OCEAN - vstal z mrtvych !!!

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

rastis píše: v tych dobach sa to este stale delilo na metalistov a depesakov, ja som bol metalista :) ale Ocean bol v pohode (vlastne ani proti Depeche som nikdy nic nemal, akurat som to nemohl priznat v partii :) )
jj presne tak to bylo ! : ) Ja byl zatvrzenej DM a dlouho mi to vydrzelo nez jsem se dostal k tvrdy elektronice. Dnes mam elektroniku stale rad ale nejvic posloucham tvrdej americkej rock a ve studiu mam zrovna tak prevazne kapely kytarovky / crossover, nebo akusticky funk jazz, takze se mi to uplne otocilo. Jen ten ortodoxni bu bu metal nikdy rad mit nebudu : )

OCEAN byl sam o sobe dost unikatni, na svou dobu hodne slusny napady a dobra elektronicka muzika, navic umeli bejt cool, coz se u nas myslim nikomu nepodarilo prekonat. Drzim jim palce ! Hlavne sem zvedavej jestli vydaj novou desku, to bych byl rad a cekal s cim pridjou.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

EW píše:Hlavne sem zvedavej jestli vydaj novou desku, to bych byl rad a cekal s cim pridjou.
tak to aby mastrovali u teba 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis píše: len ta Monte rosa znela dost srandovne a amatersky, aj na vtedajsie pomery...
Prave preto som ich nemal rad .. neviem ci si niekedy zazil Banket .. To bola uplne ina liga .. Muller spev, Hajek na bicie , Karvas klavesy, ... Same esa ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis píše:
Pytkin píše: v tych dobach sa to este stale delilo na metalistov a depesakov, ja som bol metalista :) ale Ocean bol v pohode (vlastne ani proti Depeche som nikdy nic nemal, akurat som to nemohl priznat v partii :) ), len ta Monte rosa znela dost srandovne a amatersky, aj na vtedajsie pomery...
Inak v tych dobach sme stale boli aj my punkaci ! :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Jo :)
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

velvet

Příspěvek od velvet »

ECSON WALDES píše: Dnes mam elektroniku stale rad ale nejvic posloucham tvrdej americkej rock a ve studiu mam zrovna tak prevazne kapely kytarovky / crossover, nebo akusticky funk jazz, takze se mi to uplne otocilo. Jen ten ortodoxni bu bu metal nikdy rad mit nebudu : )
jo, to jsou paradoxy :) pamatuji si, jak jsi ještě před pár lety tady někam psal, že prostě zvuk kytary se Ti nelíbí (nebo něco v tom smyslu, že kytary nemusíš) a dnes Ty a americkej rock???????? vua :D Nu což, zrovna tak to platí na mne, já ve značný míře na U.S. rocku vyrostl, depešáky coby teenager rád neměl (natož Oceán - to byla úplná píčovina :lol: ), načež jsem dělal na poměrně dost "elektro" projektech (vezmeme-li v úvahu, že jsem měl k synťákům jako teenage asi podobný vztah, jako Ty ke kytaře) a jedna z prvních pořádnejch kapel co jsem hrál, byla elektronika...
Teď už jen chybí, aby jsi si nechl narůst delší háro a založil nu-metalovou kapelu :D

velvet

Příspěvek od velvet »

Pytkin píše:
rastis píše:
Pytkin píše: v tych dobach sa to este stale delilo na metalistov a depesakov, ja som bol metalista :) ale Ocean bol v pohode (vlastne ani proti Depeche som nikdy nic nemal, akurat som to nemohl priznat v partii :) ), len ta Monte rosa znela dost srandovne a amatersky, aj na vtedajsie pomery...
Inak v tych dobach sme stale boli aj my punkaci ! :)
JOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

metalisti byli vyměklí svazáci, oceáni vypadali jako později "nádražáci" (prapodivný individua, který se po '89 začli srocovat kolem Hl. nádraží v Praze a občas měli něco, co vypadalo jako víc umaštěnejch vlasů uprostřed hlavy než po krajích), pak tu byli "inťoši" co sjížděli třeba Velvet Underground a byli fajn a pak jsem tu byl já, kterej byl línej si furt udržovat "číro" (kdo má ím čas na údržbu účesu, když furt cvičí na nástroj ?!?!?!)

pak tu byli skinheads

A to začal bejt průser

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Oi Oi Oi ... 8)

velvet

Příspěvek od velvet »

EXCOM píše:Oi Oi Oi ... 8)
a sakra, pudem ven :D

LUPO

Příspěvek od LUPO »

ocean mel to co se uz zadne jine kapele u nas nepodarilo, a to vyborne zkloubenou hudbu, texty a image kapely. Pamatuju si ze i kdyz hral na slovensku s kapelama jako Monte Rosa, nebo Bong, tak ty slovensky kapely proste převálcoval. Navrat Muka bych si neumel predstavit, protoze to uz je dnes zcela jina bytost.

jeste pridam veselou historku, kdyz jsme nekdy v 1991 na jedne zabave pozadali kapelu, aby zahrali neco od oceanu, tak kapelnik rekl "jo , Ocean, mame radi ale oni pouzivaji spousty pocitacu ve sve hudbe" :))

jusuf

Re: OCEAN - vstal z mrtvych !!!

Příspěvek od jusuf »

OCEÁN - cez víkend zahrali na Oceán Party v Prahe.
S Jitkou Charvátovou zahrali 3 skladby, potom pre veľký úspech ešte raz ten istý set -)

Ukážky :
Dávná zem - audio z mixu , muzika od 0:22

Video - zvuk bol skreslený pri nahrávaní... -(
Dávná zem -od 2:45 ; Padají koně 7:35 Pokračovanie - Aha http://www.youtube.com/watch?v=t08xKP-eIAI

Prípadne s lepším zvukom http://www.youtube.com/watch?v=XA4r5yALHUY a http://www.youtube.com/watch?v=1ovzrLOfedY

Nástrojový park :
P. Kučera NORD Stage EX
D. Vozáry Kurzweil K2000 rack + CME UF7 ; ale prevažne gitara , LP
J. Vozáry živé bicie , značka OCEÁN :-)

...a náhodou som cestou na koncert z Anděla na Petříny nastúpil do rovnakých dverí busu s EZ užívateľom cigi :o

syncro

Příspěvek od syncro »

Býval jsem tehdy jejich fanoušek (první kapela ve které jsem hrál - Oáza - byla víceméně jejich špatná kopie), ale z těchhle videí jsem trochu rozpačitý. Jako akci Oceán klubu to beru, ale na koncert bych na to asi nešel. Jitka zpívá dobře, ale já tam stejně pořád slyším Petra Muka. Tohle mi přijde jak nějaký revival...

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Pavel Vantuch

Příspěvek od Pavel Vantuch »

Mě by zajímalo, co říkáte na singl, ono už je to teda nějakej měsíc, co jej uveřejnili. A zda jste někdo dělal remix na chystané EP :wink:

jusuf

Příspěvek od jusuf »

Jo, videl som na Facebooku, že si sa zapojil,tak som zvedavý. ) Ja som tiež prispel svojou verziou, ale zvukovo to mám velice nedoriešené. Aj som myslel na externú pomoc ( miestni majstri zvuku / štúdio ), ale krátkosť času nedovolila.

Odpovědět