Rada v Cubase LE AI Elements 8

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Mates252
Příspěvky: 1
Registrován: 18 říj 2016 22:48

Rada v Cubase LE AI Elements 8

Příspěvek od Mates252 »

Ahoj, jsem v Cubase začátečník. Potřeboval bych prosím poradit ohledně nastavení zkresleného zvuku. Když dám edit channel Settings, distortion, ampsimulator => spustit (repráček) tak mě to začne hvízdat. Nevíte někdo prosím co s tím? Omlouvám se, jestli je to banální věc, ale jsem v tom naprostý amatér. Díky za Vaše rady :)

Uživatelský avatar
wred
Příspěvky: 82
Registrován: 06 dub 2016 16:59

Re: Rada v Cubase LE AI Elements 8

Příspěvek od wred »

No, nie som si úplne istý, aký repráčik myslíš - pošli screenshot... Ak myslíš repráčik od odposluchu, ktorý patrí ku kanálu (ten vedľa tlačítka nahrávania, v amp simulatore tlačítko nevidím), tak hvízdanie by mohla byť spätná vazba - ako máš nastavený routing?

Čo presne sa snažíš dosiahnuť?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Rada v Cubase LE AI Elements 8

Příspěvek od Stan »

Jaky signal do toho kanalu posilas? Jestli z kytary prez zvukovku tak se podivej jak silny signal posilas ze zvukovky. Mas tam nekde zpetnou vazbu a ta muze byt kdekoliv i v zakladnim nastaveni Cubase. Zacni s kontrolou I/O (Input - Output) v settings. Takto se opravdu neda poradit. Popis nastaveni ci jak bylo jiz napsano screenshoty by byly idealni i s popisem co a jak nastavil. Nejsem na Element ale tohle je podle me jen spatne nastaveni. Ceho, to nedovedu takto posoudit.

Uživatelský avatar
ZFarkas
Příspěvky: 437
Registrován: 21 zář 2015 16:22
Vybavení

Re: Rada v Cubase LE AI Elements 8

Příspěvek od ZFarkas »

Ahoj, popsaný problém mohou způsobit nejspíš jen tyto 3 příčiny (a jejich kombinace):
1. zkontroluj v nastavení audio vstupu (Input) pro nahrávanou stopu, zda tam nemáš přiřazený mikrofon - pokud ano, vyber tam vstup LINE (číslo vstupu na tvé zvukovce, kam jsi píchnul kytaru) místo MIC,
2. ztlum hodnotu vstupního zesílení GAIN a postupně přidávej dle ukazatele vybuzení (většina zvukovek ho má fyzicky u vstupů)
3. pokud je kytara přímo píchlá do zvukovky, musí fyzický vstup na zvukovce umět funkci Hi-Z INPUT, tj. vysokoimpedanční vstup. Pokud to zvukovka nemá, je nutný kytarový preamp nebo dibox. Přepnout MIC na LINE u zvukovky nepomůže, musí mít vstup LINE Hi-Z.
Zdravím a přeji dobrý zvuk.

Odpovědět