Sibelius vers. Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Peter13
Příspěvky: 24
Registrován: 08 čer 2016 22:14

Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od Peter13 » 30 kvě 2017 08:29

Zdravím, chci se zeptat. Lze použít Sibelius a Cubase tak, že v Sib. zapíšu noty a v Cubase jim přiřadím zvuky? Bez exportu, např. přes ReWire? Bohužel notační editor v Cubase je celkem k ničemu. Pokud ano, přenášejí se noty i s artikulací apod.? Díky za odpověď, P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od pavlii » 30 kvě 2017 10:37

Ne přes ReWire. ReWire jsou audio kanály. Takže takto přímo to nepůjde. Pokud bys chtěl v Cubase přiřazovat zvuky, musíš data do ní dostat jako MIDI (ať už streamovaně/kabelem nebo prostě Export/Import).

P.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 751
Registrován: 26 led 2008 00:18

Re: Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od nixx » 30 kvě 2017 10:43

Proč Cubase? Sibelius umí načítat virtuální nástroje přímo...
Manuál, strana 574:
http://akmedia.digidesign.com/support/d ... _90869.pdf

Peter13
Příspěvky: 24
Registrován: 08 čer 2016 22:14

Re: Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od Peter13 » 30 kvě 2017 12:30

Sibelius first taky? To by bylo skvělý! A pak už audio export...no uvidíme, díky :shock:

Uživatelský avatar
tony9
Příspěvky: 1355
Registrován: 04 zář 2003 23:51

Re: Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od tony9 » 30 kvě 2017 19:28

Takhle, v Sibeliovy se dá i míchat automatizovat a tak?

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 751
Registrován: 26 led 2008 00:18

Re: Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od nixx » 30 kvě 2017 21:59

To nevím, otázka je, jestli to Peter13 vůbec potřebuje...

Peter13
Příspěvky: 24
Registrován: 08 čer 2016 22:14

Re: Sibelius vers. Cubase

Příspěvek od Peter13 » 02 čer 2017 10:59

celkem potřebuje, jedná se vždycky o efektivnější způsob práce, pokud někdo zkusil v Cubase udělat ve smyčcích gliss, crescendo nebo trilek ví o čem píšu. To co v Cubase zabere půl hodiny času, i v demo verzi Sibelia je otázka kliknutí, pro to je určený. Automatizace je druhá věc, pokud vyexportuji věc v audiích do cubase, tak už pracuji normálně s mixem. Oba ty programy něco umí a něco ne. Sbírám zkušenosti, porovnávám, nic víc.

Odpovědět