Takze rok je opet u konce, tak zde mate mejch top 20 alb:
TOP 20 2012
Beacon - For Now
Delkou male a skromne presto zazitkem velike. Brooklynske duo Beacon nahralo introvertni premyslivou desku s pomerně novatorskym zvukem i napady. Velky prislib na LP
Elton John vs Pnau - Good Morning to Night
Austalsti Pnau dostali moznost pouzit vokalove linky Eltona Johna ze 70 let. Kazda skladba je original, jedna se vetsinou o skladacku z vice skladeb. Album zni velmi prirozene a vyrovnane, k hlasu Eltona Johna se chovaji velmi citlive, neznasilnuji ho lacinymi efekty. Vubec neni poznat, ze hudba byla dodelavana dotatecne.
Frank Ocean - Channel Orange
Jak se dneska rika "Tak tohle je čistý". Perfektní čista muzikantská deska s duší. Jakákoliv slova dál jsou zbytečná.
Hot Chip - In Your Heads
Prvni album Hot Chip, ktera me opravdu zaujalo. Pro me zase deska, kterou udelali zkuseni muzikanti. Skvele napady, precizne zaranzovana s perfektnim zvukem. Je to dospela deska.. Kdyby jste precijenom chteli jeste "moucnik" nezapomente na 2 Bears, coz je solovy projekt jednoho z clenu.
Chad Valley - Young Hunger
Sve ranne hudebni mladi jsem intezivne prozival na synthpopu. Ta doba je pryc, ale stejne jsem hodne rad, ze tento zanr za posledni roky proziva renesanci. Deska Chada Velley je vsak vyjimecna v nekolika ohledech. Konecne se nekomu podarilo prenest novoromantickou atmosferu do soucasnosti aniz by se snizil k lacinemu retru ci nostalgii. Ta deska je navonena a zdanlive papundeklova, ale kazdym poslechem funguje vic a vic. Naposledy jsem tohle zazil u prvnich desek Tears of Fears.
Chairlift - Something
Prvni deska, ktera me letos zaujala. Celkem "obycejny" americky indie pop, ktery ma neco navic. Zatim se mi ta deska neohrala a skvele funguje i po roce. Navic nazivo na Meltu byl velmi pozitivni zazitek
Jessie Ware - Devotion
Ti co meli radi klenute zenske zpevy v Massive Attack musi byt touto slecnou okouzleni. Skvely hlas, muzikalnost,perfektni produkce a silna atmosfera. To konecne muzete prozit 23. brezna v Akropoli, kde bude mit koncert.
Keenhouse - Four Dream
Tenhle týpek prenes sveze do soucasnosti syntakovej "artrock", kterej neni ani nostalgickej ani nudne akademickej.
Lemonade - Diver
Lemonade uplne zmenili styl a hodne cerpaj ze synthpopu druhy poloviny 80 - let. Vetsinou me kopirovani z minulosti a hrou na nostalgii moc nedojima, ale na tehle desce to strasne funguje. Samozrejme, kdyz si ji rozeberete do deatilu, je tam plno prvku ktery v 80 nemohly vzniknout, ale atmosfera je neodolatelna. Velke prekvapeni pro me.
Miike Snow - Happy to You
Pro me jednoznacne deska jara, kterou jsem si hodne uzival. Nezamenitelny rukopis, zkusenost ,perfektni produkce a pouzivani velice funkcne "nehodicich se" hudebnich atributu jako je treba skopčackej marš..

Navic je to jedna z mala desek, kde se vyplati mit deluxe edition, protoze ty remixy jsou supr.
Moullinex - Flora
Deska vznikala pres 5 let a je to znat v dobrym i ve zlym. Velmi hrava, precizni a do posledni noticky vyladena deska, ktera ale mohla soundem vzniknout uz klidne pred temi 5 lety. Ale na to sere pes. Poslech je velka zabava.
Para One - Passion
Takova glitchova deska pro masy. Pestra, zabavna s popovym feelingem.
Poolside - Pacific Standard Time
Tahle deska ma vsechno co nemam moc rad. Syntaky jsou tu utahany, kytary taky, hodne divnej zpev, pouzivani TB303 a jeste k tomu predelavka stary oddrhovacky. Presto to jako celek neuveritelne funguje a ja to nechapu.

Vyborna deska.
Porcelain Raft - Strange Weekend
Dalli typ desky u ktery bych nerekl, ze me tak bude bavit. Lo Fi zvuk, oddrhovackova kytara a misty falzetovej zpev. Umet na kytaru, mastil bych vec Shapeless and Gone na taboráku.
The Presets - Pacifica
Komecne australani prestali bejt afektovany a vsadili na melodii. Tenhle mix soucasnosti, 80tek a 90tek zeru
Purity Ring - Shrines
Pokud by se me nekdo zeptal , jaky novy sound vznikl v roce 2012, urcite bych mu pustil tuhle desku. Patri mezi ty alba, kde komponuji prakticky na jednom principu a zni to celou dobu hrozne zajimave. Neni to ovsem jen hudebni experiment, kterej za par let bude prekonany. Jsou to taky skvely harmonicky napady a neodolatelny zpev.
Rinse Presents: Royal - T
Rinse je UK radio, ktery se zabyva i mapovanim UK-funky (2-step, Garage - jak chcete) a musim rict ze ma opravdu cuch na zajimavy projekty.
Pro letosek me tuto scenu reprezentuje Royal - T , ale muzete klidne dosadit Brackles a nezapominat ani Disclosure!
T
he Shins - Port of Morrow
Obcas clovek potrebuje i nadcasove "obycejne" pisnicky. Jak jsem cetl v jedne recenzi
" ….a uplně vidím všechny ty post-třicátníky, co se zpíjeli u jejich prvních dvou alb, jak při poslechu Port of Morrow tahají kočárek."
Ano jsem ten případ.
Vitalic - Rave Age
Od tý doby co jsem skakal na Chemical Brothers ci Underworldy potrebuju aspon jednu desku rocne, ktera je naslapana, hitova, ma obrovskej zvuk a ma tu RAVE soudrznost . Minulej rok to byli Nero, (ktery na Meltu strasne slapali). Letos to je Vitalic a ja doufam, ze ho na nejakym festaku potkam. Bomba.
WhoMadeWho - Brighter
Minuly rok tu byli s cd Knee Deep a letos jsou tu opet. A pořád ze stejných důvodů.
Musim rict, ze tech desek je zajimavejsich letos vic a jediny je, ze se proste do dvacitky nevesly. Jak jste prozili hudebne 2012 vy? Jake letosni desky jste si oblibili? Jste z letosnich desek zklamany nebo naopak nadseny?.