Ahojte,
zaobstaral som si VST compressor s funkciu Sidechain, ale moju radosť trošku schladila pochybnosť, že či ho vôbec bude možné aplikovať... Ide o to, že komplet rytmiku robím vo VST - MPC softvéri, teda aj drum kick, ktorý tým pádom ale nie je samostatný track v rámci Cubase, ale v rámci toho MPC. Ja som v tom zatiaľ úplný zelenáč, ale logika mi hovorí, že nebudem môcť aplikovať sidechain napr. na basu (track v Cubase), ktorá bude regulovaná drum kickom vo v MPC softvéri. Je tak?
Dik
SideChain Compression v Cubase
Re: SideChain Compression v Cubase
Není tak, pokud ten MPC má více výstupů a myslím, že má. Pak není nic jednoduššího, než si dát kick na separátní stopu a z ní udělat sidechain. Zjistíš nejlépe v manuálu k MPC pluginu.
Máš na mysli, že kick mám dať na samostatný "track" s MPC v Cubase? Mne sa marí, že mi to vždy vyhodilo upozornenie, že MPC môže byť otvorený iba jeden krát, ale pozrem to ešte.
Vďaka
Vďaka
Ne
Ta jedna instance toho pluginu má víc než jeden audio výstup. Stačí jen jednotlivé samply uvnitř MPC namapovat na různé výstupy.
Ta jedna instance toho pluginu má víc než jeden audio výstup. Stačí jen jednotlivé samply uvnitř MPC namapovat na různé výstupy.
No problém asi bude, že ja mám MPC Essentials, kde na rozdiel od full MPC SW, nie je možnosť naroutovať kanál inam...
MPC (full):

MPC Essential:

P.S. Že jak to nasere, keď po týždni v návode na compressor zistíš, že side chain nie je available vo VST formáte plug-inu...
MPC (full):

MPC Essential:

P.S. Že jak to nasere, keď po týždni v návode na compressor zistíš, že side chain nie je available vo VST formáte plug-inu...
Ahoj, vraciam sa k téme. Nainštaloval som si MCompressor (Melda Production), ktorý má side-chain, ale nejak to neviem rozchodiť. Mám za to, že do tracku (A), ktorý chcem komprimovať, nahodím do "Insert" MCompressor, aktivujem side-chain a v "Send" toho tracku (B), ktorý bude spúšťať compressor, by som mal nájsť ten MCompressor, správne? V princípe by to malo takto fungovať asi na hocaký compressor s SC a hocaký DAW...
Ale, neviem však , či správne rozumiem v návode Cubasu obmedzenia na nižšie verzie (mám Cubase Elements 9). Pri mnohých plug-inoch je uvedené, do akej miery sú osekané, napr. Compressor, Mono Delay atď. je "Side-chain support" až pre vyššie verzie. Znamená to, že SC support sa vzťahuje na verziu Cubasu alebo na verziu plug-inu? A teda že Cubase Elements proste neumožnuje SC support nie len pre interné (steinbergovské) plug-iny, ale proste pre hocaký externý plug-in (compressor)? Šípim, že že je to obmedzenie asi verziu Cubasu a nie samotného pluginu, či?
Dik
Ale, neviem však , či správne rozumiem v návode Cubasu obmedzenia na nižšie verzie (mám Cubase Elements 9). Pri mnohých plug-inoch je uvedené, do akej miery sú osekané, napr. Compressor, Mono Delay atď. je "Side-chain support" až pre vyššie verzie. Znamená to, že SC support sa vzťahuje na verziu Cubasu alebo na verziu plug-inu? A teda že Cubase Elements proste neumožnuje SC support nie len pre interné (steinbergovské) plug-iny, ale proste pre hocaký externý plug-in (compressor)? Šípim, že že je to obmedzenie asi verziu Cubasu a nie samotného pluginu, či?
Dik
Ano, Sidechain je podporovan pouze v plnokrevnym Cubase Pro nebo Artist to znamena ze pluginy tu moznost nevyuzivaji ale muzu se mylit. V drivejsich Cubase verzich bylo nastaveni sidechainu opravdu na odstrel jelikoz ostatni DAW mely SC nastaveni o mnoho jednodussi (tak jak je dnes standard). V nizsich verzich se vsak timto starym zpusobem da SC nastavit. Na netu najdes dost zdroju jak na to a protoze popis nastaveni muze byt obcas dost nesrozumitelny a komplikovany doporucuji ti si najit spise videa. Tady je jeden priklad nastaveni pro stereo track.
Proste googli "Sidechain cubase elements" atp.
Proste googli "Sidechain cubase elements" atp.
Naposledy upravil(a) Stan dne 08 dub 2018 10:59, celkem upraveno 1 x.
Aha, tak tá honba za SC compressorom bola teda aj tak úplne zbytočná... Dik za tip, omrknem nejaké tutorialy, upgrade na Artist alebo Pro iba kvôli SC neprichádza do úvahy, iba ak na nejaký black friday
, pred pár mesiacmi Steinberg ponúkal za nejakú polovičnú cenu, keby som bol vedel...