Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

Nechtene automaticke loadovani zvuku

Příspěvek od mmjeww » 26 dub 2009 23:03

Mam nasledujici (a naprosto stupidni :) problem - v Cubase (nyni v5) naimportuju MIDI track, priradim k nemu instrument (dejme tomu VirusTI, ale stejny princip je i u VST), priradim k tracku kanal Viru, do prislusneho kanalu Viru nahraju zvuk, ktery chci aby hral v tomto MIDI tracku. Zmacknu "1" pro navrat na zacatek loopu, pustim PLAY a automaticky se mi do nastaveneho kanalu Virusu nahraje jiny zvuk nez chci ja. Tusite kde je to v settings Cubase natvrdo nastavene a jak se toho vlastne proboha zbavim? ;)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 26 dub 2009 23:09

"Reset On Stop". Někde v Preferences - MIDI. Osobně ale doporučuji nepátrat a udělat vše tak, jak to má být - čili na začátek MIDI stopy nastavit správně Bank Select a Program Change tak, aby ti to vyvolávalo příslušný zvuk z Vira/VST nástroje.

P.

mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mmjeww » 26 dub 2009 23:55

pavlii: to jsem zkousel, ale neni to ono. Ten zvuk se mi tam vrati klidne uprostred taktu. Musi to byt natvrdo nastavene v tom MIDI fajlu co importuju. Nedelam nic jineho, nez po naimportovani MIDI fajlu prvnimu tracku priradim Virus TI, Channel 1 a do nej ve VST Viru nahraju zvuk. Pustim, chvili hraje ten spravny a najednou se mi v tom vybranem kanalu Viru prepise mnou vybrany zvuk jinym zvukem (vzdy stejnym)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 27 dub 2009 09:56

2mmjeww: tak si ten MIDI track v Cubase otevři v List Editoru a koukni se, zdali se tam náhodou nevyskytuje nějaký MIDi Event, který by mohl dělat neplechu.

P.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

MIDI Device Manager Patch Bank

Příspěvek od EXCOM » 30 dub 2009 18:43

pani, existuje nejaky univerzalny program ktory mi vie vyexportovat Midi Device Manageru Patch Banku pre Cubase? alebo neostava mi nic ine len to rucne naeditovat? sak z toho z magorim :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

MIDI Device Manager Tips

Příspěvek od EXCOM » 30 dub 2009 23:34

tu som nasiel zaujimavy tutorial na editaciu Midi Device XML suboru
http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels-Tips2.htm

co ale neriesi nejake to z automatizovanie :) aj ked sa obavam ze asi to budem musiet spravit uplne od piky pokial to uz niekto nevytvoril...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: MIDI Device Manager Patch Bank

Příspěvek od dano » 01 kvě 2009 14:56

EXCOM píše:pani, existuje nejaky univerzalny program ktory mi vie vyexportovat Midi Device Manageru Patch Banku pre Cubase? alebo neostava mi nic ine len to rucne naeditovat? sak z toho z magorim :)
mam SE3 a neviem ako pri inych nastrojoch, ale Motifa som do neho dostal uplne v pohode aj napriek tomu ze nebol v zozname. proste som si priamo z Motif stranky stiahol Motif XML skript pre Cubase a jednoducho naimportoval... takze ide to...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: MIDI Device Manager Patch Bank

Příspěvek od EXCOM » 01 kvě 2009 15:42

dano píše:
EXCOM píše:pani, existuje nejaky univerzalny program ktory mi vie vyexportovat Midi Device Manageru Patch Banku pre Cubase? alebo neostava mi nic ine len to rucne naeditovat? sak z toho z magorim :)
mam SE3 a neviem ako pri inych nastrojoch, ale Motifa som do neho dostal uplne v pohode aj napriek tomu ze nebol v zozname. proste som si priamo z Motif stranky stiahol Motif XML skript pre Cubase a jednoducho naimportoval... takze ide to...
no to mi je jasne ze pokial si to budem moct stiahnut tak je to pohoda :) ale uz som nieco nasiel, tak to musim testnut.. su rozne konvertory na XML format steinbergacky pre Midi Device Manager... takze teoreticky ak to vyexportujem so Sound Questu tak by to mohol vediet nacitat cubasacky MDM

mmjeww
Příspěvky: 9
Registrován: 26 dub 2009 22:56

Re: otazky na cubase

Příspěvek od mmjeww » 02 kvě 2009 17:20

pavlii: jo, jsem slepej, v "Controller display" jsem samozrejme nasel jeden :lane: "Program Change", ktery to tam mel natvrdo nastavene. Diky za tip. Jeste bych prosil o radu, jak cely "lane" vymazat, protoze jsem se o tom ani v manualu nedocetl. Pokud totiz na tu "lane" kliknu a vyberu "Remove this lane", tak ji to jenom schova, ale netusim jak ji vymazat uplne.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 02 kvě 2009 22:29

2mmjeww: Chlape!! :D mno pravé tlačítko -> nástroj Guma -> klik na event..... no a je smazaný..
Trochu líp koukat do manuálu by neškodilo ;-) ale jinak dobrý (určitě je v manuálu popisovaná práce ve všech typech editorů, co jsou v Cubase).

P.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Pool

Příspěvek od EXCOM » 03 kvě 2009 14:01

pani, existuje nejaka nadstavba na cubase SE3 ktora by mi zdruzovala MID files v nejakom zozname ktore si potom len drag-dropnem do projektu? nieco ako je Pool ale on pracuje len s audio subormi...

mam povyrabane nejake frazy v MIDI a tie by som chcel ako bloky ukladat do projektu...
je nieco taketo pre cubase?

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 01:16

otazky na cubase

Příspěvek od luphtrack » 04 kvě 2009 16:46

hledal jsem nejake info o cubase, ale nasel jsem jen vatu

co vlastne nabizi cubase mimo hostovani VST, midi sequencingu a nahravani?

klidne staci link

diky, Mirek
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 kvě 2009 17:01

Co třeba toto? Features

P.

Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 01:16

Re: otazky na cubase

Příspěvek od luphtrack » 04 kvě 2009 17:04

pavlii píše:Co třeba toto? Features

P.
tohle jsem zrovna jeste nasel, ale moc mi to obzory nerozsirilo
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 04 kvě 2009 17:07

Nojo, ale pak už je tady jen několikaset stránkový manuál :D prostě kromě toho, co jsi napsal, to má funkce pro úpravu wavů (destruktivně i nedestruktivně) a vůbec je to koncipované jako celkové prostředí pro nahrávání a mix. Já nevím, co dalšího dodat, to asi fakt nejde...

P.

Odpovědět