Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 15:44

aha .. ako pozeram N3 , tak tie grupy su velmi stupidne .. to ani neni zlava do prava ale on si pamata v akom poradi boli vytvorene .. joj to je velmi otravne .. uz som na to zabudol ake debilne to je vo verziach nizsich ako 4 ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 dub 2009 15:47

rastis : miesto FX tracku sprav grupu a do nej vies tak isto posielat SEND ako do FX tracku .. nevidim v tom ziadny rozdiel , akurat tu grupu vies potom poslat aj do dalsej grupy ..

ten routing v starych verziach je skutocne velmi stupidny ..

rastis
Příspěvky: 2871
Registrován: 27 úno 2005 22:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od rastis » 10 dub 2009 15:48

Pytkin píše:aha .. ako pozeram N3 , tak tie grupy su velmi stupidne .. to ani neni zlava do prava ale on si pamata v akom poradi boli vytvorene .. joj to je velmi otravne .. uz som na to zabudol ake debilne to je vo verziach nizsich ako 4 ..
ano je to tak - aj ked si ich medzi sebou poprehadzujem, posielanie plati v smere, ako boli vytvorene poradi... to az tak nevadi... takze kaslat na FX channel, na FX sendy vytvarat dalsie grupy - chapem, dik :)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 11 dub 2009 11:40

Raz dotaz, kterej tady už určitě byl, jen ho tu nemůžu najít mezi těma 64stránkama :D
Je ekvalizer v cubase na šavli před insert efektem nebo za tzn. když použiju jejich EQ na stopě tak jestli mi pak příp. kompresor / limiter bude komprimovat / limitovat už upravený signál (asi to tak bude, bylo by to dost nelogický dávat ten EQ až za inserty). Dík

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od kexik » 11 dub 2009 12:02

na kazdom mixpulte a aj v inych sw mas eq za inzertom

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 11 dub 2009 14:28

kexik píše:na kazdom mixpulte a aj v inych sw mas eq za inzertom
Aj to je skoda :) diky, tak to je lepsi pouzivat insert EQ a poskladat si poradi jak potrebuju.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2009 14:55

takto .. prvych 6 insertov je pred EQ .. posledne dva su za EQ a ZA FADEROM !

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 11 dub 2009 15:32

Pytkin píše:takto .. prvych 6 insertov je pred EQ .. posledne dva su za EQ a ZA FADEROM !
Ahaaa tak to musim otestovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 12 dub 2009 00:38

Tom : I7 a I8 su aj inak oznacene ..

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 12 dub 2009 01:22

já bych ty jejich EQ raději moc nepoužíval, jsou to docela srágory. Basy to neořeže pořádně (hipass) a mám pocit i že to kreslí.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: otazky na cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 12 dub 2009 11:27

Pytkin píše:Tom : I7 a I8 su aj inak oznacene ..
Díky už to vidím, super.

Ps. to jejich užití.. ja je nepoužívám tak hojně. Pokud edituju nějak výrazně konkrétní nástroj tak používám PowerCore TC EQ nebo UAD Pultec / Cambridge EQ.
Ale když potřebuju např. hajtce lehce zvadnou výšky / ubrat apod. tak mi přijde škoda na to zneužívat výkon karet.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 12 dub 2009 11:32

No ... nejde jen o výkon karet, ale i o proces, který zvuk degraduje. Podle mě čím víc jich použiješ, tím horší je výsledný celkový zvuk. Pokud to jde používal bych co nejvíc Poco EQ. Podle mě je kvalita hodně na jiné úrovni. U jednoho interního EQ je to asi jedno, ale jestli jich použiješ 20, už bych se bál ... :-)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4571
Registrován: 24 lis 2005 23:22

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Amorph » 12 dub 2009 11:51

no ten interni cubase eq taky uz pouzivam v podstate jen na hledani problematickych freekvenci. Hodne kresli a meni charakter. Dela ze vseho takovou mlhu. Ale skoro se to da nekdy pouzit kreativne s velkym Q jako zajimave rezonujici filtr:)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EXCOM » 14 dub 2009 20:06

nevie te mi povedat, existuje nieco ako Vizualny Click? nieco ako ked je Click pocut, ale trebars by bol nejaky dialog(VST) ktore blika a mozem si nastavit velkost dialog okna.. je take nieco?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 14 dub 2009 22:38

naprogramuj si to .. to bude izi ..

Odpovědět