Straight Solution Studio

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od W.Cable » 07 bře 2016 22:20

hombrefeo píše:proc nepozadate prezidenta, aby zrusil diakritiku?! :D
Politiku mi sem netahej :)


Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od W.Cable » 08 bře 2016 00:03

Koukam, ze i to podtrzeni je nejake nevycentrovane. Muzes mi napsat jaky mas OS, browser a rozliseni?
Naposledy upravil(a) W.Cable dne 08 bře 2016 00:04, celkem upraveno 1 x.

matucha
Příspěvky: 5032
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od matucha » 08 bře 2016 00:04

Rek bych ze je to funkcni web a uz bych na nem asi neztracel moc energie, protoze na webu studia moc nezalezi. Divil bych se, kdyby ti pres to prislo nejaky zasadnejsi mnozstvi prace.


Uz pred nekolika lety uplne zrusil veskery gearlisty a reference na svym webu, protoze:

1) gearlist (skoro) zadnyho relevantniho klienta moc nezajima
2) reference jsou narocny na udrzbu. Neaktualni reference pusobej smutne a este se dostanes do situace, kdy se te lidi zacnou ptat proc uz je nemas v referencich ;)
3) lidi co prichazej "z ulice" jsou dost ruzna smeska a je v nich nejvetsi podil tech, ktery nevedi ktera bije, ale zato maji prehnany ocekavani.


tak hodne stesti, aspon podle vybaveni to vypada slusne

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od W.Cable » 08 bře 2016 00:15

Dekuji.
Dam tomu webu jeste trochu casu a energie, poresim to nejdulezitejsi a necham to byt.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od TOM-Thak » 08 bře 2016 09:27

Jo jeste jedno doporuceni - ty singlepage layouty se hodi spis na marketingove landing page, na cely web to uplne neni, protoze budes mit problemy se SEO optimalizaci. Malo obsahu, zadny interlinking atd.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8795
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od biscuit » 08 bře 2016 09:36

w7, ff44.0.2., 2560/1440
firefox je myslim trochu previt. na chromu se mi to cely zobrazuje lip a citelneji.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od Stan » 08 bře 2016 09:59

To je zcela normalni jev, kazdy browser zachazi s daty svym zpusobem, proto je zakladnim pravidlem pri progamovani stranek prubezna kontrola ve vsech browserech. Coz se tady bohuzel nestalo. Co se tyka single-page layout pro portfolio tak z myho pohledu to neni zas az takova tragedie pouze se muze pridat jedna page pro ukazky coz je jednoduchy zasah do pouziteho templatu. Chce to na tom jeste trochu zapracovat ale melo by to byt v pohode. Co se tyka SEO tak by jsem to tak tragicky nevidel neni to blog takze spravne napsany obsah by mel na ceskem trhu fungovat.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 10:45

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od W.Cable » 08 bře 2016 10:22

Kontrola webu probihala na nasledujicich browserech, IE, Chrome,FF, O, Safari, ale jak jsem psal výše, byl to můj první web a byly to kompromisy. O vikendu se na to jeste mrknu.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od bassline » 08 bře 2016 11:17

Stan píše: ne vsechny sady zobrazuji spravne "font-weight". Sam jsem hledal vhodny fonty pro svuj web dost dlouho.
Co mas na mysli pod tym ze "nezobrazuju spravne" ? Ak pouzivas webfonty, tak pre kazdy styl typefacu predsa specifikujes subor s fontom. Napr. pre styl "font-weight:bold" pouzijes font s verziou bold. Ak to nespecifikujes, browser potom pouzije font ktory je specifikovany pre "normal" a ten potom synteticky vybolduje, co je samozrejme iny vysledok ako originalna bold verzia daneho typefacu.
A dalsia vec je, ze kazdy browser renderuje rovnake typeface inac. Takze rovnake pismo moze na roznych platformach vyzerat uplne odlisne.

Sorry za offtopic

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od Stan » 08 bře 2016 11:30

jo fonty neni problem ty se zobrazuji stejne ale je bohuzel potreba vybrat sadu kde neni rozdil mezi normalnimi pismenky a pismenky s diakritikou a vybrat spravne ceske fonty ktere jsou citelne a maji spravne zobrazovani neni sranda. Prubezna kontrola se provadi hlavne kvuli spravnemu zobrazovani vsech komponentu webu.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od TOM-Thak » 09 bře 2016 09:10

Jak rikam - google font api ma celou znakovou sadu, ale v zakladu nema ceske diakriticke znaky. Chytry prohlizec ti je nahradi za nejake standardni pismo, takze proto ty diakriticke znaky vypadaji jinak nez puvodni font a proto treba v safari nemas vubec zadne znaky, protoze ti to safari nenahradi a ve fontu ty znaky nejsou. Jakmile tam das extended latin, tak bude font obsahovat i ceske diakriticke znaky z google open sans fontu. Taky je dobre vedet, ze u google fontu se nepouziva font-weight: bold; ale pouziva se ciselny zapis tj. 300,400,600,800 podle toho jake tam mas includnute... pak to samo zobrazi korektni variantu fontu, nemusis tedy pres font-face includovat zvlast boldovy font a zvlast normal, navic google ma i thin a extra-bold.

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2665
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od bassline » 09 bře 2016 09:58

TOM-Thak píše: Chytry prohlizec ti je nahradi za nejake standardni pismo
No kazdy prehliadac by mal nahradit neexistujuce znaky v danom fonte dalsim nasledujucim fontom, ktory je definovany vo font-stack a ktory tie znaky obsahuje.
TOM-Thak píše:Taky je dobre vedet, ze u google fontu se nepouziva font-weight: bold; ale pouziva se ciselny zapis tj. 300,400,600,800 podle toho jake tam mas includnute... pak to samo zobrazi korektni variantu fontu, nemusis tedy pres font-face includovat zvlast boldovy font a zvlast normal, navic google ma i thin a extra-bold.
Ako to myslis, ze "samo zobrazi korektni variantu fontu" ? Cez font-face predsa musis definovat vsetky varianty webfontu ktore chces pouzit. V CSS je "bold" a "normal" ekvivalent numerickym hodnotam 700 a 400. Cize ak chces pouzit webfont ktory disponuje viacerymi stupnami weight, tak vo font-face by mala byt includovana kazda varianta pre konkretnu numericku hodnotu. Pri stylovani potom pouzivas tie numericke hodnoty. Ak chces pouzit webfont iba s jednym stupnom weight, tak potom staci includovat iba variantu pre "bold" a "normal". Funguje to tak, ci nie ? Aspon som mal pocit ze hej :D

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1877
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Straight Solution Studio

Příspěvek od Stan » 09 bře 2016 10:26

Tom-e tohle ja vim, studoval jsem tady "Front end development" skoro dva roky full time tzn.40h tydne a neco jsem tam pochytil :)


Odpovědět