Moj novy album (nazory uvitam)

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
ZFarkas
Vybavení

Re: Moj novy album (nazory uvitam)

Příspěvek od ZFarkas »

Za me ciste subjektivne - dano a bassline napsali prede mnou co bych urcite napsal taky, s tim se ztotoznuju.
Doplnim, ze kdysi nas na teorii kompozice ucili, ze hudebni skladba se rozezna od nehudebniho zvukoveho dila tim, ze ma: 1. rytmus 2. harmonii a za 3. melodii. Tohle ma 1. rytmus, to ostatni neobsahuje. Tj dostacujici a ucelne a podle me i velmi dobre zpracovane a vhodne jako background podklad hudba pro pasivni poslech (jak zde napsali drive, dalo se u toho i pracovat) nebo jako musictracky pro libovolne solisty - nemyslim zpevaky, ale treba kouzelniky, tanecniky, zonglery, artisty a jine solo performery. To myslim v tom nejlepsim slova smyslu a zkusil bych album nabidnout prave nejake performance agentuře pro vystoupeni jejich umelcu, doporucuju i soucasne si pojistit autorstvi u Instagramu atd..

dendy

Příspěvek od dendy »

> Doplnim, ze kdysi nas na teorii kompozice ucili, ze hudebni skladba se rozezna od nehudebniho zvukoveho dila tim, ze ma: 1. rytmus 2. harmonii a za 3. melodii. Tohle ma 1. rytmus, to ostatni neobsahuje.

Neviem ako ty, ja tam pocujem vsetky 3 tieto veci :-D Pocujem tam aj harmoniu (akordy), pocujem tam aj melodie (sled opakujucich sa roznych tonov, not). Vid moj dlhy prispevok na minulej strane. Nepocujes to tam proste preto ze tvoj mozog nieje nauceny tie veci v takejto HUDBE pocut.

Je spusta veci ktore nevidis (myslim NAOZAJ nevidis, proste divas sa ale neregistrujes danu vec), a rovnako je to zo zvukovymi vnemami. Zial mozog ta klame (kazdeho z nas klame), kopu veci ti neukazuje proste preto ze ho to nenaucis. To nie su ziadne moje dohady, to je seriozna neuroveda, tak mozog funguje.

Hlavne si myslim ze zabiehat moc do odbornych definicii a intelektualne onanovat nad teoriou je pri elektronickej tanecnej muzike fakt cisty nezmysel a nepochopenie toho o com tato HUDBA je a PRE KOHO je primarne urcena.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

No kdyby tam nebyla zadna harmonie ani melodie, tak by se to nedalo moc poslouchat. Protoze to by byl tak maximalne motor traktoru nebo stroj v tovarne..:-D
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dendy

Příspěvek od dendy »

To tiez neni pravda .. australsky bushmani ktoru fukaju na digdegridoo za doprovodu bubnov - podla mna to je tiez hudba - pritom neobsahuje melodiu ani harmoniu... toto su proste len take intelektualne onanie a hranie sa zo slovickami teoretikov z konzervatoria :-))

Jirka Štolfa

Příspěvek od Jirka Štolfa »

Didgeridoo má alikvóty ! Takže melodie není problém, souzvuk dvou tónů taky, akorát na tříhlasý akord je potřeba didgerida dvě, či jedno didgeridoo a jednoho pěvce.

Jak se říká: "Krása je v uchu posluchače."

Jirka Štolfa

Super tranzovní poslouchaná. Na mě příliš učesáno, poslední dobou mám rádši chlupatější neřády. Objektivně nevím, subjektivně málo života. Určitě ještě poslechnu u nějaké monotóní výplachové činosti. Všechna čest a sláva lidem které pořád baví investovat moře času do svých nápadů a realizovat je navzdory jejich profitabilitě. Ale třeba je to jinak a bude z toho hit. To se naštěstí vědět dopředu nedá.

dendy

Příspěvek od dendy »

Jirka Štolfa píše:
06 lis 2018 20:44
Jak se říká: "Krása je v uchu posluchače."
skorej v mozgu ktory to to dekoduje, ucho je len mikrofon :)
Jirka Štolfa píše:Všechna čest a sláva lidem které pořád baví investovat moře času do svých nápadů a realizovat je navzdory jejich profitabilitě.
tak svet v ktorom by ludia realizovali len profitabilne napady by bol velmi velmi smutny .. a to hovorim clovek co ma peniazky pomerne dost rad :-D

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Ked uz sa bavime o hudobnej teorii, tak repetetivnost ktora tu niektorym vadi neni nic nove, neni to len vysada electronickej, alebo tanecnej hudby. Dokonca jedno z najpopularnejsich klasickych diel je na tom zalozene. Si checknite Bolero od Ravela, je to v podstate 15 minut Cmaj. Jeden motiv ktory sa dokola opakuje a menia sa iba nastroje co ten motiv hraju, meni sa to samozrejme aj v dynamike, ale zakladna melodia ostava rovnaka..
Ono je to samozrejme trochu komplexnejsie, but you know what I mean..

lavender

Příspěvek od lavender »

@sabiani - je to jedno z jeho diel, ktore urobil cisto udajne cisto za prachy a prilis mu na nom nezalezalo :)

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Lavender:
No vidis, tu mas dokaz ze prachy dokazu motivovat k vykonom :-D
Inak moc si neviem predstavit zadanie, mu niekto povedal ze urob 15 minutovu namotavku v Cdur a dame ti velky penaz?
Jako fakt nevim jak to v tej dobe fungovalo..
Ale aj keby to robil za prachy jak hovoris, ja nevidim nic spatne na tom ze skladatel dostane zaplatene za svoju pracu.
Ja by som tiez chcel :-)

Jirka Štolfa

Po podrobnem prezkoumani si dovolim napsat ze se mi to libi, ale ze v tom zoufalae chybi obsah. Je to pomerne hodne sterilni. Chyba bezchybnosti a diky tomu nuda. Jako prilisne prizdisracstvi bych to asi oznacil. Nebal bych se to vic doku*vit. Citim tam prilis velkou snahu o perfektni vysledek a diky tomu prilisnou upjatost, nebo nedostatek invence, to nedokazu rict. Samozrejme prudce subjektivni nazor. Je tam i spousta zajimavych momentu. A taky master bych udelal jinak, ale to je to posledni co bych na tom resil.

IvanB

Příspěvek od IvanB »

to Jirka: "...chybí obsah", jo, to je z môjho subjektívneho pohľadu presne ten základný symptóm pre tieto žánre (a subžánre), dobre pomenované... Pre mňa je ešte dôležitý pojem "odkaz", aký vo mne ten-ktorý song zanechá a kvôli ktorému sa k nim vraciam

to sabiani: pozor, čo píšem, sa nevzťahuje na tento tvoj album. úprimne - len zbežne som ho prebehol, takže nehodnotím, neviem mať na tento typ hudby ani konštruktívny názor, ale želám mu veľa úspechu a tebe dlho dobrý pocit z vykonaného diela (to je to najdôležitejšie)

lavender

Příspěvek od lavender »

@sabiani: mozno prave to, ze na seba vobec netlacil a nenutil sa nieco skvostne a slavne napisat, prinieslo ovocie. ja to vobec nehodnotim ako zle, skor sa pozeram na jeho prezivanie a castokrat to mam rovnako - ked na seba tlacim, nic nespravim poriadne. ked prestanem tlacit (najcastwjsie vo faze unavy z tlacenie), zo mna nieco vypadne. zatial to ale neviem osdelit.

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Vsetkym co si nasli cas a vypoculi si to: Diky! :palec+:
Niektore rady si mozno v buducnosti aj zoberiem k srdcu :wink:
Je jasne ze toto neni uplne kazdeho salka kavy, ale reakcie boli prevazne pozitivne a to ma celkom tesi.
Dokonca sa to dostalo do Beatport top100 v styloch Breaks, Proggresive House a Electronica, v to som ani nedufal...

http://www.bptoptracker.com/release/hyp ... ia/2430852

Odpovědět