Hypnotic Face - poslech MIXu před Masteringem
Hypnotic Face - poslech MIXu před Masteringem
Ahoj přátelé,
Momentálně mixujeme nové album Hypnotic Face a vzhledem k tomu, že vím prd o masteringu, kterej nechám na někom jiném, chtěl jsem se zde zeptat zkušenějších co mastering dělají, zda-li v přiloženém mixu nejsou nějaká úskalí, co by při masteru dělali neplechu, jakože např. moc hallu, málo hallu, moc/málo basů, výšek, moc komprese atd...
Samozřejmě za každou poznámku k mixu, radu, výtku atd. budu vděčný!!:) Můžete klidně hodnotit i muziku, pokud chcete.
V kupě mám zatím 4 skladby, vybral jsem 2, hudebně malinko jednodušší, aby jste se mohli soustředit více na zvuk. Aby jste se nelekli, jedná se o metalovou muziku, ale žádnej death to není! Ale ani žádnej hevík.
tady jsou linky na ty empice:
http://www.hypnoticface.com/xxx/pre/votrok2.mp3
http://www.hypnoticface.com/xxx/pre/mraz2.mp3
Takže zatím díky a těším se na názory.
Cuzz BoB Bednář
Momentálně mixujeme nové album Hypnotic Face a vzhledem k tomu, že vím prd o masteringu, kterej nechám na někom jiném, chtěl jsem se zde zeptat zkušenějších co mastering dělají, zda-li v přiloženém mixu nejsou nějaká úskalí, co by při masteru dělali neplechu, jakože např. moc hallu, málo hallu, moc/málo basů, výšek, moc komprese atd...
Samozřejmě za každou poznámku k mixu, radu, výtku atd. budu vděčný!!:) Můžete klidně hodnotit i muziku, pokud chcete.
V kupě mám zatím 4 skladby, vybral jsem 2, hudebně malinko jednodušší, aby jste se mohli soustředit více na zvuk. Aby jste se nelekli, jedná se o metalovou muziku, ale žádnej death to není! Ale ani žádnej hevík.
tady jsou linky na ty empice:
http://www.hypnoticface.com/xxx/pre/votrok2.mp3
http://www.hypnoticface.com/xxx/pre/mraz2.mp3
Takže zatím díky a těším se na názory.
Cuzz BoB Bednář
-
- Profesionál
Re: Hypnotic Face - poslech MIXu před Masteringem
ahoj,
minimalne bych znova udelal cely bici, na tech to stoji a pada, a tady spis pada :/
minimalne bych znova udelal cely bici, na tech to stoji a pada, a tady spis pada :/
to Brooklyn: jj, diky za nazor. co presne se ti na bicich nelibi? jako vsechno?
-
- Profesionál
vemu tu prvni vec:BoB píše:to Brooklyn: jj, diky za nazor. co presne se ti na bicich nelibi? jako vsechno?
(uplne na zacatku v sedmy vterine to klipuje a kresli, nemyslim zvolenou distorzi na kytare, ale vylozene crackle, co tam obcas skoci.)
ad bici: hlavne vejsky tech bicich - sou koncentrovany do ostrejch frekvenci kolem 5k - ale vejs uz skoro nic nehraje (nad 10k skoro vubec nic), neni tam zadnej 'air', a tak to zni kovove a stredove. celkove v mixu nejsou skoro zadny stredy (duzna cca 0.4 - 1k), takova 'smile face' krivka je pouzivana, ale tady, jak nehrajou poradne ty vejsky, to moc nefunguje.
taky tam vyskakuje pravidlene nejakej peak kolem 20-25Hz, nevim presne z ceho (neco v bicich), takova drobnost, ale hlidal bych si hi-passy.
neni to michany na necem, co moc nehraje .. basy a vejsky? :]
o.k. diky!! kouknu na to.
mas pravdu, ty celkovy stredy tam opravdu moc nejsou. jsou vicemene na zpevech, ktery tam nejsou furt. zkusim je tam trosku dat, a uvidime, co to udela.
mas pravdu, ty celkovy stredy tam opravdu moc nejsou. jsou vicemene na zpevech, ktery tam nejsou furt. zkusim je tam trosku dat, a uvidime, co to udela.
celkovej vysledek by mel vicemene znit tak nejak jako posledni 2 desky Trivium. zde je ukazka:
http://www.youtube.com/watch?v=c2-6Hm88R8U
http://www.youtube.com/watch?v=c2-6Hm88R8U
tak tak, jak pise brooklyn, u bicich stredy zoufale chybi. stredy delaji telo, sytost, plnost (takze nikoliv metalove "V"). Tohle vsechno musi hrat uz v mixu, to i ten nejlepsi mozny mastering nevyresi. A trivium zneji dobre, tak jako vzor proc ne..
to vras: taky diky moc!!
kdyz porovnam zvuk Trivium, myslis, ze nam ty stredy chybi opravdu v bicich? neni to spis tou kytarou? Oni je maji ve stredech daleko vice. ja jsem na kytare stredy stahoval, protoze s nema ta kytara nezni moc dobre.
ale pristi tyden se na to kouknu a zkusim bicim ty stredy malinko pridat!! paklize s tim neco porobim, dam na web zase nejakou ukázku.
jako obvykle, pokud má ještě někdo nějakou radu nebo něco, budu vděčný za názor.
kdyz porovnam zvuk Trivium, myslis, ze nam ty stredy chybi opravdu v bicich? neni to spis tou kytarou? Oni je maji ve stredech daleko vice. ja jsem na kytare stredy stahoval, protoze s nema ta kytara nezni moc dobre.
ale pristi tyden se na to kouknu a zkusim bicim ty stredy malinko pridat!! paklize s tim neco porobim, dam na web zase nejakou ukázku.
jako obvykle, pokud má ještě někdo nějakou radu nebo něco, budu vděčný za názor.
no kytary nema moc smysl ted resit dokud nebudou fungovat bici, ted to nejsou bici, spise klepaci stroj nekde na stredovyskach s dunenim, nic mezi tim. Poslechni si pro zacatek napr. snare nebo tomy u tech trivium vs. nahravka - to je diametralne jinde..
Souhlasim s klukama, ty bici se musej udelat kompletne znova (nebo nahradit samplama), fakt to na tom stoji a pada. Hudebne pro me totalni oldschool, ale to je vedlejsi, nicmene dneska metal bez perfektniho zvuku je fakt mimo... (tim spis takovahle tradicionalisticka zalezitost) na zivo vam to urcite funguje dobre, ale tahle nahravka zni jak demicko, potrebuje to dodat stavu... byla by skoda to takhle nechat...
p.s. neni se za co stydet, michat metal neni jednoduchy... (i kdyz tohle je takovej... mekkej metal, ale budiz
p.s. neni se za co stydet, michat metal neni jednoduchy... (i kdyz tohle je takovej... mekkej metal, ale budiz

o.k. zkusime, uvidime. zkusim tam ty stredy pridat, co to udela.
ten oldchool je pravda, tak to proste je!!:)
taky diky!!
ten oldchool je pravda, tak to proste je!!:)
taky diky!!
souhlasim s Cyrilem, ale neni to uplně špatný. Po tom co jsem četl přízpěvky sem čekal velký peklo. Až se udělaj bicí (namíchal bych je uplně znova) v těch kytarách fakt víc narvat na středech. celkově je to hrozně na basech.
cau, tak jak jsem slibil, posilam dalsi song, tentokrate udelanej malinko jinak. na slapaku je ubrano tech basu + plesk, a pridano stredu, stejne tak na ostatnich bicich. stredy jsme navalili i do kytar... tak poslechnete a opet budu rad za postrehy!! diky...
http://www.hypnoticface.com/xxx/pre/ceska.mp3
http://www.hypnoticface.com/xxx/pre/ceska.mp3
Pisnicka super, idealni k pivu!
Je to lepsi... rytmicak by mel podle me bejt o chlup "delsi" - vic nahlas, delsi dozvuk... asi... jinak mozna se mi to zda, ale semtam me to trosku tahalo za usi (jako fales - basa vs. kytara vs. zpev))... sorry posloucham to rozespalej a potichu tak brat moje pripominky s hodne velkou rezervou (jeste vetsi nez obvykle
)
bych to cely poradne zprasil kompresorem

bych to cely poradne zprasil kompresorem

predpokladam Cyrile, ze mas pivo rad, tudis by sis k nemu zadnou sracku nepustil, cili to beru jako pochvalu!!!!!:)
ale k veci. opravte me prosim jestli se mylim, ale myslel jsem, ze mix by mel jit na mastering co nejmin prznenej kompresorama, aby se to dalo poradne zprznit pri masteru, ne?? nebo co bys konkretne radne sprasil kompresorem ty?
jinak tato vec je zpevove dost variabilni a je tam hodne harmonii, paklize nejaka taha za usi, je to mozne a jeste to zkontrolujem!
ale k veci. opravte me prosim jestli se mylim, ale myslel jsem, ze mix by mel jit na mastering co nejmin prznenej kompresorama, aby se to dalo poradne zprznit pri masteru, ne?? nebo co bys konkretne radne sprasil kompresorem ty?
jinak tato vec je zpevove dost variabilni a je tam hodne harmonii, paklize nejaka taha za usi, je to mozne a jeste to zkontrolujem!