Momma Knows Best - Nové EP!
Re: Momma Knows Best - Nové EP!
To je pravda... a delal se nejakej reamping, respektive simulace v pocitaci? Psal jsi o dodatecnym zkreslovani kytar... ew biotech sampl znamena, ze je to nakej sampl co jsi si sam nahral? Elektronickej, nebo z akustickych bicich? Bici mas fakt pekny, konzistentni, uderny, a to vsechno i kdyz se to pusti potichu.
Uff ... ze zvědavosti jsem si kousek poslechl ... pro mě je to teda hudebně a výrazově totální HNUS ... nepochopím co lidé chtějí podobným instatním "zvracením" (jinak se to nazvat nedá) přinést ... a pokud to není jen (jak říká Cyril) jakási podivná umělá póza, tak potěš pánbůh ... (a to jsem odmalička fanoušek Black Sabbath, Rush a podobných kapel). Jen můj dojem ...
Minule som na tuto temu diskutoval s jednou extremou HM kapelou,ktoru som mixoval. Nevydrzim to dlho pocuvat, ale niektore pasaze tejto hudby si viem predstavit ako sucast nejakeho epickeho rockoveho diela na vyjadrenie prislusnych atmosfer v ramci deja (vojnove besnenie, rozorvanost, hrozba z temnot...). Tiez celkom nerozumiem tomu, ako niekto moze zacat produkovat/pocuvat len takto vymedzeny styl. Jeho prinos vidim v hlavne v novatorstve uchopenia zvukovej stranky veci a naslednej aplikacii poznatkov v "civilnom" sektore. 

Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
Jen pockej, az se konecne zas dame do kupy jako kapela, nahrajem ten nas pocin a ty ho dostanes na masteringIvo píše:Uff ... ze zvědavosti jsem si kousek poslechl ... pro mě je to teda hudebně a výrazově totální HNUS ... nepochopím co lidé chtějí podobným instatním "zvracením" (jinak se to nazvat nedá) přinést ... a pokud to není jen (jak říká Cyril) jakási podivná umělá póza, tak potěš pánbůh ... (a to jsem odmalička fanoušek Black Sabbath, Rush a podobných kapel). Jen můj dojem ...

Predne to na me vubec nepusobi jako metalova hudba, mozna tak popularni skatulka "metalcore", ale z te metalove estetiky tam podle me neni vubec nic. A jelikoz mi je blizsi ten skandinavskej metal, tak me tohle moc nebere ani zvukove, na druhou stranu vim, ze podobny veci ted hodne frci.
Musim souhlasit s tim, ze bici jsou velmi pekny, ostatne celej mix pusobi kompaktne, i kdyz mi treba zvuk kytara moc nesedi.
- ECSON WALDES
- Profesionál
Hehe, diky za fakt hodnotnej nazor posnujici debatu : )) no je z toho alespon potvrzeny ze jsi netolerantni zapsklej starej paprda.Ivo píše: ... nepochopím co lidé chtějí podobným instatním "zvracením" ... Jen můj dojem ...
Cundo píše:Vdaka za rozsiahly koment.A ako sa to nahravalo? Ako sa vrstvili girary? A co aparaty? Vela zaujimavych veci zostalo nezodpovedanych.
Dobra otazka. Rozepisu se pozdej vecer, tocim ted bubny pro Atari, tak pak napisu.Cyril píše:To je pravda... a delal se nejakej reamping, respektive simulace v pocitaci? Psal jsi o dodatecnym zkreslovani kytar... ew biotech sampl znamena, ze je to nakej sampl co jsi si sam nahral? Elektronickej, nebo z akustickych bicich? Bici mas fakt pekny, konzistentni, uderny, a to vsechno i kdyz se to pusti potichu.

paradne citanie ten odrobny rozpis co a ako bolo miestane, Ecsone velky respekt za to ze si ochotny takto sa s nami delit o svoje know-know ! velmi poucne citanie..
zvukovo je to mocne, hudobne sa vyjadrovat nebudem tato hudba ide mimo mna
je na mna moc agresivna ale paradoxne malo tvrda
ale kazdopadne zvuk to ma nabuchany, o tom ziadna pochyba, vyborna praca...
zaujimala by ma jedna vec, tym ludom co toto pocuvaju, im potom nevadi ked dojdu na koncert a ta kapela tam ma uplne iny (z najvacsou pravdepodobnostou OVELA horsi a viac "suchy") zvuk nez to co poznaju z takto paradne nazvuceneho a namixovaneho albumu ? lebo proste tym kolko enormne vela prace si do toho dal si tomu pridal obrovsku pridanu hodnotu, ktoru to proste zakonite na live-ke mat nemoze .. takze tym ludom to nevadi ? cisto otazka zo zvedavosti
zvukovo je to mocne, hudobne sa vyjadrovat nebudem tato hudba ide mimo mna

zaujimala by ma jedna vec, tym ludom co toto pocuvaju, im potom nevadi ked dojdu na koncert a ta kapela tam ma uplne iny (z najvacsou pravdepodobnostou OVELA horsi a viac "suchy") zvuk nez to co poznaju z takto paradne nazvuceneho a namixovaneho albumu ? lebo proste tym kolko enormne vela prace si do toho dal si tomu pridal obrovsku pridanu hodnotu, ktoru to proste zakonite na live-ke mat nemoze .. takze tym ludom to nevadi ? cisto otazka zo zvedavosti

hele, ecsone, já jsem nehodnotil tebe ( i když svůj názor asi mám, ale nechávám si ho pro sebe), ale vyjádřil jsem svůj názor a posluchačský dojem z prezentované hudby - proto jsi to sem asi dával, aby se lidé vyjádřili, ne ? Pokud jsi očekával nebo dokonce vyžadoval jen bezbřehé chvalozpěvy, měl jsi to říct hned na uvod. Můj dojem z této hudby je prostě takovýto a vyjádřil jsem ho (a jsem si jistý že nejsem zdaleka sám, komu to tak připadá, ale plně respektuju, ty kdo v tom nalézají zálibu). Pokud tebou vydávané pozitivní certifikáty lidských vlastností jsou podmíněny tím, zda se dotyčnému líbí tato hudba (a pokud ne, zasypeš ho osobními invektivami) je to trochu úsměvné ... a taky to leccos potvrzuje, ale nic překvapivého to už neníECSON WALDES píše:
Hehe, diky za fakt hodnotnej nazor posnujici debatu : )) no je z toho alespon potvrzeny ze jsi netolerantni zapsklej starej paprda.

dendy: jses na omylu, nazivo zni vsechno lip, nez ve skutecnosti (na nahravce). Proste staci, ze je to nahlas;)
Edit: tedy samozrejme pokud ta kapela je aspon trochu schopna a pokud to zvukar uplne nezabije...
Edit: tedy samozrejme pokud ta kapela je aspon trochu schopna a pokud to zvukar uplne nezabije...
Hele presne tohle me napadlo taky! Ale bude to asi spis tim, ze se pohybuju v jinych zanrech a jsem zvyklej na hutnejsi a tvrdsi zvuk kytar.dendy píše:je na mna moc agresivna ale paradoxne malo tvrda
Nazivo se toho kotel ztrati a hlasitost udela sve...A treba na Brutal Assaultu jsem letos videl Meshuggah, coz je kapela, ktera podle me je nenazvucitelna - a oni meli zvuk jako z CD. Absolutne jsem to nechapal - borci tusim hrajou na osmistrunky a ten zvuk je dost specifickej, viz http://www.youtube.com/watch?v=qc98u-eGzlcdendy píše:zaujimala by ma jedna vec, tym ludom co toto pocuvaju, im potom nevadi ked dojdu na koncert a ta kapela tam ma uplne iny (z najvacsou pravdepodobnostou OVELA horsi a viac "suchy") zvuk nez to co poznaju z takto paradne nazvuceneho a namixovaneho albumu ? lebo proste tym kolko enormne vela prace si do toho dal si tomu pridal obrovsku pridanu hodnotu, ktoru to proste zakonite na live-ke mat nemoze .. takze tym ludom to nevadi ? cisto otazka zo zvedavosti
Takze kdyz se chce, vsechno jde

amorh: no z tych ecsonovych ukazok som prave nadobudol dojem ze nie, ze dobry zvuk tam je tiez velmi dolezity .. a to je proste logika - ked to zahraju v studiu povedzme tak ako na koncerte ale este potom sa s tym niekto takto vyhra ako escon az to nakoniec znie tak ak oto znie, tak bez toho dodatocneho postprocessingu to proste zakonite nemoze zniet tak dobre - v opacnom pripade by bol ten postprocessing zbytocny
to je ako ked zoberes povedzme dobre ingrediencie ale az kuchar co ich namiesa v spravnom pomere z toho spravi dobre jedlo... tak preto ma zaujima ci sa potom posluhac ked si vypocuje takuto nahravku neciti na koncerte ochudobneny.. ale asi nie predpokladam
tak zrejme to nechapem
hovorim tato hudba ide mimo mna, ako som povedal na mna je to prave paradoxne nie dostatocne "tvrde", len take agresivne a ujacane ale to co si pod tvrdostou v hudbe predstavujem mi tam chyba
ale nechcem sa nikoho dotknut, ja sa snazim neodsudzovat ziadnu hudbu, lebo to je vec nekonecne subjektivna ...

dendy: jedina cesta je, zajit na koncert(y) a pak pochopis.
Ivo: tak to si poslechni nejakej blackmetal, nebo deathmetal
nebo rovnou grindcore, ale to radsi ne, abych te nemel na svedomi 
Ecson: prosimte covece nebud tak vztahovacnej, ty si veskerou kritiku a nazory vztahujes nak podivne na sebe, se mi zda

Ecson: prosimte covece nebud tak vztahovacnej, ty si veskerou kritiku a nazory vztahujes nak podivne na sebe, se mi zda

Ja mam rad, kdyz kapely nehrajou na koncerte stejne jak z CD, to je pak totiz strasna nuda pro me... Hlasitost vzdycky udela svy, vcetne toho, ze neni potreba pocitat s malym aparatem a (sub)basy muzou fyzicky utocit. A to, ze vidis jak lidi hrajou taky pridava na zazitku. Smaz tomu obraz a najednou slysis vic chyb, nektery veci sou najednou min impresivni atd.
Me se ty mixy MKB technicky i produkcne libej, ale hudebne uz mi to nic nerika. V 16 bych byl asi nadsenej, pokud by to na me nebylo moc mekky (pak sem si ulitaval totiz na naprostejch extremech a nic jinyho nebral jako dost dobry). Ted mi bohate staci minuta... nema to tu smysl rozmazavat, prece se tu nebudeme skatulkovat jako na gymplu, vsichni vime, ze zanrova pestrost (i v extremech) je dulezita vec.
Me se ty mixy MKB technicky i produkcne libej, ale hudebne uz mi to nic nerika. V 16 bych byl asi nadsenej, pokud by to na me nebylo moc mekky (pak sem si ulitaval totiz na naprostejch extremech a nic jinyho nebral jako dost dobry). Ted mi bohate staci minuta... nema to tu smysl rozmazavat, prece se tu nebudeme skatulkovat jako na gymplu, vsichni vime, ze zanrova pestrost (i v extremech) je dulezita vec.
Naposledy upravil(a) matucha dne 27 zář 2010 17:18, celkem upraveno 1 x.
Ale Cyrile, neboj, já to znám ...Cyril píše:Ivo: tak to si poslechni nejakej blackmetal, nebo deathmetalnebo rovnou grindcore, ale to radsi ne, abych te nemel na svedomi
![]()