Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 15 led 2009 21:45

Pytkin píše:
matucha píše: pytkin > to co povidas mi nejak nesedi s tim, ze se ta vec pouziva v profi postprodukci (nuendo) a je zamerena tim smerem
no prave v posprodukcii sa predpoklada, ze mas porieseny dako obraz .. nechat to na nuendo je smutne .. je vela roznych rieseni .. Od Hardwarovych prehravacov , cez softy .. na konferencii www.nuendo.com je tema o tom , a vsetky eventuality su tam vysvetlene aj s plusmi a minusmi ..
Sem zrychlene probeh diskuze na nuendo.com a neleze mi z toho zadny lepsi reseni nez jejich zabudovanej player. Asi neco prehlizim, co si konkretne myslel, ze je smutny na tom nechavat cubendo prehravat video?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 led 2009 22:54

no myslim ze pytkin to mysli tak, ze je zbytocne zatazovat procak na ktorom sa miesa audio, este aj renderom videa. zvlast ked to video ide na nejakom nechutnom bitrate, to odhasi aj diskovy system. na to je ltc/smpte kod, aby si vedel spojit audio daw s druhym strojom, ktory prehrava video, bud hw alebo dalsim pc. zasa, ak len robis hudbu k video materialu, mozes si dovolit ten nahlad v hodne zubaty a v zlom rozliseni, a vtedy je to je fuk.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 led 2009 00:03

V tom ohledu fakt nemam problem. 4 jadro a uad2quad+uad1 je vykonu habadej. Disk taky nema problem. Vlastne sem nenarazil na nic, co by mi na tom vadilo. Jo na starym poci to bylo jiny... i na tu 17" display bylo problematicky to video nekam umistit. Na 30" neni. Naopak dalsi pocitac = vic hluku, dekuju nechci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2009 00:11

matucha : niekde je tam tema , kde to rozoberaju .. a je tam popisanych vela moznosti . .niekolko hardwarovych .. a zo 10 softwarovych .. proste rozne prehravace , ktore maju vstup timecodu a posielas im z cubenda MTC .. nedavno tu tusim aj kexik pisal ze existuje plugin do winampu na to ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2009 00:15

matucha : v sucasnosti cubendo prehrava video cez standardne windows rozhranie .. a nijak sa nesyncuje .. v podstate cez mediaplayer .. napriklad je velmi zavisle od toho ake kodeky mas nainstalovane .. pamatam si ze som mal cosik nainstalovane .. chodilo to celkom OK ale obraz sem tam trhal .. potom mi bajko poradil daky free mpeg decoder kery nikdy netrhal .. pri 20 s spote bol ok .. ked som ozvucoval 2min film , tak to nikdy nesedelo .. proste pri takom dlhom materiali to bolo vzdy mimo .. atd .. preto je vhodne nechat to robit inej aplikacii , ktora reaguje na MTC .. alebo hardwaru .. to je samozrejme drahsie .. inak aj SW je dost dray .. taky VirtualVTR stoji tusim 1000 euro .. zase vie 24fps , takze by sa to malo dat pouzit aj na film ..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 led 2009 00:20

v cubasi 2 sem delal pred delsi dobou nejakou postprodukci a tam to problem byl... melo to myslim 30min a ty synchronizaci se naprosto nedalo verit. Po rendru to bylo vzdycky jinak.

No tak ci tak vsichni pisou na tom foru, ze to vnitrni video se obcas cuka, ale zustava v synchronu... ;-\

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 led 2009 00:45

pytkin: ten plugin do winampu je len taka kokotina amaterska pre tie daw programy ktore video nevedia vobec, aby sa dalo vobec nejako dorabat hudbu. na presny strih to nie je ani nahodou

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 16 led 2009 09:34

Zdravím lidičky,

ač nejsem odborník na Nuendo ani cubase.......... kdysi sem se jen chvíli štoural v Nuendu 2 [k] abych si ten systém ošahal....... ale nedávno jsem si pročítal nějaké info o Nuendu 4 a tam bylo napsáno, že Nuendo 4 automaticky rozpozná Declink kartu a naportuje obrazek do ní........... ale nic bližšího nevím(kodeky, jaké declink karty - je jich hodně atd.), sám to nemám možnost vyzkoušet. Nejlevnější Blackmagic Declink karta stojí cca 8k.

Tak kdo má možnost to vyzkoušet, tak to určitě zkuste :)

Macceba

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 led 2009 10:55

Ja si myslim, ze je naprosto magorina, ze to ty programy neumej. Dyt je to celkem zasadni vec a v pripade nuenda nejde ani o levnej program, tyjo co jinyho by uz to melo umet nez zrovna nuendo?

Jinak jsou na pc programy, co tohle umi? Vegas?

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 16 led 2009 11:15

tyjo co jinyho by uz to melo umet nez zrovna nuendo?


třeba ProTools :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 led 2009 11:24

Neviem o tom ze by Nuendo poznalo Declinky .. Vegas pozna Declink a Kona karty .. Tak isto Premiere by to mal poznat .. to su vsetko ale strihatka .. Nuendo je DAW .. mozno v niektorej buducej verzii dorobia nieco take .. zatial som si nikde nevsimol podporu tohto ..

Ja myslim ze to je cele dost komplikovane .. totiz v pripade pouzitia nejakej takej karty je potrebne zabezpecit synchron medzi obrazom a zvukom .. Dalej tak karta ma audio porty .. nemusia to byt priamo analogove alebo AES porty , ale ta karta ma digitalny vstup a vystup SDI , co je embedovany obraz a zvuk zaroven .. cize opat narazame na problem , ze mas audio v takejto video strihacej karte , a zaroven mas zvukovku ... cize 2 karty , 2 asio drivery , mozes pouzit len jeden ..

atd atd .. problemov ma napada dost ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 16 led 2009 11:48

Pytkin píše:matucha : niekde je tam tema , kde to rozoberaju .. a je tam popisanych vela moznosti . .niekolko hardwarovych .. a zo 10 softwarovych .. proste rozne prehravace , ktore maju vstup timecodu a posielas im z cubenda MTC ..
Hmm... a nenasel bys to tema? Mne se to nejak nedari, ty aspon tusis, co se v nem psalo. 10 prehravacu nepotrebuju, ale 1 by se hodil ;]

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 led 2009 11:57

Pytkin píše:Neviem o tom ze by Nuendo poznalo Declinky .. Vegas pozna Declink a Kona karty .. Tak isto Premiere by to mal poznat .. to su vsetko ale strihatka .. Nuendo je DAW .. mozno v niektorej buducej verzii dorobia nieco take .. zatial som si nikde nevsimol podporu tohto ..

Ja myslim ze to je cele dost komplikovane .. totiz v pripade pouzitia nejakej takej karty je potrebne zabezpecit synchron medzi obrazom a zvukom .. Dalej tak karta ma audio porty .. nemusia to byt priamo analogove alebo AES porty , ale ta karta ma digitalny vstup a vystup SDI , co je embedovany obraz a zvuk zaroven .. cize opat narazame na problem , ze mas audio v takejto video strihacej karte , a zaroven mas zvukovku ... cize 2 karty , 2 asio drivery , mozes pouzit len jeden ..

atd atd .. problemov ma napada dost ..
Vis ale jak tohle zni... jakoze vlastne neexistuje reseni ;-). Mozna krome tech protoolu, jestli to opravdu umi ;-).

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 16 led 2009 12:01

Ted jeden takovej obecnejsi link, ale myslim, ze dost uzitecnej pro ty co neznaji:

http://www.gearslutz.com/board/post-pro ... orner.html

Uživatelský avatar
macceba
Příspěvky: 251
Registrován: 26 led 2006 11:18

Příspěvek od macceba » 16 led 2009 13:04

http://www.steinberg.net/en/products/au ... video.html


Picture Display
With the benefit of a DeckLink video card by Blackmagic Design, the Nuendo video signal may be sent in any desired format to an external TV monitor (from analog to SDI and from SD to HD). Nuendo immediately detects an installed DeckLink card and routes the video signal directly to the video card. You may also opt for a Multihead graphics card that renders TV signals to view the video image on a separate screen or TV monitor in Maximize mode. If you use an Apple computer, you can patch the video signal via the Firewire link to an external D/A video converter that relays the signal to a TV monitor.

Odpovědět