Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od dkmusic » 28 říj 2016 13:12

Ahoj lidi,

prosím vás, potřeboval bych radu, na netu se nějak nemůžu dopátrat:

Lze nějak v Cubase 8 přizpůsobit okno s výběrem pluginů - zvětšit, roztáhnout? Tak, aby byly všechny vidět. (nebo většina) Myší to vzít nejde. Pokud je totiž větší množství pluginů v systému, věčné scrolování k tomu správnému je peklo. Vím, je tam vyhledávací pole, ale to zdržuje ještě víc. Potřeboval bych kliknout v mixeru do pole insert a druhým kliknutím vybrat plugin, tak, jak to má třeba console UAD, tam je to pefektní. 2 kliknutí a hotovo (viz. obrázky)
Přijde mi nelogický, aby v cubase taková možnost nebyla. Pak jedině vytvořit seznamy pomocí plugin manageru a funkce "new collection" což částečně můj problém řeší ale nejsou na jedno místě všechny.

Poradíte?

Děkuji mnohokrát!
Přílohy
2016-10-28 (1).png
2016-10-28 (1).png (576.9 KiB) Zobrazeno 1135 x
2016-10-28.png
2016-10-28.png (112.22 KiB) Zobrazeno 1135 x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od Stan » 28 říj 2016 17:28

Kdyz ti C8 nevyhovuje tak nejlepsi rada co me tady napada je "Kup si neco jinyho co bude vyhovovat tvym predstavam a urychli tvoji workflow. Ze mas zilion pluginu a nedovedes pouzivat "plugin manager" tak aby jsi mel pluginy setrideny podle tvych potreb je tvoje vec a ne problem Cubase. Plugin manager je IMO skvela pomucka s vynikajicimi moznostmi nastaveni jak pluginy maji byt roztrideny, ale to by si chtelo otevrit a procist manual, a taky se chvili venovat nastaveni a moznostem PM. Bud se nauc vyuzivat funkce ktere mas k dispozici nebo hledej software na 1 klik.

dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od dkmusic » 28 říj 2016 22:02

Šéfe, já žádal o radu, ne o nějaký sváteční výlevy.

1. vím jak třídit pluginy pomocí PM (a mám je roztříděné)
2. nikde neuvádím, že mi C8 nevyhovuje

Můj dotaz zněl, zda lze přizpůsobit velikostně okno s nabídkou pluginů tak, aby jich bylo více v jednom zobrazení na jedné ploše, to je vše. Tak mě tady necvič příručkami, zeptal jsem se slušně, nevím proč ta "nabubřelá" odpověď.

Co z toho, když mám roztříděné pluginy do skupin, (GTR, Drums, LeadV, BV atd) když pak budu potřebovat nějaký, který běžně nepoužívám. To se pak musím vrátit na seznam default a opět scrolovat v dlouhém seznamu všech, než najdu ten potřebný.
Ptal jsem se z toho důvodu, že používám na okno mixu 55 palcovou TV s vysokým rozlišením, čili pokud by šlo okno roztáhnout, zobrazovací plocha je tak velká, že by se všechny pluginy vešly na jednu plochu, v které se kýžený plugin vyhledá pohodlněji, než scrolováním, z kterého mě bolí oči. Navíc, díky obrazové paměti už pak člověk ví, jo, mám to vpravo dole atd. a nemusím to všechno číst...

Tak lze to roztáhnout, či nikoliv, protože na to jsi mi neodpověděl? (třeba je to okolo workspace, ale nenašel jsem...)

Díky

P.S. chápu, že jsem brán asi jako začátečnický jelito, protože mám 16 příspěvků zde na fóru, možná proto ta tvá odpověď. Pravda je ale taková, že místo psaní příspěvků, kterými nikomu nepomůžu, prostě a jednoduše dělám :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od biscuit » 28 říj 2016 22:54

dkmusic: myslim, ze se nemusis certit. stan te jen nepochopil... to se stava. on je to jinak milej a ochotnej clovek, takze si dovolim ho takhle ospravedlnovat ;-)

muj nazor je, ze to okno menit jakkoliv nejde. nicmene - to search policko te neba, nebo nefunguje?

dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od dkmusic » 28 říj 2016 23:07

V pohodě, děkuji za odpověď. Šlo mi jen o to, zda to okno s pluginy lze měnit, či nikoliv. Jinak samozřejmě o dalších postupech vím a využívám je, (vč. search) tohle by mi ale práci ještě víc zjednodušilo... Není to nic, bez čeho nedokáži žít, přesto jsem se chtěl zeptat.

Tak díky a hezký večer!

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od Stan » 29 říj 2016 10:17

Jen pro jistotu a nejen pro tebe par videi jak nastavit plugin manager pro rychlejsi workflow.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ki8XrSz9Plg#t=224s[/youtube]

dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od dkmusic » 29 říj 2016 13:00

Díky, jak jsem psal, o těchto možnostech vím, třídění pluginů do skupin používám. Šlo mi jen a pouze o to, zda lze s oknem pluginů pracovat - upravovat jeho velikost. (vzhledem k velikosti obrazovky) To je všechno co jsem potřeboval vědět.

Ahoj

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od Stan » 29 říj 2016 14:19

V pohode. Jak psal Biscuit Cubase tuto moznost nenabizi a pokud ja vim tak vsechny DAW vyuzivaji klasicky "list view". To ze UAD si vzalo priklad ze syntezatoru kde jsou takto zobrazeny presety je zase nepochopitelne pro me. Podle meho nazoru je PM natolik silny nastroj ze pri spravnem vlastnim setrideni lze najit vse do par vterin. Velikost obrazovky je pro vyhledavani dat druhotna protoze kdyz nebudes mit setrideny moduly alespon podle typu ( coz je IMHO nejdulezitesji )tak je jedno jesttli jimi budes muset prochazet horizontalne ci strandartne vertikalne.

Kdyz hledam kompresor, delay, reverb od jakehokoliv vyrobce je pro mne osobne snazzsi najit modul podle typu, nez prochazet abecedne ci jakkoliv jinak serazene moduly pres celou obrazovku. Kdyz hledam neco co nepouzivam casto tak si samozrejme vetsinou nepamatuji nazev pluginu a ani vyrobce ale vim ze je to napr. kompresor, kontrola panningu, ci metry. To je ale logika ktera vyhovuje me, kazdy to mame jinak a castecne chapu tvoji frustraci z dvojiho zobrazeni.

Zpusob trideni pro rychly pristup je osobni vec, me se napriklad UAD system serazeni tak jak jsi ho prezentoval na obrazku nelibi a pripada mi zbytecne velky ale verim ze jejich vyhledavac ma take jakesi filtry ktere umozni ten seznam zuzit. Jen tak mimochodem na obrazku z Cubase nemas vubec zadne roztrideni je to jen neorganizovany shulk pluginu stejne jako na UAD obrazku, takze se nediv ze pochybuji o tom ze mas pluginy roztridene jakymkoliv zpusobem. Nedovedu si predstavit ze by se mi pokazde kdyz chci vlozit plugin do insertu zobrazila nabidka pres celou obrazovku. Ja mam rad vse pod kontrolou takze logicke roztrideni jakasi prehlednost je moji prioritou at uz to jsou pluginy v DAW, presety v Reactor ci poradace s daty na HD.

Ale jak jsem psal kazdy ma jiny zpusob jak data organizovat a dostat se k nim co nejrychlesji cestou.

dkmusic
Příspěvky: 19
Registrován: 04 led 2015 18:12

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od dkmusic » 30 říj 2016 13:19

Na obrázku byl záměrně seznam "default", čili vše. Já mám pluginy tříděné dle značek, to mi vyhovuje víc. Každému vyhovuje něco jiného. Teda jen ty, co používám nejvíc. Zbytek vyhledávám pomocí search boxu, nebo ručně právě scrollováním...
Když chci kompresor od Neva, jdu do slozky NEVE. Když EQ 1081, vím že ho mám také pod složkou NEVE atd..

Ty jsi normálně nevěřící Tomáš, přikládám obrázky jako důkaz :)

P.S. mám teď provedenou čistou instalaci systému, tak tam mám prozatím jen UAD pluginy, zrovna dnes se chystam ze nahodim vsechno od wawesu a nekolik dalsich. Spolu s UAD je to dohromady asi 160 pluginů, proto jsem se ptal na to okno...
Kazdopadne se domnivam, ze by se nestalo vubec nic, kdyby bylo mozne okno vpravo dole mysi chytnout a roztahnout dle potreby. Asi jsem divný, ale vyber pluginu z jedne nabidky by byl pro me pohodlnejsi, nevim, mozna jsem sam.... Kdyz budu chtit kompresor od Teletronix la2a, otevru nabidku (viz. priloha 2, tak by se mi to libilo, vse na jedne plose, jako u UAD) a vim ze ho mam vpravo, kliknu, hotovo.
Pri organizaci v C8 (ktera nerikam ze je spatna, ale mohlo to byt dotazene do dokonalosti prave tim, ze by si kazdy uzivatel seznam libovolne mohl prizpusobit vzhledem k velikosti monitoru/obrazovky - myslim velikostne, ne roztridenim) musim najet na sipku vpravo, rozkliknout slozky, dalsim klikem se dotat do pozadovane slozky a dalsim klikem vybrat prislusny plugin...

Jak jsem psal, neni to nic, bez ceho nedokazi zit, ale pri zakladani noveho projektu o 30 stopach je toho klikani a scrolovani na zacatku vic nez dost. Pochopitelne, i v tomto pripade pouzivam templaty, nicmene nejdou defaultne pouzit na kazdy projekt. Ale to uz je jiny pribeh
Přílohy
2016-10-30.png
2016-10-30.png (940.63 KiB) Zobrazeno 1008 x
aa.png
aa.png (1.1 MiB) Zobrazeno 1008 x

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Přizpůsobení okna s pluginy Cubase Pro 8

Příspěvek od Stan » 30 říj 2016 13:55

Kdyz uz vis co chces nainstalovat neni rychlejsi jednoduse napsat napr. Teletronix, LA2A, NEVE ci 1073 do vyhledavace ktery ti zobrazi vsechny dostupne moduly a vyber se ti zuzi na jeden klik?. No to je jedno, jak uz bylo receno kazdy to mame jinak. PEACE

Odpovědět