Patejdl a Gombitova - vydarena spolupraca

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Odpovědět
dano

Patejdl a Gombitova - vydarena spolupraca

Příspěvek od dano »

Myslim ze niekedy v roku 1994 (+/-) vysiel album, kde robil Vaso Patejdl podklady pre Mariku Gombitovu a podla mna to boli najlepsie Patejdlove aranzma ake kedy urobil... Zaujimalo by ma, co pouzil v tejto skladbe:

Koloseum

Hlavne ten traslavy chemicky alias gajdovy zvuk, ktory tomu dava tu atmosferu... Netusite co su to za stroje?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

patejdl byl jeden z prvnich lidi u kterejch jsem si vsimnul yamahy dx. a tenhle zvuk mi k ty yamaze docela sedi ;)
jinak myslim, ze tyhle zvuky samy o sobe nejsou nic moc, ale kdyz se dobre pouzijou.. ;) to je prave to umeni

dano

Příspěvek od dano »

biscuit: s tym pouzitim zvukov uplne suhlasim!

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Zda se mi to, nebo ty hihatky jak z tr-606 nestihaji?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

micanek

Příspěvek od micanek »

2dano: to ses hodne sek... je to rok 87 :)

peteness

Příspěvek od peteness »

Nez zacne hrat DX tak mi to pripada jak pitschifnuty sampl varhan s vibratem a echo.

dano

Příspěvek od dano »

micanek píše:2dano: to ses hodne sek... je to rok 87 :)
uhm mas pravdu. mal som zly zdroj...

inak som nasiel aj nejake obsadenie toho albumu:

Marika Gombitová: sólový spev, zbor
Karel Gott: sólový spev
Vašo Patejdl: klavír, klávesové nástroje, LinnDrum Computer, zbor
Juraj Burian: akustická a elektrická gitara
Andrej Šeban: elektrická gitara
Michal Dúžek: basová gitara (11), zbor
Peter Penthor: zbor
vokálna skupina Trend (1, 10)
hrá štúdiová skupina Vaša Patejdla

elektri

Příspěvek od elektri »

se mi to hned zdálo divné s tím rokem 94, protože si to pamatuju z dětství a zas tak uplně mladej nejsem.....

Jinak ten zvuk který tě zajímá, můžou být bagpipe z nějaké staré samohrajky, protože mám doma jeden Roland a ten zvuk je skoro stejný, klidně to ale může být z DX, ale to ví asi jen Vašo :)

kexik

Příspěvek od kexik »

peteness píše:Nez zacne hrat DX tak mi to pripada jak pitschifnuty sampl varhan s vibratem a echo.
mne to tiez pride ako nejaky blaznivy sampel

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

A to se Vasovi neda napsat, a nasledne o tom napsat clanek "ako sme tocili koloseum v 87 aneb Sex, Drugs and Gustav Husak"
Peace
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Patejdl mal vzdy nadherne DX7 performancie, podla toho co mi vravel jeden ucitel kompozicie tak bol aj jeden z najvacsich talentov z kompozicie pre symfonicky orchester, akurat teraz si pisem s jednym panom co ma pristup do VSMU archivov.

Co sa tyka tej skladby sa mi akurat zda, ze trochu zle zmastrovali Gombitovej nadherny hlas, mal byt viac v predu, mal byt ist aj cez hajtky.

Inak vokalna skupina Trend tam urcite nezneje, to su tie tri baby co vokalizovali u nasho oblubeneho Ivana Krajicka pokial nezacal produkovat REPETE :)

asymetrix

Příspěvek od asymetrix »

Neviem, či to pomôže, ale mám Patejdlovu LP Lov na city z roku 1987, na ktorej sú vypísané nástroje, ktoré použil. Je teda pravdepodobné, že rovnaké (alebo aspoň väčšinu z nich) použil aj na Ateliéri duše, z ktorého pochádza to Koloseum. Tak skúste, či tam nenájdete ten pravý :-)

Yamaha PF-15, DX-7, DX-21, QX-1; Roland JP-6, MC 202; Sequential Prophet 2000, ProOne; Ensoniq Mirage; LinnDrum computer.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Chocho mc-202 :)) a to na kterem tracku? :)
Peace
Obrázek

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

AP : ten komanci z cenzurovali a vyradili z PlayListu :D

Odpovědět