Stylus RMX v Cubase SX 3 - probleeem

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
lada80
Příspěvky: 5
Registrován: 15 bře 2008 23:08

Stylus RMX v Cubase SX 3 - probleeem

Příspěvek od lada80 » 15 bře 2008 23:26

zdravim chlapi,
mam docela velkej problem s VSTeckem Stylus RMX...pro priklad- kdyz natahnu do midi 1 tracku dejme tomu kopak, do midi 2 tracku treba hajtku (oboji ze slozky groove element) ktera ma dvojnasobny pocet uderu na stejne dlouhej loop jako ten kopak, tak mi v cubejsu hraje ta hajtka jenom pod uderem kopaku.midi 2 track (samotna hajtka) mi pritom vubec nehraje. jsem uz docela bezradnej, tak budu fakt rad za kazdou radu.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 15 bře 2008 23:40


Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 15 bře 2008 23:51

lada: Napisal si to dost brutalne, takze neviem ci som ta spravne pochopil. V kazdom pripade to skusim:
Najjednoduchie co mozes spravit je otvorit si vo VST racku dva Stylusy. No a z jedneho riesit kopak a z druheho hihat. Alebo najskor si stoc do wavu kopak a potom hihat... Lebo jeden a ten isty Stylus moze naraz produkovat len jeden loop. A ak mas prave kopakovy loop, tak prirodzene ti nepojde hihatkovy.

Druha vec je, ze mas loop, ktory je aj hihat aj kopak. Tak si len na obe stopy nahod rovnaky kanal. To znamena, ze aj stopa 1 (kopak) aj stopa 2 (hihat) bude vysielat na kanaly 1 (na nom bude prijimat Stylus).

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 15 bře 2008 23:58

to dano: řeč je o Stylus RMX, ten umí 8 kanálů = 8 midi stop, takže umí hrát 8 loops současně

to lada: mno, jen se ptám ... nastavil jsi to v RMX na ruzný kanály, že? :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 00:27

RMX ma tie svoje loopy tak, ze su zlozene z viac kanlov .. niektore zo 4 .. kde je oddelene kopak atd .. ide to len na jednom kanale .. je to vidno podla toho midifajlu co si dragnes do aranzu .. ze je tam viacej tych hadikov pod sebou ..

lada80
Příspěvky: 5
Registrován: 15 bře 2008 23:08

Příspěvek od lada80 » 16 bře 2008 00:44

to poklop: nastavil:), ale z nejakyho duvodu mi to hraje jenom tu prvni midi stopu a tu druhou mi to tam primicha jenom kdyz je "uder" na ty prvni

to Pytkin: jasny, ale prave ve slozce groove element je vzdycky loop slozenej z jednoho nastroje, tudiy je tam jenom jeden hadik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 01:05

lada : hmm .. je to divne .. a obe stopy idu do RMXu ? jedna ma midikanal 1 , druha midikanal 2 ?

lada80
Příspěvky: 5
Registrován: 15 bře 2008 23:08

Příspěvek od lada80 » 16 bře 2008 01:11

Pytkin píše:lada : hmm .. je to divne .. a obe stopy idu do RMXu ? jedna ma midikanal 1 , druha midikanal 2 ?
jojo, presne tak. a co je jeste zajimavy, ze kdyz pustim ten midi 2 kanal solo, tak mi ta hajtka hraje zas jenom na udery toho kopaku, coz uz mi hlava opravdu nebere :?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 01:15

lada : hmm . to je divne .. sipim ale problem v tebe .. ze si daco blbo spravil .. midifajly si korektne vytiahol oba ? ta hajtka v 2 je urcite cista hajtka ? a kopak v 1 je cisty kopak ? pusti si ich samostatne v RMXe ..

lada80
Příspěvky: 5
Registrován: 15 bře 2008 23:08

Příspěvek od lada80 » 16 bře 2008 13:03

Pytkin píše:lada : hmm . to je divne .. sipim ale problem v tebe .. ze si daco blbo spravil .. midifajly si korektne vytiahol oba ? ta hajtka v 2 je urcite cista hajtka ? a kopak v 1 je cisty kopak ? pusti si ich samostatne v RMXe ..
je to tak jak ma bejt, rmx muze prehravat 8 midifajlu najednou, ale prehrava jenom prvni(s pridanim tech ostatnich jak jsem psal)....uz jsem to i preinstalova,l a stale to samy....nenastavuje se neco treba v cubase-nejaky slucovani kanalu a podobne?...diky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 15:30

vyhod si hajtku do ineho vystupu a otestuj ci kopakovy midifile ovlada oba .. dakde robis chybu .. urcite by to malo fungovat .

lada80
Příspěvky: 5
Registrován: 15 bře 2008 23:08

Příspěvek od lada80 » 16 bře 2008 19:47

Pytkin píše:vyhod si hajtku do ineho vystupu a otestuj ci kopakovy midifile ovlada oba .. dakde robis chybu .. urcite by to malo fungovat .
porad hraje jenom prvni stopa midi, ostatni sice na ukazateli hlasitosti na jednotlivich kanalech midi ukazuji spravnou aktivitu, ale zvuk nikde.kanaly z rmx do cubase jsou nastaveny jak maji byt.....co preinstalovat cubase?......jeste jeden dotaz.....kdyz v track listu otevru vst stylus rmx, objevi se mi 8 radku jednotlivych kanalu, ale aktivita (hlasitost)se objevuje jenom u prvniho coz mi neprijde normalni, tak se timto ptam :oops:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 bře 2008 20:00

preinstalovat cubase je zbytocne .. urcite to neni chyba cubase .. podla mna niekde robis chybu ..

to co pises , to su vystupy .. to je uplne normalne .. defaultne hraju vsetky loopy do vystupu A .. v mixe RMXu si to mozes prestavit aby to hralo do ineho vystupu (B,C,D...)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 17 bře 2008 14:17

blbej dotaz.. jak je ve stylusu tlacitko PLAY.. a krasne si tam clovek udela cely LOOP.. jde to pak nejak synchronizovat s cubase ? Totiz v midi to samozrejme prehrava jednotlive nastroje po notach to jak tu resite, ale kdyz chces pouzit tu smycku z toho stylusu primo jak si ji tam navrstvis a jen ji spustit s audiem nebo syntakama v cubase a aby to bylo synchronni.. jde to?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 bře 2008 16:13

Tom : no ved vytiahnes midi fajly do midi stop a hrajes .. navrstvis ako potrebujes ..

Odpovědět