začátky s cubase sx3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
baque
Příspěvky: 6
Registrován: 01 srp 2008 18:18

začátky s cubase sx3

Příspěvek od baque » 01 srp 2008 18:25

Ahoj, potreboval bych poradit jak na program cubase sx3 nikdy jsem s nim nepracoval, takze bych potreboval poradit uplne od zacatku. Zkousel jsem si neco nahravat z gramcu pres mixak, ale vubec jsem nevedel jak na to. Kdyz uz se mi nakonec povedlo neco nahrat, byla kvalita zvuku priserna....strasne necista a zdalo se mi to cely prebasovany........ muzete mi prosim nekdo poradit nejakou nejjednodussi cestu, jak ciste nahrat takovej zaznam? diky

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 srp 2008 18:28

nechci bejt za neprijemnyho, teda urcite se mi nechce byt prvni kdo te posle nekam :) ale ani za volant nelezes bez ridicaku jinak pravdepodobne brzo narazis, takze RTFM plís a az to udelas tak napis jakej mas audio prevodnik z gramce do PC a jestli ti vstupni savle v cubasi lita do cervenejch

baque
Příspěvky: 6
Registrován: 01 srp 2008 18:18

Příspěvek od baque » 01 srp 2008 18:54

no neprijemnej nejsi vubec..... staci kdyz mi treba reknes, kde mam hledat a ja si to nactu...... vo to nic..... ja jen proste nikde nic nenasel.......proto pisu sem.......

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 srp 2008 19:01

v krabici od cubase preci :twisted:
no dobre no, tak sorry, takze vazne, jednoduchy schema:

mas gramec, pises ze ho zapojujes do nejakyho mixu, takze z mixu mas vystup lajnovej, kterej pichnes do nejaky zvukovky do lajnovyho vstupu (ne do mikrofonniho), tu zvukovku nastavis v preferencich v cubase jako ze ji ma cubase pouzivat a je to, pak nahodis v cubasi novou audio stopu a na ni nastavis tuhle zvukarnu jako vstupni a zmacknes rec, no pak pokud neprebuzujes mix nebo zvukovku by se ti melo "neco" nahrat a nemelo by to byt vylozene zkresleny nebo prebasovany atd, hlavne povypinej nebo vynuluj korekce na pultu ! abys tam nahodou nemel bas ynaplno a jeste zaplej nejakej kompresor treba, tady by fakt pomohlo kdybys napsal s jakym zarizenim pracujes

baque
Příspěvky: 6
Registrován: 01 srp 2008 18:18

Příspěvek od baque » 01 srp 2008 19:16

no krabici nemam....proto jsem se takhle blbe ptal. Myslim, ze uz jsem kapnul na to proc to nejde........nahraval jsem to pres notas a mel jsem to zapojeny pre jack prave do toho mikrofonu. Jo a jeste k tomu prevodniku zvuku........ popravde ani nevim, ze je neco takovyho potreba

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 01 srp 2008 19:18

no tak pak teda to nahravej do lajnovyho vstupu a mas to, vic se k tomu ted rict neda, bude to hrozna kvalita ale lepsi jak dratem do voka. tak hodne stesti v laborovani

baque
Příspěvky: 6
Registrován: 01 srp 2008 18:18

Příspěvek od baque » 01 srp 2008 19:23

no to je presne to co jsem nechtel slyset........

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 srp 2008 22:43

2baque: Máš kliku, že je Neural_I až příliš slušnej. Jestliže nechápeš nic z toho, co jsi sám napsal (a ono toho bude asi i víc), tak se vybodni na kradení profesionálního software, který ti aktuálně k ničemu není a stáhni si z nějakého download serveru FREEWARE audio editor, který ti bude do začátků přesně padnoucí, díky freeware bude dostatečně jednoduchý a postupem času se aspoň něco naučíš.

Mě prostě udivuje, jak nemaj někteří lidi soudnost a jdou jen za svým hamounstvím....místo, aby trochu namáhali vlastní hlavu ještě předtím, než něco čmajznou :-( Věčný problém na nekonečné diskuse.....

P.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 01 srp 2008 22:50

Mno ohledne nahravani z gramcu, pokud je mix sam o sobe nic moc, je mozna lepsi signal primo z gramofonu privest do zvukovky (line in) a pak pomoci pluginu (nebo eq) srovnat charakteristiku, samozrejme si pri nahravani nejlepe vyzkouset nejhlasitejsi pasaz desky a pokud nelita ukazatel do cervenych, je to ok pro celou skladbu.. prip. pokud beres jen samply a loops tak staci danou pasaz proste prehrat a hlasitost nastavit.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 01 srp 2008 23:07

Acid Punk píše:Mno ohledne nahravani z gramcu, pokud je mix sam o sobe nic moc, je mozna lepsi signal primo z gramofonu privest do zvukovky (line in) a pak pomoci pluginu (nebo eq) srovnat charakteristiku, samozrejme si pri nahravani nejlepe vyzkouset nejhlasitejsi pasaz desky a pokud nelita ukazatel do cervenych, je to ok pro celou skladbu.. prip. pokud beres jen samply a loops tak staci danou pasaz proste prehrat a hlasitost nastavit.
hovno... z mm prenosky ide 5mV, to je naprosty masaker nahravat to linkou, navyse zakoncenou smejdovym 16bit prevodnikom nejakej onboard zvukovky. aj ten najstrasnejsi dj mixak to zvladne zosilnit podstatne lepsie.
navyse MM prenoska musi byt zatazena predpisanou impedanciou, inak ju bez meracej platne frekvencne neskoriguje nik. predpisana impedancia je 47kOhm a na hornom konci pasma treba konkretnu prenosku korigovat malou kapacitou 50-300pF. linka ma (obvykle) 10kOhm a ziadnu kapacitu

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 02 srp 2008 11:32

baque píše:no to je presne to co jsem nechtel slyset........
dost by me zajimalo co si jako chtel slyset 8)

... kecam, vubec me to nezajima :twisted:

hodne stesti tohle tema opoustim, uz si celkem rozmejslim jak a do ceho investuju svuj cas a tady uz neni co resit

baque
Příspěvky: 6
Registrován: 01 srp 2008 18:18

Příspěvek od baque » 02 srp 2008 11:49

2pavlii: dik za odsouzeni, ale popravde me tvoje soudy nezajimaj, pze neznas souvislosti.... tak mi dej laskave svatek. Navic jednoduchej freeware jsem zkousel davno......

kyvaa
Příspěvky: 216
Registrován: 04 dub 2008 21:43

Příspěvek od kyvaa » 02 srp 2008 11:54

prostě si pořiď zvukovku, kde se budeš orientovat alespoň na jednoduchych měřacich, ja použivam echoaudio, a spokojenost.
tím začni ne?
Zaklad je symetricke in/out. Na linku a mic vstup na integrovany zvukarne zapomeň.
Páč mix na gramcich ma většinou out +4 dB (operational level)
Nastaviš na vstup +4 db na prevodniku a out level na gramci nastav na uroveň, tak abys na grafickych měřacich byl maximalně v zelený ( stay green) (to je fakt jak pro dementy tohe, se posloucham) a pak to co nahraješ budeš už procesovat interně (viz. L3 multimaximizer (waves atd.))

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 02 srp 2008 21:35

2baque: jojo, pravdu díš - souvislosti opravdu neznám. Pokud jsi už dávno zkoušel jednoduchej freeware, tak máš zkusit třeba složitější - KRISTAL například, který se hooodně vzhledově a tak podobá Cubase, takže bys měl v budoucnu dost ulehčenou cestu při případném přecházení na profi program (uznáš-li to za vhodné).

P.

Jinak - jak již tady padlo - je potřeba, abys na mixu nebo někde jinde měl vstup vyloženě uvedený pro gramofonovou přenosku (pokud není z gramce vyveden výstup LINE-OUT). Impedanční nepřizpůsobení udělá se signálem opravdu šílenosti, bacha na to...

baque
Příspěvky: 6
Registrován: 01 srp 2008 18:18

2Pavlii

Příspěvek od baque » 04 srp 2008 00:42

Diky....vypada to ze uz se trochu zadarilo ;-)

Odpovědět