začátky s cubase sx3
začátky s cubase sx3
Ahoj, potreboval bych poradit jak na program cubase sx3 nikdy jsem s nim nepracoval, takze bych potreboval poradit uplne od zacatku. Zkousel jsem si neco nahravat z gramcu pres mixak, ale vubec jsem nevedel jak na to. Kdyz uz se mi nakonec povedlo neco nahrat, byla kvalita zvuku priserna....strasne necista a zdalo se mi to cely prebasovany........ muzete mi prosim nekdo poradit nejakou nejjednodussi cestu, jak ciste nahrat takovej zaznam? diky
v krabici od cubase preci
no dobre no, tak sorry, takze vazne, jednoduchy schema:
mas gramec, pises ze ho zapojujes do nejakyho mixu, takze z mixu mas vystup lajnovej, kterej pichnes do nejaky zvukovky do lajnovyho vstupu (ne do mikrofonniho), tu zvukovku nastavis v preferencich v cubase jako ze ji ma cubase pouzivat a je to, pak nahodis v cubasi novou audio stopu a na ni nastavis tuhle zvukarnu jako vstupni a zmacknes rec, no pak pokud neprebuzujes mix nebo zvukovku by se ti melo "neco" nahrat a nemelo by to byt vylozene zkresleny nebo prebasovany atd, hlavne povypinej nebo vynuluj korekce na pultu ! abys tam nahodou nemel bas ynaplno a jeste zaplej nejakej kompresor treba, tady by fakt pomohlo kdybys napsal s jakym zarizenim pracujes

no dobre no, tak sorry, takze vazne, jednoduchy schema:
mas gramec, pises ze ho zapojujes do nejakyho mixu, takze z mixu mas vystup lajnovej, kterej pichnes do nejaky zvukovky do lajnovyho vstupu (ne do mikrofonniho), tu zvukovku nastavis v preferencich v cubase jako ze ji ma cubase pouzivat a je to, pak nahodis v cubasi novou audio stopu a na ni nastavis tuhle zvukarnu jako vstupni a zmacknes rec, no pak pokud neprebuzujes mix nebo zvukovku by se ti melo "neco" nahrat a nemelo by to byt vylozene zkresleny nebo prebasovany atd, hlavne povypinej nebo vynuluj korekce na pultu ! abys tam nahodou nemel bas ynaplno a jeste zaplej nejakej kompresor treba, tady by fakt pomohlo kdybys napsal s jakym zarizenim pracujes
2baque: Máš kliku, že je Neural_I až příliš slušnej. Jestliže nechápeš nic z toho, co jsi sám napsal (a ono toho bude asi i víc), tak se vybodni na kradení profesionálního software, který ti aktuálně k ničemu není a stáhni si z nějakého download serveru FREEWARE audio editor, který ti bude do začátků přesně padnoucí, díky freeware bude dostatečně jednoduchý a postupem času se aspoň něco naučíš.
Mě prostě udivuje, jak nemaj někteří lidi soudnost a jdou jen za svým hamounstvím....místo, aby trochu namáhali vlastní hlavu ještě předtím, než něco čmajznou
Věčný problém na nekonečné diskuse.....
P.
Mě prostě udivuje, jak nemaj někteří lidi soudnost a jdou jen za svým hamounstvím....místo, aby trochu namáhali vlastní hlavu ještě předtím, než něco čmajznou

P.
Mno ohledne nahravani z gramcu, pokud je mix sam o sobe nic moc, je mozna lepsi signal primo z gramofonu privest do zvukovky (line in) a pak pomoci pluginu (nebo eq) srovnat charakteristiku, samozrejme si pri nahravani nejlepe vyzkouset nejhlasitejsi pasaz desky a pokud nelita ukazatel do cervenych, je to ok pro celou skladbu.. prip. pokud beres jen samply a loops tak staci danou pasaz proste prehrat a hlasitost nastavit.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."

hovno... z mm prenosky ide 5mV, to je naprosty masaker nahravat to linkou, navyse zakoncenou smejdovym 16bit prevodnikom nejakej onboard zvukovky. aj ten najstrasnejsi dj mixak to zvladne zosilnit podstatne lepsie.Acid Punk píše:Mno ohledne nahravani z gramcu, pokud je mix sam o sobe nic moc, je mozna lepsi signal primo z gramofonu privest do zvukovky (line in) a pak pomoci pluginu (nebo eq) srovnat charakteristiku, samozrejme si pri nahravani nejlepe vyzkouset nejhlasitejsi pasaz desky a pokud nelita ukazatel do cervenych, je to ok pro celou skladbu.. prip. pokud beres jen samply a loops tak staci danou pasaz proste prehrat a hlasitost nastavit.
navyse MM prenoska musi byt zatazena predpisanou impedanciou, inak ju bez meracej platne frekvencne neskoriguje nik. predpisana impedancia je 47kOhm a na hornom konci pasma treba konkretnu prenosku korigovat malou kapacitou 50-300pF. linka ma (obvykle) 10kOhm a ziadnu kapacitu
prostě si pořiď zvukovku, kde se budeš orientovat alespoň na jednoduchych měřacich, ja použivam echoaudio, a spokojenost.
tím začni ne?
Zaklad je symetricke in/out. Na linku a mic vstup na integrovany zvukarne zapomeň.
Páč mix na gramcich ma většinou out +4 dB (operational level)
Nastaviš na vstup +4 db na prevodniku a out level na gramci nastav na uroveň, tak abys na grafickych měřacich byl maximalně v zelený ( stay green) (to je fakt jak pro dementy tohe, se posloucham) a pak to co nahraješ budeš už procesovat interně (viz. L3 multimaximizer (waves atd.))
tím začni ne?
Zaklad je symetricke in/out. Na linku a mic vstup na integrovany zvukarne zapomeň.
Páč mix na gramcich ma většinou out +4 dB (operational level)
Nastaviš na vstup +4 db na prevodniku a out level na gramci nastav na uroveň, tak abys na grafickych měřacich byl maximalně v zelený ( stay green) (to je fakt jak pro dementy tohe, se posloucham) a pak to co nahraješ budeš už procesovat interně (viz. L3 multimaximizer (waves atd.))
2baque: jojo, pravdu díš - souvislosti opravdu neznám. Pokud jsi už dávno zkoušel jednoduchej freeware, tak máš zkusit třeba složitější - KRISTAL například, který se hooodně vzhledově a tak podobá Cubase, takže bys měl v budoucnu dost ulehčenou cestu při případném přecházení na profi program (uznáš-li to za vhodné).
P.
Jinak - jak již tady padlo - je potřeba, abys na mixu nebo někde jinde měl vstup vyloženě uvedený pro gramofonovou přenosku (pokud není z gramce vyveden výstup LINE-OUT). Impedanční nepřizpůsobení udělá se signálem opravdu šílenosti, bacha na to...
P.
Jinak - jak již tady padlo - je potřeba, abys na mixu nebo někde jinde měl vstup vyloženě uvedený pro gramofonovou přenosku (pokud není z gramce vyveden výstup LINE-OUT). Impedanční nepřizpůsobení udělá se signálem opravdu šílenosti, bacha na to...