Fičím zatím na integrované zvukovce od realteku na notebuku. Když exportuji z CUbase něco vyšší vzorkovací frekvencí než 44khz, a zaškrtnu add to project tak se mi vyexportované audio prodlouží v čase... nevíte co s tím. Když to audio jenom vyexportuju s prehraju v Winu, tak je to ok. ALe když se pak po exportu přidává do projektu ( takové to okno kde se dá změnit bitová hloubka, rozdělit kanaly atd) a ja tam nedám převest audio na vzorkovací frekvenci 44khz, tak se prostě audio roztáhne v čase
Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení
Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení
Dobrý den,
Fičím zatím na integrované zvukovce od realteku na notebuku. Když exportuji z CUbase něco vyšší vzorkovací frekvencí než 44khz, a zaškrtnu add to project tak se mi vyexportované audio prodlouží v čase... nevíte co s tím. Když to audio jenom vyexportuju s prehraju v Winu, tak je to ok. ALe když se pak po exportu přidává do projektu ( takové to okno kde se dá změnit bitová hloubka, rozdělit kanaly atd) a ja tam nedám převest audio na vzorkovací frekvenci 44khz, tak se prostě audio roztáhne v čase
nevím jak se přesně zeptat, tak mě kdyžtak naveďte, jestli se ptám špatně nebo tu něco chybí . dík
Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení
No - a jaká je základní vzorkovací frekvence toho projektu? Můžeš bez problémů míchat bitové hloubky - ale ne vzorkovací frekvence. Takže pokud máš projekt (například) ve 44100 a exportuješ do 96000 a hned automaticky dáváš do projektu, tak se ti to logicky rozhodí.
P.
P.
to mě taky napadlo ale nevím kde tu informaci najdu. Když jsem projekt zakládal tak jsem nic takového nevolil a v menu to taky nemůžu najít.
Taková základní věc
Devices > Device Setup > VST Audio System
Je to napsané pod vybraným ovladačem zvukovky (HW Sample Rate) a změnit se dá celkem pochopitelně v ovládacím panelu (Control Panel) zvukovky. Ten je přístupný po kliknutí na název toho ovladače ve stromě pod VST Audio System větví.
P.
Je to napsané pod vybraným ovladačem zvukovky (HW Sample Rate) a změnit se dá celkem pochopitelně v ovládacím panelu (Control Panel) zvukovky. Ten je přístupný po kliknutí na název toho ovladače ve stromě pod VST Audio System větví.
P.
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
jaka je samplovaci frekvence danyho projektu najdes v Project > Project Setup.
pavlii píše:Taková základní věcDevices > Device Setup > VST Audio System
P.
jo jasně tam jsem se díval, akorát je to tam jenom napsané a v control panelech od obou ovladaču se to změnit nedá, ... Asio directX full duplex driver a Generic low latency Asio driver tam mám. Vím že u ASio4All s vzorkovací frekvencí slo hýbat v control panelu, ale tyhle ty dva drivery to asi nepodporujou...
Zkousel jsem jeste prenastavit v sparve zvuku REaltek ve vidlích výchozí formát směšovače stereo na 96khz, ž esi to ty audio drivery vydetekujou nějak z toho automaticky, ale nic, pořád v Cubasu visí 44100kHz.
A jaktože s bitové hloubky jednotlivých audio stop můžu mít různé, ale vzorkovací frekvenci ne?
Protože bitová hloubka není rozlišení v čase, ale v hodnotě. Tudíž se to dá míchat (stejně se to všechno počítá v interním audio engine, čili obvykle ve 32bit například). Kdežto samplovačka je rozlišení v čase, proto se to nedá; audio engine musí jet na nějakém základu, takže podle toho vlastně změní časoprostorovou stránku věci (nedělá resampling, který by to řešil).
Jo a dík Brooklynovi - čistě informaci najdeš tam, jak popisoval.
P.
Jo a dík Brooklynovi - čistě informaci najdeš tam, jak popisoval.
P.
Tam sa to v projekte aj nastavuje.. Nie len informacia 
Aaaaano - jj, už to vidím, já jsem to nijak nekontroloval, pravdu máš 
P.
P.
no ono je to tak ..aj je zdroj hodin interny generator vo zvukovke , tak vacsinou zmenou projektu, sa zmeni aj casovanie na zvukovke .. ak ma zvukovka externy clock , tak sa musi menit vonku na generatore, resp. zdroji .. Cize ak zmenime v projekte clock , tak nas cubase/nuendo upozorni , ze sa clock nepodarilo zmenit ..
to mi chcete nahovorit ze cubase neresampluje audio v inej samplovacke ale rozhodi sprosto pitch?
no priznam sa , ze mne logicke pride zakliknut tlacitko RESAMPLE pri importe .. ale zda sa mi , ze to hra korektne , aj ked si to nezmeni vozrkovacku
idem to testnut ..
idem to testnut ..
no tak je to tak .. ak su sample v inej frekvencii , tak sa prehravaju zle ..
Tak tak. Pokud se při importu nezaškrtne Resample, tak to fachá jak píše Pytkin. Upřímně řečeno - já na tom nevidím nic špatného, spíš naopak; štábní kultura je štábní kultura a nemělo by se stát dobrým zvykem namrskat do projektu věci bez ladu a skladu (nebo jsem moc ze staré školy). 
P.
P.
jo .. tiez to osobne nepovazujem za ziadny pruser
..