Psychedelicka tanecni hudba dnes

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Fractal

Re: Psychedelicka tanecni hudba dnes

Příspěvek od Fractal »

pochopte prosim ze v pripade psytrancu jsou tvrde drogy uplne z obliga.. neni divu, ze se pak lidi jednoduse zblazni kdyz je berou na takovych akcich... viz. Timegate 2010/2011 ve Švýcarsku, nebo ještě lépe některé akce v Rakousku nebo Švédsku, či smrťáky v německu. Na to fakt drogy nepotřebuješ aby tě to odpálilo do podvědomí. Ale stejnou sílu má i jazz, rock a v mnoha případech i pop. Pink Floyd dělali na drogách. Queen na koksu. Churchill byl znám svou whisky a doutníky. Beatles kouřili 40 denně (jednotlivě) no a prostě tak to na tom světě chodí... Čechům stačilo pivo, marsky a někdy nějaký ten speed, durman nebo kopřiva... puškvorec, či všudeznámé houbičky. Všichni lidé co si neuvědomí, že proti přírodě nemají šanci skončili velice špatně. Někteří dokonce extrahovali a extrahovali, měřili a popisovali a vytvořili syntetické ekvivalenty k DMT, Ketaminu a Ayahuasce či opiátům. Věci vytvořeny v dobré víře fungují dodnes (LSD, mobilní telefony, Radiohead). Věci pro prachy fungují hůře. (extáze, český perník, windows vista)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

hombrefeo píše:reknu jen jedno jmeno. Claude Vonstroke.
dovzdělej se! :mrgreen:

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

dendy píše:hombrefeo: a ako to suvisi s debatou v tomto threade ? :-)
ze jedina cesta z kola ven je zmenit samotne chapani stavu pred "pozitim"...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

hombrefeo píše:
dendy píše:hombrefeo: a ako to suvisi s debatou v tomto threade ? :-)
ze jedina cesta z kola ven je zmenit samotne chapani stavu pred "pozitim"...
mluv cesky, na filozofy se musime jeste dovzdelat, pred i po pozitim je stav veci uplne stejny, poziti je jenom tvuj vlastni problem

Fractal

Příspěvek od Fractal »

zahrál jsem si na proroka a soudce zároveň, berte to ze srandy.. trochu 8)

http://www.psytrance.cz/cs/jak-se-stat- ... ecni-hudby

Magion

Příspěvek od Magion »

já jsem měl psy hodně rád tak okolo 2000. Na Astral Projection a další v marocké poušti na silvestra 2000/2001 asi nezapomenu. Dnes mi ta hudba přijde ale neuvěřitelně nudná a nekreativní. Opakovaný vtip přestává býz vtipem.
Ty harmonický postupy tisíckrát omletý dokola, stejná basa v každým projektu a dost často hnusný synth zvuky bez špetky vkusu. Přeplácáné efekty přes sebe aby to bylo co nejvíc... do toho ty keci "expand your mind" " dream dream is everything" "higher state of reality" atd... tomu se musím vždycky smát.
Jediný koho ale pořád můžu jsou IM, - to jsou muzikanti, kteří ví jak na to a mají hlavně humor. Občas Cosmosis. Hallucinogen je už dost oldschool, ale atmoška supr.
Poslouchám teď to album co jste sem dali a místama zajímavý ( ten zpěv v Soladria třeba), ale celkově zase žádná revoluce. Ještě to musím poslechnout dokonce.
Myslím, že psy už musí změnit styl basy, jinak ten styl jde do kytek. těch 5-7 let co tato basa jede už je moc...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Magion píše:já jsem měl psy hodně rád tak okolo 2000. Na Astral Projection a další v marocké poušti na silvestra 2000/2001 asi nezapomenu. Dnes mi ta hudba přijde ale neuvěřitelně nudná a nekreativní. Opakovaný vtip přestává býz vtipem.
Ty harmonický postupy tisíckrát omletý dokola, stejná basa v každým projektu a dost často hnusný synth zvuky bez špetky vkusu. Přeplácáné efekty přes sebe aby to bylo co nejvíc... do toho ty keci "expand your mind" " dream dream is everything" "higher state of reality" atd... tomu se musím vždycky smát.
Jediný koho ale pořád můžu jsou IM, - to jsou muzikanti, kteří ví jak na to a mají hlavně humor. Občas Cosmosis. Hallucinogen je už dost oldschool, ale atmoška supr.
Poslouchám teď to album co jste sem dali a místama zajímavý ( ten zpěv v Soladria třeba), ale celkově zase žádná revoluce. Ještě to musím poslechnout dokonce.
Myslím, že psy už musí změnit styl basy, jinak ten styl jde do kytek. těch 5-7 let co tato basa jede už je moc...
ty hnusne a blbe syntaky jsou Access Virus, jeste k tomu presety :twisted:

dendy

Příspěvek od dendy »

mne sa ta basa este neprejedla :-)) takze nech ju zatial nemenia...

ale inak predsa len trosku inak ju robia Abomination alebo Brethren (v niektorych trackoch, specialne v albumoch z roku 2006) Samozrejme neni to ze uplne ine, ale maju proste take zaujiamvejsie variacie basovej linky ...

Ja si myslim ze aj v dnesnom psy ked clovek trosku hlada najde KOPU zaujimavych veci kde sa v ramci mantinelov stylu vedia kreativny ludia pekne vyblbnut a spravit zaujimave nenudiace tracky ...

a potom samozrejme psy-proggy (progressive) - tam sa casto ta basa robi uplne inak (nie standartny motor kick - bass - bass - bass) ...

takze zase povedat ze vsetko psy ma rovnaku basu je trosku prehnane .. samozrejme klasicky fullon stoji a pada na takej base.. s tym proste nespravis nic je to nosny pilier zanra a ja som rad ze s tym viac-menej nic nerobia :-)

jo ad ta vyberovka fractalova - no, 1 track super, druhy sa mi pacil menej, treti este menej a tie dalsie to uz nieje moja salka kavy :-) Teda netrufam si hodnotit ci su zle ci dobre len proste je to uplne inde ako to co ja hladam v psy :-)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

u me to je presne naopak, nejvice se mi libi ten posledni, ta kompilace je udelana velice chytre :) ale chce to trpeliveho posluchace

jinak ja uz v psy v ubec basu neresim... proste improvizuju a kdyz to pripomina basovy synth, tak to tam nahraju...nekdy delam basu z hlasu, nebo z nejakeho stareho samplu, co sem kdysi udelal

moje metoda spociva v projektove kompozici a v tom, ze si zakladam na tom mit originalni zvuky - vsecky svoje - treba i ze starych tracku co sem delal 9 let zpatky v reasonu nebo ve fruity, ci starem windows Emagic Logicu

hodne jsem pouzival napr. voxengo recorder a nahravacimi programy - a jen tak jsem si hral s jakymkoli programem, ktery zvuky delal, nebo je jen tak mimochodem prehraval (takze rytmus muzes udelat klidne strilenim napr. v halflife)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

je Fakt, ze psytrance mi osobně otevřel oči... a protože je to docela komplexni styl o hodně stopach, člověk musi dlouho hledat než to zní esteticky správně v ramci stylu - mnohem více než u dnb IMHO... no a proto mně teď jdou ostatní styly, včetně hiphopu nebo elektrodiska, jako po másle... jde jenom o praxi - cvičení, jako na jakýkoliv nástroj, nebo stroj či přístroj

Magion

Příspěvek od Magion »

dendy: určitě se najdou zajímavý vyjímky. mě je už ale nebaví v té kopě strašně stejných věcí hledat...
co si pamatuju tak mě bavil jeden track od Synsun. už jsem se ale hlavně dost přejedl toho příliš syntetickýho monotonního zvuku :wink: Pro mě už je psy-goa už prostě pasé - nějak zatuhlo. Pro mě to je éra 1998-2003. Ted vidím kreativitu jinde. Ale na dobrou lesní party bych si klidně rád zašel.to zas jó :) A starý dobrý pecky jsou pořád starý dobrý pecky!

dendy

Příspěvek od dendy »

no uznavam ze hladat kvalitne veci v tonach sraciek to je fakt psychedelia :-) ja kvantum releasov z 2010 ale nevladzem to vsetko prechadzat zaradom a hladat dobre veci .. tak skusam len mamatkovo a obcas sa podari trafit fajnu vec... a ked sa moc nedari pustim njeaku zarucenu klasiku z obdobia co si spominal :-)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Mel jsem nejoblibenejsi projekty napr. Kryptum nebo Polyphonia. Prvni u nas hral v Praze, druhy u nas mel hrat na akci co jsme s kamosema poradali. Urady nam akci zpetne zakazali (spatna smlouva, dodelaval sem skolu, jine priority) a nedavno se ten prijemny otec rodiny zabil na motorce, jako treba i izraelec Cosma ad.

Je mi fakt jedno, jestli to je dark, disko, nebo dechovka, proste kdyz v tom najdu vnitrni logiku, ktere rozumim tak to uznavam. Uz sem unaveny se hadat nad tim jestli je lepsi gaga nebo robyn (kupr.) .. Robyn je nejlepsi psycho komercni disko co jsem slysel, imho, ti producenti delali do psy (stejne tak jako jeden z producentu Britney do dubstepu) a jde to tam slyset. Pak jsem ale slysel Gagu zpivat a hrat na klavir na videu, verim tomu ze je skvela, zkousim to dennodenne a byt v tom dobrej je pretezke...

Co tim chcu rict? Kdyz mi nekdo vnucuje ¨teplousky hauzik¨ nebo preslazeny diskopop, tak si nereknu ze je idiot, ale zeptam se PROC? ALE SAM SEBE!

Nedovedl jsem pochopit treba co se vzklubalo z projektu psychedelic-par-excellence GMS... takove hymny co po celou dobu delali a dneska si kraglujou disko na Ibize... uz jde slyset, ze toho ^pozrali^ dost... i te moudrosti neboco, maji decka a hrajou pro prachy - tedy pro praci!!!, a fakt hrat furt 4takty dokola je velka drina, neda se to, ale pred tim musis zahrat treba na 500 akcich (nebo mit genialniho manazera, takovi me ucili) stejne jejich Hyperactive je mi tak blizky, ne jenom ze je blizky me osobe ale i vkusu a presvedceni, ale i zvuk a kompozice je proste a jenom zlaty rez a virus :D Jestli nekomu chcete pustit =psytrance= tak tohle:

dendy

Příspěvek od dendy »

mne je smutno z toho kam sa dnes "dopracovali" infected mushroom... kedysi definovali zaner svojou tvorbou, albumy Gathering alebo Classical Mushroom boli falt jedinecne... a dnes ? neviem co to je ale pride mi ze s pointou psytrancu to urcite nema nic spolocne...

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Ja mam dojem, ze psychedelicka hudba uz je teraz vnimana inak ako kedysi. Kedysi to bol vyhradne psytrance, goa atd. Dneska... Vsetko "do tranzu" je psychedelicke. Rozne odnoze vsehovsudy. Cize ak tento topic vnimam vseobecne, bude tu toho hoooodne co pisat. Ak iba psytrance, definovany, dendym, kopacik a basa nemenna, tak je to zase, podla mna, v stadiu, ze si to hlada opat svoje miesto.

Odpovědět