Otazky na cubase
Re: otazky na cubase
aha .. ako pozeram N3 , tak tie grupy su velmi stupidne .. to ani neni zlava do prava ale on si pamata v akom poradi boli vytvorene .. joj to je velmi otravne .. uz som na to zabudol ake debilne to je vo verziach nizsich ako 4 ..
rastis : miesto FX tracku sprav grupu a do nej vies tak isto posielat SEND ako do FX tracku .. nevidim v tom ziadny rozdiel , akurat tu grupu vies potom poslat aj do dalsej grupy ..
ten routing v starych verziach je skutocne velmi stupidny ..
ten routing v starych verziach je skutocne velmi stupidny ..
ano je to tak - aj ked si ich medzi sebou poprehadzujem, posielanie plati v smere, ako boli vytvorene poradi... to az tak nevadi... takze kaslat na FX channel, na FX sendy vytvarat dalsie grupy - chapem, dikPytkin píše:aha .. ako pozeram N3 , tak tie grupy su velmi stupidne .. to ani neni zlava do prava ale on si pamata v akom poradi boli vytvorene .. joj to je velmi otravne .. uz som na to zabudol ake debilne to je vo verziach nizsich ako 4 ..

Raz dotaz, kterej tady už určitě byl, jen ho tu nemůžu najít mezi těma 64stránkama 
Je ekvalizer v cubase na šavli před insert efektem nebo za tzn. když použiju jejich EQ na stopě tak jestli mi pak příp. kompresor / limiter bude komprimovat / limitovat už upravený signál (asi to tak bude, bylo by to dost nelogický dávat ten EQ až za inserty). Dík

Je ekvalizer v cubase na šavli před insert efektem nebo za tzn. když použiju jejich EQ na stopě tak jestli mi pak příp. kompresor / limiter bude komprimovat / limitovat už upravený signál (asi to tak bude, bylo by to dost nelogický dávat ten EQ až za inserty). Dík
na kazdom mixpulte a aj v inych sw mas eq za inzertom
Aj to je skodakexik píše:na kazdom mixpulte a aj v inych sw mas eq za inzertom

takto .. prvych 6 insertov je pred EQ .. posledne dva su za EQ a ZA FADEROM !
Ahaaa tak to musim otestovat.Pytkin píše:takto .. prvych 6 insertov je pred EQ .. posledne dva su za EQ a ZA FADEROM !
Tom : I7 a I8 su aj inak oznacene ..
já bych ty jejich EQ raději moc nepoužíval, jsou to docela srágory. Basy to neořeže pořádně (hipass) a mám pocit i že to kreslí.
Díky už to vidím, super.Pytkin píše:Tom : I7 a I8 su aj inak oznacene ..
Ps. to jejich užití.. ja je nepoužívám tak hojně. Pokud edituju nějak výrazně konkrétní nástroj tak používám PowerCore TC EQ nebo UAD Pultec / Cambridge EQ.
Ale když potřebuju např. hajtce lehce zvadnou výšky / ubrat apod. tak mi přijde škoda na to zneužívat výkon karet.
No ... nejde jen o výkon karet, ale i o proces, který zvuk degraduje. Podle mě čím víc jich použiješ, tím horší je výsledný celkový zvuk. Pokud to jde používal bych co nejvíc Poco EQ. Podle mě je kvalita hodně na jiné úrovni. U jednoho interního EQ je to asi jedno, ale jestli jich použiješ 20, už bych se bál ... 

no ten interni cubase eq taky uz pouzivam v podstate jen na hledani problematickych freekvenci. Hodne kresli a meni charakter. Dela ze vseho takovou mlhu. Ale skoro se to da nekdy pouzit kreativne s velkym Q jako zajimave rezonujici filtr:)
nevie te mi povedat, existuje nieco ako Vizualny Click? nieco ako ked je Click pocut, ale trebars by bol nejaky dialog(VST) ktore blika a mozem si nastavit velkost dialog okna.. je take nieco?
naprogramuj si to .. to bude izi ..