Patejdl a Gombitova - vydarena spolupraca
Patejdl a Gombitova - vydarena spolupraca
Myslim ze niekedy v roku 1994 (+/-) vysiel album, kde robil Vaso Patejdl podklady pre Mariku Gombitovu a podla mna to boli najlepsie Patejdlove aranzma ake kedy urobil... Zaujimalo by ma, co pouzil v tejto skladbe:
Koloseum
Hlavne ten traslavy chemicky alias gajdovy zvuk, ktory tomu dava tu atmosferu... Netusite co su to za stroje?
Koloseum
Hlavne ten traslavy chemicky alias gajdovy zvuk, ktory tomu dava tu atmosferu... Netusite co su to za stroje?
uhm mas pravdu. mal som zly zdroj...micanek píše:2dano: to ses hodne sek... je to rok 87
inak som nasiel aj nejake obsadenie toho albumu:
Marika Gombitová: sólový spev, zbor
Karel Gott: sólový spev
Vašo Patejdl: klavír, klávesové nástroje, LinnDrum Computer, zbor
Juraj Burian: akustická a elektrická gitara
Andrej Šeban: elektrická gitara
Michal Dúžek: basová gitara (11), zbor
Peter Penthor: zbor
vokálna skupina Trend (1, 10)
hrá štúdiová skupina Vaša Patejdla
Patejdl mal vzdy nadherne DX7 performancie, podla toho co mi vravel jeden ucitel kompozicie tak bol aj jeden z najvacsich talentov z kompozicie pre symfonicky orchester, akurat teraz si pisem s jednym panom co ma pristup do VSMU archivov.
Co sa tyka tej skladby sa mi akurat zda, ze trochu zle zmastrovali Gombitovej nadherny hlas, mal byt viac v predu, mal byt ist aj cez hajtky.
Inak vokalna skupina Trend tam urcite nezneje, to su tie tri baby co vokalizovali u nasho oblubeneho Ivana Krajicka pokial nezacal produkovat REPETE
Co sa tyka tej skladby sa mi akurat zda, ze trochu zle zmastrovali Gombitovej nadherny hlas, mal byt viac v predu, mal byt ist aj cez hajtky.
Inak vokalna skupina Trend tam urcite nezneje, to su tie tri baby co vokalizovali u nasho oblubeneho Ivana Krajicka pokial nezacal produkovat REPETE

Neviem, či to pomôže, ale mám Patejdlovu LP Lov na city z roku 1987, na ktorej sú vypísané nástroje, ktoré použil. Je teda pravdepodobné, že rovnaké (alebo aspoň väčšinu z nich) použil aj na Ateliéri duše, z ktorého pochádza to Koloseum. Tak skúste, či tam nenájdete ten pravý 
Yamaha PF-15, DX-7, DX-21, QX-1; Roland JP-6, MC 202; Sequential Prophet 2000, ProOne; Ensoniq Mirage; LinnDrum computer.

Yamaha PF-15, DX-7, DX-21, QX-1; Roland JP-6, MC 202; Sequential Prophet 2000, ProOne; Ensoniq Mirage; LinnDrum computer.