze mono kanaly smeruju do stereo grup.
3) reverby davam temer vyhradne na send. Obcas delam to, ze u bicich nejakej reverb nesmeruju na master, ale jeste zpatky do nejaky grupy, kde se bici komprimujou, tim se to muze hezky scelit a ziskat zivejsi charakter.
jasne, ze ten reverb by som dal ako send (ten insert som spomenul mimochodom), ale ten FX kanal sa da poslat iba na master (SX3) - novsie Cubase to maju uz lepsie poriesene ?
respektive ak nepouzijem FX kanal ale miesto neho Grup kanal, tak ten dokazem poslat naspat k bicim do ich grupy, to asi je riesenie... v com je inak vyhoda FX kanalu, ked sa ani neda posielat inde, ako na master (aspon v tom SX3 teda... ) ?
jo, ve ctyrce uz to muzes routovat libovolne.
Edit: mam pocit, ze v soucasny dobe uz je fx kanal spis pozustatek, kterej ti nejakym zpusobem organizuje praci.
Edit: mam pocit, ze v soucasny dobe uz je fx kanal spis pozustatek, kterej ti nejakym zpusobem organizuje praci.
rasti : pockaj .. sa FX kanal je ako kazdy iny .. cize ho mozes poslat do prava kam chces .. N4/C4 uz vedia posialat aj do lava ..
rastis : uha .. to som si nikdy nevsimol ze FX nejde dat do grup .. zaujiamve