Změny tempa na MIDI file

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 624
Registrován: 02 led 2007 05:44

Změny tempa na MIDI file

Příspěvek od markuc » 07 kvě 2017 10:44

Ahoj, mám následující problém :

V projektu jsem použil jednu stopu z importovaného MIDI file a ostatní stopy dohrál. Při kontinuálních změnách tempa v Tempo track se mění tempa mnou nahraných stop, ale ta jedna stopa z MIDI file tempo nemění. Zkoušel jsem otevřít v List editoru, nic kromě not a sustain pedálů tam není .. jak z toho ven ?

Uživatelský avatar
concord
Příspěvky: 168
Registrován: 13 bře 2016 17:45

Re: Změny tempa na MIDI file

Příspěvek od concord » 07 kvě 2017 14:11

Importtovane MIDI najprv samostatne ulozit a znovu importovat.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 624
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: Změny tempa na MIDI file

Příspěvek od markuc » 07 kvě 2017 18:18

Nerozumím úplně .. jak uložit ? Uložit lze zase jen MIDI file a to jsou všechny MIDI stopy dohromady ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Změny tempa na MIDI file

Příspěvek od biscuit » 07 kvě 2017 21:00

zkousel jsi copy/paste pouze noty do nove midi stopy?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Změny tempa na MIDI file

Příspěvek od Stan » 07 kvě 2017 21:02

SOLO midi track pred exportem
https://www.steinberg.net/forums/viewtopic.php?p=223923

je tam i jak si vytvorit jednoduchy makro pro tyto exporty

EDIT : co se tyka nasledovani tempa tak se zkus podivat jestli problematicka importovana stopa je prepnuta do "musical time base". Nevim co vse (jaky informace) jsi importoval s midi stopou takze jen hadam.

Zde je jednoduchy navod:

1 - provest tempo detection
2 - deaktivuj tempo track
3 - aktivuj "musical time base"
4 - reaktivuj tempo track

Snad ti to pomuze. Dej vedet :wink:

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 624
Registrován: 02 led 2007 05:44

Re: Změny tempa na MIDI file

Příspěvek od markuc » 07 kvě 2017 23:46

Aha .. tak stačil jen restart Cubase :D

Stopu mi poslal nejmenovaný aranžér a byly v ní veškerý sysexy, který si člověk dokáže představit, všechno jsem to hned v úvodu smazal .. natrápil jsem se s tím poměrně dost a prolezl na netu všechno možný, je asi pravda, že s tím u Steinbergů problémy jsou.

Díky všem za tipy a triky, budou se hodit, teď budu cosi podobného dělat nějak nepříjemně často ..

Odpovědět