Politiku mi sem netahejhombrefeo píše:proc nepozadate prezidenta, aby zrusil diakritiku?!

Politiku mi sem netahejhombrefeo píše:proc nepozadate prezidenta, aby zrusil diakritiku?!
Co mas na mysli pod tym ze "nezobrazuju spravne" ? Ak pouzivas webfonty, tak pre kazdy styl typefacu predsa specifikujes subor s fontom. Napr. pre styl "font-weight:bold" pouzijes font s verziou bold. Ak to nespecifikujes, browser potom pouzije font ktory je specifikovany pre "normal" a ten potom synteticky vybolduje, co je samozrejme iny vysledok ako originalna bold verzia daneho typefacu.Stan píše: ne vsechny sady zobrazuji spravne "font-weight". Sam jsem hledal vhodny fonty pro svuj web dost dlouho.
No kazdy prehliadac by mal nahradit neexistujuce znaky v danom fonte dalsim nasledujucim fontom, ktory je definovany vo font-stack a ktory tie znaky obsahuje.TOM-Thak píše: Chytry prohlizec ti je nahradi za nejake standardni pismo
Ako to myslis, ze "samo zobrazi korektni variantu fontu" ? Cez font-face predsa musis definovat vsetky varianty webfontu ktore chces pouzit. V CSS je "bold" a "normal" ekvivalent numerickym hodnotam 700 a 400. Cize ak chces pouzit webfont ktory disponuje viacerymi stupnami weight, tak vo font-face by mala byt includovana kazda varianta pre konkretnu numericku hodnotu. Pri stylovani potom pouzivas tie numericke hodnoty. Ak chces pouzit webfont iba s jednym stupnom weight, tak potom staci includovat iba variantu pre "bold" a "normal". Funguje to tak, ci nie ? Aspon som mal pocit ze hejTOM-Thak píše:Taky je dobre vedet, ze u google fontu se nepouziva font-weight: bold; ale pouziva se ciselny zapis tj. 300,400,600,800 podle toho jake tam mas includnute... pak to samo zobrazi korektni variantu fontu, nemusis tedy pres font-face includovat zvlast boldovy font a zvlast normal, navic google ma i thin a extra-bold.