Otazky na cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2009 14:54

marian píše:
Pytkin píše:dal si to do insertu vstupu ? alebo stopy ? podla tvojho popisu mi to pripada ze do insertu stopy .. potom musi zapnut repracik (monitoring) aby signal siel do toho insertu .. nemozes mat ale zapnuty direct monitoring ..

rozumnejsie je nevytvarat stopu a dat tu ladicku do insertu vstupu ..
aha, dakujem. Daval som to do insertu stopy, mal som zapnuty monitoring, ale v nastaveniach aj direct-monitoring, diki za info. Takto mi to uz ide

Ale ani za svet neviem najst, kde mam insert vstupu, nenasiel by sa nejaky screen ?
Tu je
Přílohy
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (116.95 KiB) Zobrazeno 323 x

Uživatelský avatar
marian
Příspěvky: 240
Registrován: 22 čer 2008 12:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od marian » 10 kvě 2009 17:39

a sakra, ja to tam nemam :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: otazky na cubase

Příspěvek od EXCOM » 10 kvě 2009 18:45

no ak pouzivas SE ediciu tak ta nema takyto mixer, ale inserty mas hned vedla trackov ak si ho selektnes, mas tam take zalozky a tam je insert, na tu kliknes a plni to presne tu istu funkciu co v rozsirenej verzii v mixe.. respektive si otvor mix a tam si stlac tlacitko E

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 10 kvě 2009 22:28

SE verzia nema vstupy ? ako moze nahravat bez nich ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 11 kvě 2009 00:49

2EXCOM: ale není to úplně to samé - pokud nemáš možnost zařadit efekt do Input Channel, tak se ti nemůže rovnou nahrát se signálem, ale aplikuje se až při mixu.

Jo a ještě poznámka k tvojí otázce z předchozí strany - nějak jsem to nepochopil, ale asi jen proto, že si myslím, že řešení je přece úplně jednoduché: MIDI stopě přiřadíš vstup (tedy konkrétně aktivuješ Multirecord > Input Split) a je to. Pozor - popisuji verzi VST5/32 a je možné, že se tato cool featurka z vyšších verzí ztratila :-( pokoukni...

2Pytkin: SL/SE edice samozřejmě mají vstupy :-D ale nemají "Input Channel", takže nelze nahrávat signál rovnou zpracovaný VST/DirectX efekty v Cubase.

P.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 11 kvě 2009 10:57

pavlii: ako myslis ze nejde nahravat signal rovno z VST?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2009 11:51

dano ; no ze si na vstup zavesis trebars amplitube a nahravas uz rovno zkreslenu gitaru ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 11 kvě 2009 11:53

aha jasne. tak to SE3 naozaj nevie. musim najskor vytvorit audio track

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 11 kvě 2009 11:58

dano : track si pri nahravani musis tiez vytvorit ..ale mozes nahravat uz procesovany zvuk .. do stopy .. v SE3 nahras cisty a na stopu zavesis efekt ..

vyhoda je , ze setris procesor , ked nahras 38 stop gitar , a na kazdu chces zavesit amplitube , tak to cpu nezvladne ..

zase zavesit efekt na stopu ma vyhodu ze stale pocas mixaze mozes ten efekt menit ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: otazky na cubase

Příspěvek od dano » 11 kvě 2009 12:07

jasne v profi studu by sa s E3 asi moc nedalo. ale na domace nahravanie par syntakov a VSTi mi to uplne staci aj ked to trva dlhsie lebo taketo a podobne ukony treba robit inymi cestami...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 11 kvě 2009 13:24

Tak tak. Moje odpověď byla jen pro upřesnění - spousta lidí se ptá "jak to, že mi to nenahrává ten efekt, když ho ale slyším" - takže to jen tak na upřesnění ;-)

P.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: otazky na cubase

Příspěvek od delay » 12 kvě 2009 11:00

Existuje způsob v Cubase SX3 / Nuendo 3, jak po nastavení hitpoints u delsiho wavu v sample editoru priradit kazde frazi midi klavesu? Proste nadelat slides treba z vokalu a jedoduse je rozlozit na klapky primo v Cubase?
Neco jako u nové C5: http://www.steinberg.net/en/products/mu ... res_1.html nebo jako SliceX v Fl studiu... Díky.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Poklop » 12 kvě 2009 11:05

Existuje způsob v Cubase SX3 / Nuendo 3, jak po nastavení hitpoints u delsiho wavu v sample editoru priradit kazde frazi midi klavesu? Proste nadelat slides treba z vokalu a jedoduse je rozlozit na klapky primo v Cubase?

Zajímavej dotaz, to by mne take zajimalo.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od pavlii » 12 kvě 2009 11:14

Nejde. Není přímá vazba na Audio Regiony od MIDI vstupu. To bys musel jednotlivé kousky v Sample Editoru uložit jako jednotlivé soubory a nacpat je do sampleru. Tohle možní šlo ve verzi VST5/32, kde je zajímavý nástroj "IPS" (Interactive Phrase SYnthesizer", ale upřímně - nikdy jsem s ním nepracoval a ani nevím, k čemu slouží (možná k úplně jiným věcem, než jsem si tipnul...).

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: otazky na cubase

Příspěvek od Pytkin » 12 kvě 2009 11:25

na toto predsa sa vzdy pouzivala recycle ..

Odpovědět