Nový klip Minor Issues

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Sabiani

Nový klip Minor Issues

Příspěvek od Sabiani »

Nazdar,
chcel by som tu predstaviť náš projekt Minor Issues. Sme duo ktoré tvorí elektroniku okorenenú gitarami. Štýlovo od ambientu a downtempa až po tanečné veci. Natočili sme aj klip aby bolo vidieť ako to vyzerá naživo. Tak už dosť rečí, tu je vizuál:

jackies

Re: Nový klip Minor Issues

Příspěvek od jackies »

Nechce se mi to shazovat žádným komentářem, a koukám že ostatním také ne, protože jsi nenapsal že bych chtěl nějakou kritiku.
muzikant

geomystery

Příspěvek od geomystery »

To me zajima, to je moje krevni skupina. Kytarysta by potreboval trochu chytit flow a pomohli by tomu ak.perkuse nebo sada bicich. Tesim se na dalsi.

Sabiani

Příspěvek od Sabiani »

Geomystery, nad pridanim zivych perkusi jsem taky premyslel, to by ale chtelo 3. cloveka a to by jsme pak uz nebyli duo (bigger car needed)

Jackies, kontstruktivni kritiku ocenim, ale komentare typu vypadate jak 2 trubky si nech, to uz vime :-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Vypadáte jak dvě trubky! :mrgreen:

A teď vážně, ale vy to tak vážně brát nemusíte, protože je to můj úplně laickej názor, protože kytarám asi spíš nerozumím. Napadají mě dvě cesty:
1. kytarista by měl výrazně ubrat, zpomalit a rozmáznout to do totálního abstraktna a dělat tam jen barevnou kytarovou plochu.
2. kytarista by měl výrazně přidat - hodně zlepšit frázování a celkově tu hru posunout do větší virtuozity a kytarovosti, aby to zdobil, zvlášť když tam jedou takové konkrétní opakující se motivy. Hudebně bych k tomu asi neměl výhrady (tak jak to je), ale muselo by to být prostě zahrané úplně jinak...

Ale palec hore za snahu, nadšení a odvahu :palec+:

vasek

Příspěvek od vasek »

Já to slyším tak, že tam jede nějaký zcela nekonfliktní podklad ze synťáků a do toho brnká kytara nezajímavý tóny s nepohlavním zvukem.
Čili nic mě tam neuráží, ale rozhodně ani nezaujme.

dano

Příspěvek od dano »

Jj, chcelo by to taky aranz a sound design, aby to cele posobilo kompaktne ako jeden celok. Nie ako podklad plus gitara, lebo gitarista siel nahodou okolo.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jsou tam dost zajimavy momenty, treba hned zacatek me dost navnadil. Chvilema mi to pripomina Dead Can Dance, respektive spis Brendana Perryho, novejsi veci... (u kterych me u nej ale taky moc nebavi ten 90s zvuk bicich) Vic bych to zaspinil, utopil v reverbu, nebo tak neco... trochu se do toho vic ponorit a nechat se unest, jak to naznacuje projekce na zdi toho kulturaku nebo co to je :)

jackies

Příspěvek od jackies »

Sabiani píše:
05 bře 2024 10:24
Jackies, kontstruktivni kritiku ocenim, ale komentare typu vypadate jak 2 trubky si nech, to uz vime :-)
ok ;)
Podepisuji se pod Bisquitovy ty dva body, a zvláště pod bod 2. Neuměl bych to ale říct takhle diplomaticky jako on.
Zapoměl ale ještě na zmínku o tak zásadní věci jako je ladění.

Čiší z toho všeho prostě neumětelství a je na místě se na to všechno komlexně soustředit. Vymyslet co hrát a jak to hrát. Nacvičit.
Cvičit rytmus, doby, poslouchat se, poslouchat co se děje okolo, ladit ....
A pak to samozřejmě lehce a muzikálně podat a vystřihnout když už to máš v těle a prstech.

My tomu říkali vždycky "hraješ to, jak když poprvé onanuješ"

Bubeníkům zase " ty vole, hraješ jak když skládají brambory"

Mluvím jen o té kytaře.
Ostatní neřeším, bo tomu nerozumím.
muzikant

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ladění taky nerozumím :-)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Tomu nemusis rozumet, to staci slyset. A/nebo se to naucit slyset.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Hele, já někdy slyším, že mi to nevadí a někdo řekne, že to je šíleně rozladěný a jindy mě to tahá za uši a nikdo nic neříká :-D Proto říkám, že tomu spíš nerozumím, protože nevím, kde je "oficiální" hranice toho, co je a co není bráno jako akceptovatelné, nedej Bůh, když dojde na mikrotonální ladění - to jsem úplně v lese :-)

IvanB

Příspěvek od IvanB »

Sabiani, z mojej strany len taky maly kolegialny postreh, ak ta teda mozno zaujima konstruktivna kritika... Bezohladu na to, ci je to z hladiska muzikantskej zrucnosti ok alebo nie, ako sa to riesi vyssie, si myslim, ze fuzia priamociarej elektroniky a gitar je uz davno prezitok, taka era tu chvilu bola, ale nespomeniem si na nic, co by zanechlao vyraznu stopu. Skratka z nejakeho dovodu, aspon z mojho pohladu, z takychto experimentov nikdy nesrsala spravna energia. A to ti hovorim ako clovek, ktory robi elektroniku a zaroven aj hrava v rockovej kapele (na basgitare, ale inak som hudobne zacinal ako cistokrvny gitarista :)). Ja osobne to striktne oddelujem. Kedysi som sa o takuto fuziu v par trackoch snazil a povazujem to za zbytocne straveny cas... Tym nechcem povedat, ze sa mas nechat odradit, len som ti chcel podsunut, ako to vnimam ja ako, dovolim si tvrdit, progresivny posluchac.

dano

Příspěvek od dano »

Ivan vobec nesuhlasim. OK, spojenie ze gitara a k nej nejaky elektronicky podklad, dajme tomu. Ale gitara ako sucast elektroniky, spravne zaranzovana a nadizajnovana, to je stale aktualne. Nejako sa dnes neviem vyjadrovat, ale sak snad okolie pochopi :)

Aby som bol konkretny, staci si vypocut, co robi napriklad David Kollar.

Odpovědět