Pře/na-hrávání midi zvuků z YAMAHA keyboardu v Cubase
Pře/na-hrávání midi zvuků z YAMAHA keyboardu v Cubase
Zdravím,
koupil jsem klávesy YAMAHA Piaggero NP-V60, které využívám buď jako master s Cubase, nebo externě s použitím továrních zvuků. Mám dotaz ohledně používání těchto zvuků v Cubase. Je možné je tam nějak rozchodit..."naimporovat"? Tzn. když budu mít propojené přes USB a budu hrát vybrané zvuky, tak mi to poleze z počítače (zvukové karty) a ne jen z reprobedynek keyboardu. Jde mi o to, že by se mi někdy hodilo nahrávat do stop Cubase i tovární zvuky keyboardu. VST nástroje přes klávesy jdou ovládat dobře.
Momentálně když nastavím v MIDI stopě IN i OUT keybordu, tak z toho nic neleze (Hallion VST je ok). Možná to technicky ani není možné. Mám to chvíli a odborník na MIDI zrovna nejsem, takže každá rada drahá.
Díky xZMR
koupil jsem klávesy YAMAHA Piaggero NP-V60, které využívám buď jako master s Cubase, nebo externě s použitím továrních zvuků. Mám dotaz ohledně používání těchto zvuků v Cubase. Je možné je tam nějak rozchodit..."naimporovat"? Tzn. když budu mít propojené přes USB a budu hrát vybrané zvuky, tak mi to poleze z počítače (zvukové karty) a ne jen z reprobedynek keyboardu. Jde mi o to, že by se mi někdy hodilo nahrávat do stop Cubase i tovární zvuky keyboardu. VST nástroje přes klávesy jdou ovládat dobře.
Momentálně když nastavím v MIDI stopě IN i OUT keybordu, tak z toho nic neleze (Hallion VST je ok). Možná to technicky ani není možné. Mám to chvíli a odborník na MIDI zrovna nejsem, takže každá rada drahá.
Díky xZMR
Re: Pře/na-hrávání midi zvuků z YAMAHA keyboardu v Cubase
Musíš propojit se zvukovkou ještě ty audio výstupy z Yamahy.
P.
P.
a pak vytvorit audio stopu, nastavit si spravne zvukovou kartu (aby ti tam nelezlo nic jineho a taky aby byly spravne urovne) a pak nahravat.
teda na to, ze uz tu mas profil od roku 2005 je to druhe vic nez amaterske tema tebou zalozene za posledni dobu... btw. k tomu predeslemu tvemu pozadavku ses nejak nevyjadril
teda na to, ze uz tu mas profil od roku 2005 je to druhe vic nez amaterske tema tebou zalozene za posledni dobu... btw. k tomu predeslemu tvemu pozadavku ses nejak nevyjadril

Ehmm, tak to bylo nepochopeno, měl jsem na mysli přehrávání továrních MIDI zvuků. Jestli je možné při propojení keaboardu pouze USB-MIDI poslouchat z PC tyto zvuky, případně s nimi nějak pracovat.
Nahrát audio stopu přes line-out do Cubase to bych snad měl ještě zvládat
. Btw, připomínka na amaterské téma, jednak myslím, že je zbytečné si na začátek nového roku hned zhoršovat karmu rýpáním do dotazovatelů... a druhak, můžu být registrován od 2005, ala pak třeba několik let se tomu člověk nevěnuje... a pak se zase k tomu navrací a je naprosto logické, že ne všemu musí člověk (jakýkoliv) rozumět.
Předchozí téma, mrknu na to a upřesním.
Nahrát audio stopu přes line-out do Cubase to bych snad měl ještě zvládat

Předchozí téma, mrknu na to a upřesním.

P.
to ze podotknu, ze se v problematice pohybujes tak dlouho a trpis neznalosti zakladnich principu moji karmu teda nijak netankuje
btw. jsem to psal loni... nekdo holt rypani vnima jako ublizovani, jinej si uvedomi, ze by si mozna mel neco precist (nebo se aspon trochu hloubs zamyslet - coz by v tomhle pripade melo bohate stacit) 

Aha, pan mentor-poučovatel biscuit
"mám opravdu rád" fóra, kde se ptáš na nějaké téma a rozjede se osobní diskuse, která nikam nevede. Nic. Pavlii dík za info o MIDI, to je ten problém ve kterým se neorientuju, nejsem klávesák ani technik a jen jsem chtěl vyzkoušet možnosti nového keyboardu.

jen jsi potvrdil, ze jsi ta prvni skupina. ono jde i o nejakou slusnost vuci tem, co se ti snazi pomoct. kdyz neznas pojmy, nebo v nich mas gulas, tezko se pak da na necem domluvit. a to, ze nejsi klavesak, ani technik, to prece neni omluva pro lenost si neco nejprve precist a pak se ptat.
Tak ty budeš pravděpodobně ta třetí skupina.... K O K O T.... abych podtrhl tu slušnost 

xZoomer, tos přehnal! Omluv se!
me neurazi nekdo, kdo ani nevi, co to je midi
hezkej vecer 

Není zač, zkr. Krajně Ochotný Kriticky Odpovědný Technik 
HOWGH

HOWGH