Zmena hodnoty parametra pomocu rolovania

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
jaslov
Příspěvky: 2
Registrován: 15 dub 2022 19:55

Zmena hodnoty parametra pomocu rolovania

Příspěvek od jaslov »

Poraďte mi prosím ,kde zmením nastavenie v C13 aby som pomocou rolovacieho tlačítka myši mohol meniť parameter Pre-Gain na Mix console.Všade inde kde mením hodnotu parametra to ide ,ale v Pre gaine len ľavým tlačidlom myši a posuvom doľava ,alebo doprava.V C12 mi to ide normálne.

jaslov
Příspěvky: 2
Registrován: 15 dub 2022 19:55

Re: Zmena hodnoty parametra pomocu rolovania

Příspěvek od jaslov »

Tak už som na to prišiel:Edit-preference--Editing-Project &MixConsole a štvrté políčko (Vertical Scrolling:Disable mouse wheel for parameter change) nesmie byť odfajknuté a v tom prípade už funguje jemné nastavovanie parametrov Pre -Gain skrolovacím kolieskom.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3568
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zmena hodnoty parametra pomocu rolovania

Příspěvek od pavlii »

Hmm....mám pocit, že to je jedna z věcí, co jsem zkoušel (neb jako jediná je trochu navádějící), ale na chování se to neprojevilo. Ještě doma jednou prubnu.

Navíc by to neodpovídalo ani tvému popisu, kdy ti to všude fungovalo a jen na Pre-Gain ovladač nikoli. Nemělo by to pak žádnou logiku.

P.

EDIT: Jak píše MAJ v jiném fóru - nová vlastnost C13. Stejně si to ale prověřím ještě jednou. Každopádně případné "rozbití" jde zřejmě za uživatelem :-D neboť v defaultním stavu by to mělo být funkční (opět: opírám se pouze o svojí platformu, ale Preferences si prakticky nijak neupravuji, takže jsem vlastně na předvolených hodnotách).

Odpovědět