Ahoj,
zrovna mi jde do rány tahle nová sekce.
Mám možná pro někoho hloupou otázku, ale osobně nejsem uživatelem spotify, tak by mě zajímalo, co je potřeba k tomu, abych dal na spotify svoji (autorskou) hudbu a ostatní uživatelé by si ji mohli pouštět.
Jestli můžu poprosit ideálně někoho, kdo s tím má osobní zkušenosti (v poslední době).
Potřebuju vydavatelství? Někde jsem četl, že hudbu na spotify nemůže dávat kdo chce, že se to musí dát přes nějakou třetí stranu.
Budu mít z poslechů nějaké peníze?
Kolik mě to bude stát?
Předem děkuji všem za podnětné reakce, věřím, že by to mohlo být užitečné pro více členů zdejšího fóra.
O.
Jak vyvěsit hudbu na spotify
Re: Jak vyvěsit hudbu na spotify
je tu na Spotify přímo samostatné téma - hudebni-projekty/spotify-t20322.html
Já jsem na to šel přes label / distribuci. Vybral jsem si českou, pač jsem OSVČ a nejsem plátce DPH a nechci řešit coby kdyby. No a jakmile tam uploadovali první muj release, tak jsem si přes Spotify for Artists claimoval svůj umělecký profil. Ten je pak možný došperkovat a mít v rukou. Přes label se tam jen hrne muzika.
Tak jsem se bavil se známým, který má nějakou hudbu na spotify a doporučil mi distrokid.com.
Stojí to teda 20 USD za rok, ale o vše se postarají, během pár dní máte hudbu na spotify a i jiných serverech dle volby a veškeré zisky jdou vám.
Zkouším to, tak dám vědět, jak to dopadlo.
Stojí to teda 20 USD za rok, ale o vše se postarají, během pár dní máte hudbu na spotify a i jiných serverech dle volby a veškeré zisky jdou vám.
Zkouším to, tak dám vědět, jak to dopadlo.
Ottis: mají tam nějakou "kontrolu kvality", nebo ti tam za ty peníze vyvěsej třeba i bílej šum?
Dnes jsem to tam nahodil, píšou, že trvá few days autorizace - přepodkládám, že to tedy někdo reálně posuzuje/poslouchá.
Víc ale nevím.
Víc ale nevím.
A fotku do profilu a podobně si tam taky můžeš nějak snadno editovat?
Já to dělal přes claim artist profile - je na to samostatnej web Spotify for Artists https://artists.spotify.com/c/
Tak hlásím, hudba úspěšně vyvěšena na následujících portálech: Spotify, Apple Music, iTunes, Amazon, Soundtrack by Twitch, Pandora, Deezer, Tidal, Napster, iHeartRadio, ClaroMusica, Saavn, Anghami, KKBox, NetEase (beta), Tencent (beta), Triller (beta), MediaNet.
Upřímně, zkoumal jsem jen první 4, nestíhám se tomu teď trochu více pověnovat.
Jak píše Yogi, přes claim artist profile se mi podařilo track "přivlastnit" a mám tedy spotify for artists, kde si můžu upravovat profil a informace o sobě...
Upřímně, zkoumal jsem jen první 4, nestíhám se tomu teď trochu více pověnovat.
Jak píše Yogi, přes claim artist profile se mi podařilo track "přivlastnit" a mám tedy spotify for artists, kde si můžu upravovat profil a informace o sobě...