Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 01 dub 2009 15:38

mam Cubase 4 orig. a ked prehravam tak mi to niekedy puka
vybehne vytazenie procaku resp. disku na maximum a zvuk trha , potom to prestane

hneva ma to, mam novy komp, win, cubase ...
zvukovka presonus firestudio, firewire, radic do PCI

neviem ci to je otazka na Cubase

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 01 dub 2009 15:44

marian: To mas tim asio ovladacem ty zvukovky a nastavenym bufferem a vytizenim projektu.. to me dela na Deltě taky .. normalka.. resp. an vsech zvukovkach a pocitacich mi to delalo, co jsem kdy mel.

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Příspěvek od marian » 01 dub 2009 15:49

TOM-Thak píše:marian: To mas tim asio ovladacem ty zvukovky a nastavenym bufferem a vytizenim projektu.. to me dela na Deltì taky .. normalka.. resp. an vsech zvukovkach a pocitacich mi to delalo, co jsem kdy mel.
ale mne to robi aj ked mam jednu stopu bez efektov

a buffer mam nastaveny na 256 (myslim) , pri 44,1 by som to uz viac nedaval, ci ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 dub 2009 22:11

2marian: dej to klidně na max, co to jde....pokud nepracuješ s VST nástroji nebo nepotřebuješ při nahrávání monitorovat skrz Cubase, dej radši co největší ASIO buffer co to jde. Je to jen ku prospěchu věci.

P.

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 05:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Keitaro333 » 07 dub 2009 07:23

Taky dotaz. Ked pripajam keyboard (RD-700GX) cez USB, musim ho najprv zapnut aby ho system detekoval a az potom zapnut Cubase aby som mal zariadenie v midi inputoch. Ked ho napr. pocas prace vypnem a znova zapnem, uz nefunguje.
Existuje v Cubase nieco ako "refresh" midi devices? Proste aby som mohol klavesy zapnut aj potom co uz Cubase bezi a zoznam midi zariadeni sa nejako obnovi a mozem hrat bez nutnosti restartovat Cubase?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 07 dub 2009 09:02

Nevím o tom, ale šťouravý dotaz: k čemu pak to? Pokud pracuješ, nepotřebuješ přeci odpojovat keyboard, ne?

P.

Keitaro333
Příspěvky: 161
Registrován: 12 lis 2006 05:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Keitaro333 » 07 dub 2009 12:24

pavlii: ked pracujem tak nie ale ked odchadzam od PC a viem ze budem napr. zopar hodin prec tak zvyknem vypinat monitory, klavesy apod. ale PC s Cubase casto necham zapnuty lebo moj orchestralny template sa loaduje asi pol hodinu (doslova). Ale jasne, klavesy preziju aj ked budu zapnute tyzden vkuse, asi to je len taky (zlo)zvyk. :D

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 10 dub 2009 15:26

by ma zaujimalo... ako na mono stopu aplikovat stereo efekt ? v inserte akykolvek plugin zneje stale mono. mozem mat ako send stereo efekt, ale ten neviem poslat nikde inde, ako na master. alebo mi nieco unika ? standardna situacia - mam snare natoceny ako mono fajl a chcem na neho dat stereo reverb - ako najlepsie postupovat ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 15:29

posli tu stopu do stereo grupy a aplikuj efekt tam ..

reverb by som osobne pouzil ale ako send ..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2009 15:30

rastis:
1) fx kanal (send) muzes smerovat do jakykoliv grupy.
2) problem mono->stereo resim tak, ze mono kanaly smeruju do stereo grup.
3) reverby davam temer vyhradne na send. Obcas delam to, ze u bicich nejakej reverb nesmeruju na master, ale jeste zpatky do nejaky grupy, kde se bici komprimujou, tim se to muze hezky scelit a ziskat zivejsi charakter.

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 10 dub 2009 15:34

jasne, ze ten reverb by som dal ako send (ten insert som spomenul mimochodom), ale ten FX kanal sa da poslat iba na master (SX3) - novsie Cubase to maju uz lepsie poriesene ?

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 10 dub 2009 15:37

respektive ak nepouzijem FX kanal ale miesto neho Grup kanal, tak ten dokazem poslat naspat k bicim do ich grupy, to asi je riesenie... v com je inak vyhoda FX kanalu, ked sa ani neda posielat inde, ako na master (aspon v tom SX3 teda... ) ?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4577
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 10 dub 2009 15:39

jo, ve ctyrce uz to muzes routovat libovolne.

Edit: mam pocit, ze v soucasny dobe uz je fx kanal spis pozustatek, kterej ti nejakym zpusobem organizuje praci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 15:39

rasti : pockaj .. sa FX kanal je ako kazdy iny .. cize ho mozes poslat do prava kam chces .. N4/C4 uz vedia posialat aj do lava ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 15:41

rastis : uha .. to som si nikdy nevsimol ze FX nejde dat do grup .. zaujiamve

Odpovědět