Otazky na cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
luphtrack

Re: otazky na cubase

Příspěvek od luphtrack »

pavlii píše:Nojo, ale pak už je tady jen několikaset stránkový manuál :D prostě kromě toho, co jsi napsal, to má funkce pro úpravu wavů (destruktivně i nedestruktivně) a vůbec je to koncipované jako celkové prostředí pro nahrávání a mix. Já nevím, co dalšího dodat, to asi fakt nejde...

P.
dik za help
Obrázek
live free or die!

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

otazka na telo..
da sa spravit routing respektive odchytavanie midi kanala z IN a potom ho smerovat dany track s nastrojom?

povedzme ze nastavim na nejakom mastri ze vysiela na kanaly jedna, a v ramci trackov v cubase mi bude hrat len ten track pre ktory bude filter "ak midi channel na vstupe sa rovna 1 tak hraj track ktory hra len ked je IN na midi channel 1"

dalsi obdobny priklad
"ak midi channel na vstupe sa rovna 2 tak hraj track ktory hra len ked je IN na midi channel 2"

atd.

este nemam velku skusenost s tranformerom v cubase.. neslo by nieco taketo v tom spravit? alebo je aj nejaka ina cesta ako dosiahnut nejaky rozumny routing na zaklade prijmana cisla midi kanalu?

dano

Příspěvek od dano »

Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : na atari bol tzv. multi rezim .. mal niekolko modov a dalo sa tam nastavit to co sa pytas ..

dnes by to urcite malo ist s realtime transformerom ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : musis si insertnut space .. vtedy sa posunie aj automatizacia .. detto pri mazani ..

dano

Příspěvek od dano »

Pytkin píše:dano : musis si insertnut space .. vtedy sa posunie aj automatizacia .. detto pri mazani ..
aha dik. nieco take som hladal ale nemohol som to najst. dufam ze SE3 to ma tiez. ale snad ano, ved je to zakladna vec... kde to mam hladat prosim ta?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : skusam to v N3 a posuvam WAV a posuva sa mi aj automatizacna krivka s nim

A globalny insert je , ze si nastavis range a potom EDIT/RANGE/INSERT SILENCE

marian

Příspěvek od marian »

Neporadil by mi niekto ako v C4 naladit gitaru /basgitaru/ ? :) nasiel som plugin Gtune, ale neviem ako to nastavit tak aby to prijimalo signal z gitary

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

marian : zaves ho na insert v mixe do vstupu .. v lavo v mixery su vstupy ..

marian

Příspěvek od marian »

Pytkin píše:marian : zaves ho na insert v mixe do vstupu .. v lavo v mixery su vstupy ..
vytvoril som novu mono stopu, nastavil som spravny vstup, do instertu som dal Gtune. Nijak mi to nereaguje /Gtune/, signal ide

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dal si to do insertu vstupu ? alebo stopy ? podla tvojho popisu mi to pripada ze do insertu stopy .. potom musi zapnut repracik (monitoring) aby signal siel do toho insertu .. nemozes mat ale zapnuty direct monitoring ..

rozumnejsie je nevytvarat stopu a dat tu ladicku do insertu vstupu ..

marian

Příspěvek od marian »

Pytkin píše:dal si to do insertu vstupu ? alebo stopy ? podla tvojho popisu mi to pripada ze do insertu stopy .. potom musi zapnut repracik (monitoring) aby signal siel do toho insertu .. nemozes mat ale zapnuty direct monitoring ..

rozumnejsie je nevytvarat stopu a dat tu ladicku do insertu vstupu ..
aha, dakujem. Daval som to do insertu stopy, mal som zapnuty monitoring, ale v nastaveniach aj direct-monitoring, diki za info. Takto mi to uz ide

Ale ani za svet neviem najst, kde mam insert vstupu, nenasiel by sa nejaky screen ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

dano píše:Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

file > edit > automation follows events

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

tu som nasiel Midi Device pre Cubase... urcite sa zidu podaktorym
http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm

zopar ukazok:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Brooklyn / juanita juarez píše:
dano píše:Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

file > edit > automation follows events
to jsem celou dobu myslel ze to v cubase nejde a ono jde... diky to je super

Odpovědět