Propojení Nuenda a Fruity Loops

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Propojení Nuenda a Fruity Loops

Příspěvek od tuk » 30 čer 2008 23:11

Nedávno jsem slyšel, že prý lze z Nuenda používat a ovládat Fruity Loops. Co je na tom pravdy a jak se to lze dělat? Díky moc.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 09:42

Jestli je to stejný jako Cubase tak funkce ReWire. Zapni Nuendo, zapni FL a v Nuendu aktivuj FL ReWire.

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 10:22

Provedl jsem, nedaří se, nemohl bys napsat stručně krok po kroku? děkuju Ti moc, jinak jsem koukal na web Tvý kapely a je to zajímavej projekt :-)

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 10:38

Sem v praci a nemam tady Cubase. Co chceš vědět, jak aktivovat ReWire? Nebo jsi to udělal a nefunguje to? Co přesně čekáš, že by se mělo dít?
Popiš alespon trosicku system kterym by jsi chtel pracovat a co ve kterem programu hodlas delat, protoze jinak by to bylo moc "zesiroka".
A neboj se použít nápovědy v Nuendu.

PS: Díky za comment ohledně tvorby.

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 11:36

Chci si udělat bicí, basu, klávesy v PC a k tomu dohrát el. kytaru a zpěv. Moje představa je taková, že ve FL si udělám smyčky, který díky tomu propojení rovnou nasypu do Nuenda, kde dodělám zpěvy a kytary. Určitě by to šlo ve FL přes export do wavu a v Nuendu naimportovat, ale propojení asi bude elegantnější.
Mám tedy otevřený oba programy, v Nuendu zvolím Device - Asio4all ReWrite input. Otevřelo se podokno, ve kterém po zapnutí tlačítka se symbolem vypínače se vytvořila nová stopa (ReWrite Channel) a v tomhle místě jsem zamrz. Nevím, jak to funguje, ale představuju si to tak, že v Nuendu stiknu nahrávání a ve FL play a zvuk se bude z FL kopírovat do stopy v Nuendu. Když to ale vyzkouším, tak to nefunguje. Díky za radu.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 12:56

Nejdriv si vytvor ten background v FL, v přislušným BPM a měl by jsi být v režimu Song, ne Pattern. V Nuendu pak otevři novej projekt a dej stejný BPM (nebo nastav sync) jako FL. Pak už by ti FL mělo hrát i stiskem PLAY v Nuendu. jinak možností je víc, mě Cubase fungoval bezchybně v ReWire třeba s Acidem, s FL mívám problémy...

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 13:25

všechno jsem udělal podle toho a stejně při stisku nahrávání a puštěným beatu ve FL se to nenahrává, tak nevím,co s tím

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 13:29

A co chceš aby se nahrávalo? Nepotřebuješ nic z FL nahrávat do Nuenda... Však ono se Ti to vyrenderuje do MP3 nebo WAV až dáš export, nemůsíš to mít FYZICKY v Nuendu jako wav. Pokud jsem to pochopil, tak v FL máš nějaký samply či VSTi a v Nuendu chceš nahrát vokál a kytaru... Takže to nahrej a dej mixdown nebo real time export. Finito.

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 13:37

sorry, moc Tě nechápu, ve FL extportem do wavu a importem v Nuendu to taky půjde...

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 13:38

nepobral jsem to mixdown a real time export :oops:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 14:28

Aj jaj...

Jasně, když si exportuješ FL záznam do wavu a naiportuješ do Nuenda, tak no problem... Pak jsou tvý dotazy ale zbytečný. Očividně je totiž blbost něco exportovat z FL, protože s tím každou chvíli můžeš chtít hýbat... a koho by bavilo po každý změně exportovat Wav.

Opakuju, že to co ti hraje přes ReWire v Nuendu nemusíš nijak zaznamenávat jako audio, jednoduše proto, že to je zaznamenaný v FL...

Až budeš mít hotový i party v Nuendu, tak to musíš zmixovat. Nastavíš poměry hlasitostí, panoramu, připadně uděláš dynamické a frekvenčí úpravy, či použiješ nějaký FX a budeš to chtít uložit (kromě projektu) do WAV nebo přímo do mp3, což je EXPORT AUDIO MIXDOWN... Stejně jako v FL, akorát že tady se ti uloží i zvuk z ReWire a nemusíš řešit separátně FL a Nuendo.

Nechápu, co na tom nechápeš :)

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 14:47

Jasný, už to začínám teoreticky chápat. Jj, opakovanej export/import je k ničemu. OK, nekopíruju tedy z FL do Nuenda. Ale když chci nahrávat v Nuendu a chci mít jako pomocnou stopu tu stopu z FL, tak ji prostě neslyšim. Jestli to chápu dobře, tak v okamžiku nahrávání v Nuendu můžu automaticky spustit pomocnou stopu z FL, a právě to mi nejde, nic nehraje..... :-(

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 14:54

Jakto že to neslyšíš? Máš to Rewire zaplý, aktivní? V Rewire funkci se ti oba programy maj sesynchronizovat a jet podle stejnýho timecode (pokud v FL nejsi v patternu, to by asi zlobilo. Když dáš play, tak FLko slyšíš? Nebo jen při REC? Jinak, já měl vždycky s FL vs Cubase trochu problémy v ReWire režimu, takže možná to je v Nuendu to samý.

To tady není nikdo jinej, kdo by mu pomohl???

tuk
Příspěvky: 11
Registrován: 30 čer 2008 23:08

Příspěvek od tuk » 01 črc 2008 15:04

Jo, je zaplý, okno ReWiru je otevřený, zapínací tlačítko svítí :-) ReWire channel je mezi ostatníma stopama, jsem v režimu song. Ve FL když dám play a rec, pokaždý FL slyším :-) V Nuendu můžu dávat obojí a nic.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 01 črc 2008 15:21

Hm, sample rate je stejnej? CO nastavení zvukovky v Nuendo a FL?

Odpovědět