Presety faderů v cubase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
babor
Příspěvky: 17
Registrován: 19 úno 2024 23:46

Presety faderů v cubase

Příspěvek od babor »

Ahoj,
Potřeboval bych v Cubase 12 pro nastavit presety faderů, je toto možné nebo ne?
Díky za odpověď

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3563
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od pavlii »

Nerozumím dotazu - jen tedy tipuji, že se tím myslí "presety stop". Ano, to je možné. V okně nastavení kanálu (Channel Settings) je tlačítko Save/Load Track Preset:
Save-Load_Track-Preset.png
Takový preset obsahuje - mimo jiné - i nastavení hodnoty faderu hlasitosti.

P.

babor
Příspěvky: 17
Registrován: 19 úno 2024 23:46

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od babor »

Představoval bych si, aby po zvolení daného přeletu se všechny fadery nastavily do před nastavené pozice

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3563
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od pavlii »

Mno - pak lze využít "Mixconsole Snapshot". Ale to už pak není preset:
MixConsole_Snapshot.png
Malinko mi uniká logika tohoto požadavku, ale budiž. Není tu ale přenositelnost mezi projekty, tohle se týká výlučně práce v jednom projektu.

P.

babor
Příspěvky: 17
Registrován: 19 úno 2024 23:46

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od babor »

Abych to vysvětlil,
Při hraní na klávesy potřebují rychle přepínat mezi vst pluginy, tedy mám midi polysher na splitovani a na právě ruce mám např. Jupitera a chci rychle přepnout na jiné vst, které mám již nastavené.
Jinak díky za odpověď

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3563
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od pavlii »

To je ale něco zcela jiného, než jak je napsaný původní dotaz. Pro daný účel by tak nejpíš bylo jediné schůdné mít přesně připravený projekt s konkrétním počtem stop, které budou nastaveny dle požadavků, a pouze se pomocí MIDI kontroleru (například) přepne z jedné stopy na druhou.

Tím "vst" je míněn předpokládám VST nástroj (Instrument) - nebo VST efekt nebo obojí?

P.

Uživatelský avatar
jackies
Příspěvky: 484
Registrován: 21 úno 2014 01:23

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od jackies »

A nepotřebuješ třeba Cantabile?
muzikant

babor
Příspěvky: 17
Registrován: 19 úno 2024 23:46

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od babor »

Promiňte že jsem dlouho neodpovídal.
Nakonec jsem to vyřešil , že jsem si stáhnul live Vst od steinbergu a party přepínám pedálem.
Jsem naprosto spokojen

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3563
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Presety faderů v cubase

Příspěvek od pavlii »

Paráda!

P.

Odpovědět