Tracy Donowan / produced by Rado Radevicz

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Odpovědět
refresh2

Tracy Donowan / produced by Rado Radevicz

Příspěvek od refresh2 »

Zdravím Vás kolegové hudebníci,

chtěl bych zde představit pár skladeb na kterých pracuji jako produkční /programátor v rámci projektu Tracy Donowan, vybral jsem zámerně zvukem a pojetím odlišné skladby, vítám vaše odborné názory, postřehy a komentáře.. tak tedy hudbě zdar..RR

Tracy Donowan - Přístav / Alternative Tracy Donowan - Outfit Tracy Donowan - Ostrov Pro někoho mohou být zajímavá porovnání s demo verzemi skladeb..

Tracy Donowan - Přístav - demo Tracy Donowan - Outfit - demo Tracy Donowan - Ostrov - demo
Naposledy upravil(a) refresh2 dne 28 srp 2010 21:15, celkem upraveno 1 x.

Rudovous

Re: Tracy Donowan / produced by Rado Radevicz

Příspěvek od Rudovous »

posloucháno v kavárně přes interní zvukovku ntbk Acer a sluchátka AKG K518LE

zvuk i kompoozice mi přijde příjemná, trochu utopený zpěv - dal bych ho víc dopředu a trochu bych ho verbnul...

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Rudovous píše:posloucháno v kavárně přes interní zvukovku ntbk Acer a sluchátka AKG K518LE

zvuk i kompoozice mi přijde příjemná, trochu utopený zpěv - dal bych ho víc dopředu a trochu bych ho verbnul...
Díky za reakci, který track máš na mysli, osobně se s reverbem snažím šetřit, je to otázka osobního přístupu a také celkového zvuku a nálady tracku, viz Přístav.

Rudovous

Příspěvek od Rudovous »

mě ten zpěv právě přijde takovej utopenej ve všech prvních třech...

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Rudovous píše:mě ten zpěv právě přijde takovej utopenej ve všech prvních třech...
a na demech to je ok předpokládám..:)

Rudovous

Příspěvek od Rudovous »

musim se přiznat - dema sem neposlouchal...

edit: poslech sem dema a ty mi - co se zpěvu týče - přijdou lepší - i když ještě je ten zpěv takovej moc suchej - ale to je můj osobní poocit

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Rudovous píše:musim se přiznat - dema sem neposlouchal...

edit: poslech sem dema a ty mi - co se zpěvu týče - přijdou lepší - i když ještě je ten zpěv takovej moc suchej - ale to je můj osobní poocit
No..upřimně, myslel jsem to v legraci, že na demech je to ok, nicméně pokud bys mi chtěl dát nějaký slušný feedback, chtělo by to poslechnout asi někde jinde a na něčem jiném..přesto díky.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

hm, ja v tom slysim tak moc vypsanou fixu, az to neni hezky...

Co se tyce zvuku a produkce, tak me to zni na jednu stranu celkem uhlazene a dotazene a na druhou dost nezajimave a prumerne. Zvuk jakoby staci obsahu, ale nic velkyho se nekona, vsechno jsou takovy naznaky toho, co by mohlo byt...

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Amorph: dobrá poznámka..

Slyšel jsem názor, že je to typická česká muzika, což do určitého bodu chápu, vlivy jsou však něco, co je zcela přirozené a nějak jsem to nikdy neřešil, je to omezující myslet na to, když se tvoří..aby to neznělo jako něco, na druhou stranu ale musí být člověk ve střehu. Když se budem bavit o Vypsané fixe, ti jsou na scéně již dost dlouho na to, aby se to odráželo na současné hudbě.

V zahraničí je to naopak, tam se kapely svými vlivy chlubí a jsou pyšní na to, když je někdo přirovná, u nás se to ale nenosí. Dá se mluvit o textech ala fixa, zvukově a hudebním obsahem je to podle mého názoru však zcela někde jinde, už z toho důvodu, že tam prostě nejsou kytary, i když například u Přístavu by se mohlo zdát, že tomu tak není, nicméně jsou to zkreslené synths.

Jinak jak všichni víme, samotná hudba ještě kapelu nedělá..:), je tam několik úrovní, které se musí plnit.

Těmi "náznaky toho, co by mohlo být" jsi myslel co, můžeš to specifikovat..? ..díky

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

no me by nevadila hudebni inspirace fixou, ale to ze zpevak se snazi i o stejnou dikci a vyraz jako Mardi, to uz je podle me trochu moc (to samy mam pocit u stylu textu). Ja mam pak proste problem mu to uverit, protoze me porad napada, ze se snazi neco napodobit (a treba to tak vubec neni). Na druhou stranu musim priznat, ze mu to docela jde.

Temi naznaky myslim, ze kdybych tohle vzal jako zvukovou skicu a vymenil to za poradny a zajimavy zvukovy zdroje, poradne vymichal a taky na spouste mistech procistil aranz tak, aby v tom vznikly vyrazny mista a motivy, tak by to mohlo byt dobry. Co se tyce ty aranze, tak to je podle me trochu preplacany a moc neurcity, aspon na nejakych klicovych mistech bych to sjednotil a dal tomu trochu refrenovou silu jednoduchosti. Pritom ty originaly maj pisnickovej potencial, ale ta synteticka aranz to jakoby rozplizla. Jako bys slibne vypadajici kus masa zalil univerzalni omackou z praskove nahrazky;)

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Amorph píše:..ale ta synteticka aranz to jakoby rozplizla. Jako bys slibne vypadajici kus masa zalil univerzalni omackou z praskove nahrazky;)
No to ses do mě slušně pustil..:)..když už porovnat, tak spíš s Mňágou, nicméně si myslím, že kdyby tohle byly songy klasického akustického bandu, tak je to mnohem víc copy..právě elektro sound to posouvá jinam..

Určitě budeš souhlasit s tím, že by to každý udělal jinak..včetně tebe..tady není prostor k tomu, něčí práci nazývat univerzální omáčkou, přijde mi to jako názor bez obsahu. Ale těší mě, že tě ta muzika inspiruje k aranžérským vizím.

Co myslíš těmi pořádnými zvukovými zdroji, myslíš hardware za statisíce?

Je to stejně o nápadech a lidech. Jen pro zajímavost, ani jeden zvuk není preset, všechno to jsou vypiplané originál zvuky poctivě ušité na míru, kromě bicích, perkusí, piana a smyčců, tedy akustických prvkú. Ono by to mohlo být vždy ještě lepší, nebo jiné..ale tyto skladby jsou již hotovy.

Přikládám další dva kousky

Tracy Donowan - Buňka
Tracy Donowan - Mr.Jingles

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

no, snazim se ti dat nejaky podnetny reakce. Nijak neutocim, jen ti poskytuju jinej pohled na tvoji praci. Nemusis se branit, to je proste muj nazor a pocit z toho co slysim a nemusis mi nic vysvetlovat, protoze tim to nijak nezmenis;) Samozrejme ze bych to udelal po svem, stejne jako kdokoliv jinej. Muzes si toho co pisu neco vzit treba podle toho, co delam ja za zvuk a hudbu, nebo taky nemusis.

No rek bych, ze vokal a texty neposouva electro vubec nikam jinam... Ale jak uz jsem to slysel vickrat, tak tam tu fixu uz neslysim tolik. A mas pravdu, ze hudebne to ma i s tou mnagou lecos spolecnyho.

K te aranzi, jak to posloucham, tak pes bude zakopanej jako obvykle i v mixu. At to dam jakkoliv nahlas, tak ten zvuk nema koule, nybrz je to cely trochu takova mala kulicka. Je to takovy trochu sedivy nevyrazny, bez hloubky. Pravda, to jsou takovy neurcity pojmy. A zvuky nemusi byt nakrouceny na hw za statisice, ale musi byt predevsim dobre vybrany a pokud mozno koncepcne poskladany. To ja tady proste necitim. Me ty zvuky zajimavy moc neprijdou a rozhodne dohromady to podle me netvori zadnej ucelenej peknej obraz. Ale snad by tomu jeste nejaky efektovani a michani mohlo pomoct. Sorry, nereknu ti, tady na vokalu pridej 3db na tyhle frekvenci, na virblu pridej 1.5s gate reverb, kopaku nech kompresi pomalejsi a podobne. To bohuzel takhle rict nedokazu, to bych si to musel i zkusit smichat.

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Amorph píše:no, snazim se ti dat nejaky podnetny reakce. Nijak neutocim, jen ti poskytuju jinej pohled na tvoji praci. Nemusis se branit, to je proste muj nazor...
To není obrana, jen se snažím o rozumnou komunikaci..:),..nechci nic vysvětlovat , vzhledem k tomu, že jde o veřejné forum, tak vlastně píšu všem, potom to má pro mě smysl zde uvádět tyhle tracky.

Co se týče masteringu, ten se bude řešit, jestli máš tip na někoho kvalitního, zkušeného, s dobrou cenou, dej vědět..finální mixy ještě budou probíhat, né však nic zásadního v aranžích, je potřeba srovnat ve skladbách úrovně zpěvu, basové linky atd..to není případ, že bych zde chtěl s někým přes forum mixovat..

Výběr zvuků...jak jsem psal, tovární presety nepoužívám, připravuji vlastní zvuky pro konkrétní melodie. To je taky případ, líbí nelíbí, ty máš představu jak by měl tvůj zvuk znít, já taky, udělal bys to jinak.

Ještě bych se zeptal, co máš na mysli výrazem koncepčně poskládané zvuky?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

tovarni zvuky nekdy byvaji skvele, jen najit ten pravy na to prave misto;) Koncepcne - aby to nebyly jen vyplne mista nebo skicy zastupujici melodickou linku nebo harmonii, ale aby i zvukove aranzma samo o sobe vytvarelo nejaky zajimavy dej. k tomu bych dodal, ze mene je nekdy (a myslim, ze i zrovna v tomhle pripade) vice. Ano, udelal bych to jinak. tim to asi muzem z me strany uzavrit.

refresh2

Příspěvek od refresh2 »

Zveme všechny na koncert Tracy Donowan - Praha - Chapeau Rouge - 20.10.2010

Odpovědět