Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
flajtr23
Příspěvky: 16
Registrován: 20 bře 2012 00:09

Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od flajtr23 »

Dobrý den,

Fičím zatím na integrované zvukovce od realteku na notebuku. Když exportuji z CUbase něco vyšší vzorkovací frekvencí než 44khz, a zaškrtnu add to project tak se mi vyexportované audio prodlouží v čase... nevíte co s tím. Když to audio jenom vyexportuju s prehraju v Winu, tak je to ok. ALe když se pak po exportu přidává do projektu ( takové to okno kde se dá změnit bitová hloubka, rozdělit kanaly atd) a ja tam nedám převest audio na vzorkovací frekvenci 44khz, tak se prostě audio roztáhne v čase :-( nevím jak se přesně zeptat, tak mě kdyžtak naveďte, jestli se ptám špatně nebo tu něco chybí . dík

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od pavlii »

No - a jaká je základní vzorkovací frekvence toho projektu? Můžeš bez problémů míchat bitové hloubky - ale ne vzorkovací frekvence. Takže pokud máš projekt (například) ve 44100 a exportuješ do 96000 a hned automaticky dáváš do projektu, tak se ti to logicky rozhodí.

P.

flajtr23
Příspěvky: 16
Registrován: 20 bře 2012 00:09

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od flajtr23 »

to mě taky napadlo ale nevím kde tu informaci najdu. Když jsem projekt zakládal tak jsem nic takového nevolil a v menu to taky nemůžu najít.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od pavlii »

Taková základní věc 8) Devices > Device Setup > VST Audio System

Je to napsané pod vybraným ovladačem zvukovky (HW Sample Rate) a změnit se dá celkem pochopitelně v ovládacím panelu (Control Panel) zvukovky. Ten je přístupný po kliknutí na název toho ovladače ve stromě pod VST Audio System větví.

P.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jaka je samplovaci frekvence danyho projektu najdes v Project > Project Setup.

flajtr23
Příspěvky: 16
Registrován: 20 bře 2012 00:09

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od flajtr23 »

pavlii píše:Taková základní věc 8) Devices > Device Setup > VST Audio System

Je to napsané pod vybraným ovladačem zvukovky (HW Sample Rate) a změnit se dá celkem pochopitelně v ovládacím panelu (Control Panel) zvukovky. Ten je přístupný po kliknutí na název toho ovladače ve stromě pod VST Audio System větví.

P.

jo jasně tam jsem se díval, akorát je to tam jenom napsané a v control panelech od obou ovladaču se to změnit nedá, ... Asio directX full duplex driver a Generic low latency Asio driver tam mám. Vím že u ASio4All s vzorkovací frekvencí slo hýbat v control panelu, ale tyhle ty dva drivery to asi nepodporujou...
Zkousel jsem jeste prenastavit v sparve zvuku REaltek ve vidlích výchozí formát směšovače stereo na 96khz, ž esi to ty audio drivery vydetekujou nějak z toho automaticky, ale nic, pořád v Cubasu visí 44100kHz.

A jaktože s bitové hloubky jednotlivých audio stop můžu mít různé, ale vzorkovací frekvenci ne?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od pavlii »

Protože bitová hloubka není rozlišení v čase, ale v hodnotě. Tudíž se to dá míchat (stejně se to všechno počítá v interním audio engine, čili obvykle ve 32bit například). Kdežto samplovačka je rozlišení v čase, proto se to nedá; audio engine musí jet na nějakém základu, takže podle toho vlastně změní časoprostorovou stránku věci (nedělá resampling, který by to řešil).

Jo a dík Brooklynovi - čistě informaci najdeš tam, jak popisoval.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od Pytkin »

Tam sa to v projekte aj nastavuje.. Nie len informacia ;)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od pavlii »

Aaaaano - jj, už to vidím, já jsem to nijak nekontroloval, pravdu máš ;-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od Pytkin »

no ono je to tak ..aj je zdroj hodin interny generator vo zvukovke , tak vacsinou zmenou projektu, sa zmeni aj casovanie na zvukovke .. ak ma zvukovka externy clock , tak sa musi menit vonku na generatore, resp. zdroji .. Cize ak zmenime v projekte clock , tak nas cubase/nuendo upozorni , ze sa clock nepodarilo zmenit ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od kexik »

to mi chcete nahovorit ze cubase neresampluje audio v inej samplovacke ale rozhodi sprosto pitch?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od Pytkin »

no priznam sa , ze mne logicke pride zakliknut tlacitko RESAMPLE pri importe .. ale zda sa mi , ze to hra korektne , aj ked si to nezmeni vozrkovacku
idem to testnut ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od Pytkin »

no tak je to tak .. ak su sample v inej frekvencii , tak sa prehravaju zle ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3348
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od pavlii »

Tak tak. Pokud se při importu nezaškrtne Resample, tak to fachá jak píše Pytkin. Upřímně řečeno - já na tom nevidím nic špatného, spíš naopak; štábní kultura je štábní kultura a nemělo by se stát dobrým zvykem namrskat do projektu věci bez ladu a skladu (nebo jsem moc ze staré školy). ;-)

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22187
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Vyšší vzorkovací frekvence než 44khz a časové roztažení

Příspěvek od Pytkin »

jo .. tiez to osobne nepovazujem za ziadny pruser :) ..

Odpovědět