Problém s Nuendem 2

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Džirka » 16 kvě 2011 21:07

Ahojte,
chtěl jsem se zeptat na jednu maličkost. Dříve jsem pracoval s Cubase a nyní jsem přešel na Nuendo. U Nuenda mi vadí jedna věc. V Cubase, pokud jsem kliknul na stopu, automaticky se aktivoval červený record button, když jsem přešel na jinou stopu aktivovala se opět ta stopa na kterou jsem kliknul a zároveň stopa, kterou jsem opustil přestávala automaticky nahrávat. U Nuenda je to tak, že musím kliknout na červené tlačítko a aktivovat nahrávání stopy, ale co mě štve, že musím vypnout stopu do které jsem nahrával před tím, na což občas zapomínám. Je možný někde v Nuendu aktivovat, aby se aktivovalo nahrávání pouhým kliknutý na stopu, jako je to v Cubase?
děkuji za případnou odpověď

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2011 00:08

heeh .. to je cool .. zrovna dnes sme toto riesili v praci s kolegom .. v preferenciach je na to nastavenie .. vola sa to to tusim AUTO RECORD ENABLE ..

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Džirka » 17 kvě 2011 09:47

Děkuji moc Pytkine, našel jsem to. je to "enable record on selected track"

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2011 10:07

YO ! to je vono :)

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Džirka » 17 kvě 2011 11:11

Ještě mě ale napadl jeden problém s Nuendem, na který jsem doposud nepřišel jak vyřešit..Jedná se o používání tlačítka "stop" na klávesnici je to číslice "0" V Cubase, když se stisklo "stop" jednou, kurzor se zastavil, když se stiskl "stop" po druhé, kurzor se vrátil na místo, od kud se začalo nahrávat nebo přehrávat. V Nuendu to bohužel takto nefunguje.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Pytkin » 17 kvě 2011 11:48

0 ma 3 stavy .. este to ma treti stav , ze skoci na nulu .. mal som pocit ze to takto funguje :) mozno sa to tiez dakde zapina ..

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 kvě 2011 14:25

Džirka píše:Ještě mě ale napadl jeden problém s Nuendem, na který jsem doposud nepřišel jak vyřešit..Jedná se o používání tlačítka "stop" na klávesnici je to číslice "0" V Cubase, když se stisklo "stop" jednou, kurzor se zastavil, když se stiskl "stop" po druhé, kurzor se vrátil na místo, od kud se začalo nahrávat nebo přehrávat. V Nuendu to bohužel takto nefunguje.
to je taky v preferencich, ted z hlavy nevim kde.

Uživatelský avatar
Džirka
Příspěvky: 528
Registrován: 25 úno 2009 18:57

Re: Problém s Nuendem 2

Příspěvek od Džirka » 20 kvě 2011 17:30

Brooklyn / juanita juarez píše:
Džirka píše:Ještě mě ale napadl jeden problém s Nuendem, na který jsem doposud nepřišel jak vyřešit..Jedná se o používání tlačítka "stop" na klávesnici je to číslice "0" V Cubase, když se stisklo "stop" jednou, kurzor se zastavil, když se stiskl "stop" po druhé, kurzor se vrátil na místo, od kud se začalo nahrávat nebo přehrávat. V Nuendu to bohužel takto nefunguje.
to je taky v preferencich, ted z hlavy nevim kde.
Bohuzel to nemuzu najit :? tak kdybyste na to nekdo narazil dejte vedet. :?

Odpovědět