Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
luphtrack
Příspěvky: 1044
Registrován: 11 lis 2008 00:16

Re: otazky na cubase

Příspěvek od luphtrack » 04 kvě 2009 17:11

pavlii píše:Nojo, ale pak už je tady jen několikaset stránkový manuál :D prostě kromě toho, co jsi napsal, to má funkce pro úpravu wavů (destruktivně i nedestruktivně) a vůbec je to koncipované jako celkové prostředí pro nahrávání a mix. Já nevím, co dalšího dodat, to asi fakt nejde...

P.
dik za help
Obrázek
live free or die!

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EXCOM » 09 kvě 2009 19:49

otazka na telo..
da sa spravit routing respektive odchytavanie midi kanala z IN a potom ho smerovat dany track s nastrojom?

povedzme ze nastavim na nejakom mastri ze vysiela na kanaly jedna, a v ramci trackov v cubase mi bude hrat len ten track pre ktory bude filter "ak midi channel na vstupe sa rovna 1 tak hraj track ktory hra len ked je IN na midi channel 1"

dalsi obdobny priklad
"ak midi channel na vstupe sa rovna 2 tak hraj track ktory hra len ked je IN na midi channel 2"

atd.

este nemam velku skusenost s tranformerom v cubase.. neslo by nieco taketo v tom spravit? alebo je aj nejaka ina cesta ako dosiahnut nejaky rozumny routing na zaklade prijmana cisla midi kanalu?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 09 kvě 2009 19:53

Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2009 22:06

excom : na atari bol tzv. multi rezim .. mal niekolko modov a dalo sa tam nastavit to co sa pytas ..

dnes by to urcite malo ist s realtime transformerom ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2009 22:07

dano : musis si insertnut space .. vtedy sa posunie aj automatizacia .. detto pri mazani ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 09 kvě 2009 22:44

Pytkin píše:dano : musis si insertnut space .. vtedy sa posunie aj automatizacia .. detto pri mazani ..
aha dik. nieco take som hladal ale nemohol som to najst. dufam ze SE3 to ma tiez. ale snad ano, ved je to zakladna vec... kde to mam hladat prosim ta?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 09 kvě 2009 22:51

dano : skusam to v N3 a posuvam WAV a posuva sa mi aj automatizacna krivka s nim

A globalny insert je , ze si nastavis range a potom EDIT/RANGE/INSERT SILENCE

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 10 kvě 2009 11:16

Neporadil by mi niekto ako v C4 naladit gitaru /basgitaru/ ? :) nasiel som plugin Gtune, ale neviem ako to nastavit tak aby to prijimalo signal z gitary

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2009 11:35

marian : zaves ho na insert v mixe do vstupu .. v lavo v mixery su vstupy ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 10 kvě 2009 11:58

Pytkin píše:marian : zaves ho na insert v mixe do vstupu .. v lavo v mixery su vstupy ..
vytvoril som novu mono stopu, nastavil som spravny vstup, do instertu som dal Gtune. Nijak mi to nereaguje /Gtune/, signal ide

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2009 12:17

dal si to do insertu vstupu ? alebo stopy ? podla tvojho popisu mi to pripada ze do insertu stopy .. potom musi zapnut repracik (monitoring) aby signal siel do toho insertu .. nemozes mat ale zapnuty direct monitoring ..

rozumnejsie je nevytvarat stopu a dat tu ladicku do insertu vstupu ..

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 10 kvě 2009 12:33

Pytkin píše:dal si to do insertu vstupu ? alebo stopy ? podla tvojho popisu mi to pripada ze do insertu stopy .. potom musi zapnut repracik (monitoring) aby signal siel do toho insertu .. nemozes mat ale zapnuty direct monitoring ..

rozumnejsie je nevytvarat stopu a dat tu ladicku do insertu vstupu ..
aha, dakujem. Daval som to do insertu stopy, mal som zapnuty monitoring, ale v nastaveniach aj direct-monitoring, diki za info. Takto mi to uz ide

Ale ani za svet neviem najst, kde mam insert vstupu, nenasiel by sa nejaky screen ?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 10 kvě 2009 13:46

dano píše:Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

file > edit > automation follows events

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EXCOM » 10 kvě 2009 14:11

tu som nasiel Midi Device pre Cubase... urcite sa zidu podaktorym
http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm

zopar ukazok:
Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Ondra P. » 10 kvě 2009 14:20

Brooklyn / juanita juarez píše:
dano píše:Jednu otazocku mam: V Cubase mam vytvorene audio stopy, na ktorych mam urobene hlasitostne krivky. Potialto nie je problem. Problem ale je, ze tieto krivky sa nedaju posuvat spolu s tym konkretnym wavom ku ktoremu patria. Teda ze ked chcem pred tie wavy este nieco dat a potrebujem ich posunut, krivky ostanu na povodnom mieste. Nepomaha ani CTRL+A a posunutie vsetkeho. Krivky proste ostanu bez pohybu. Da sa to vobec robit? Alebo to musim manualne prepisovat? Ved ma drbne...

file > edit > automation follows events
to jsem celou dobu myslel ze to v cubase nejde a ono jde... diky to je super

Odpovědět