V.A. Ezone 2024

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Odpovědět
biscuit

Re: EZONE KOMPILACIA

Příspěvek od biscuit »

Kurva pánové, to fakt nikdo nemá adminská práva, aby hodil odkaz na tu tabulku nahoru místo té více jak deset let staré hlasovací blbosti?
A jestli tomu tak opravdu je, tak vydávat něco pod nálepkou něčeho, od čeho nikdo z nás nemá klíč je teda trochu podivné...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

biscuit: smazat anketu muzu a muzu i libovolne upravit uvodni prispevek, ale nejak nevidim moznost, jak ho nastavit jako sticky

jackies: pekny!

tady kdyztak link na tabulku
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... ue&sd=true

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Díky za reakci a za snahu - už jsem byl nesvůj. Já ten link samozřejmě taky předtím po chvíli našel, ale když to bude dělat deset lidí, je to deset minut promarněných.
A nejde ten přilepenej příspěvek hlasovací jen upravit a vecpat do něj ten link? :-)

edit: nebo oddělit novou diskuzi od té historické a dolepit to třeba k prvnímu příspěvku aspoň (ten se dohledává nejlíp) ;-)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Už mě napadlo založit novou diskuzi, třeba V.A. EZONE 2024, pro přehlednost a taky proto, že to tady nejde moc editovat (možná je ten thread ještě ze staré phpBB verze nějak?). Pokud je to dobrý nápad, může se o to někdo postarat, tak ať je tady taky link na ten nový thread?

Budu na kompu až ve středu a na mobilu se to dělá spíše blbě.

Amorph
Moderátor

Re: V.A. Ezone 2024

Příspěvek od Amorph »

Odděleno. V prvním příspěvku jsem dal link na tabulku.

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Co se týče distribuce, lze buď lowcost třeba přes Ditto (cca 480 kaček za rok) nebo i zdarma přes maličký distributory ala https://routenote.com/pricing nebo https://imusician.pro/en/products/pricing či https://magroove.com/music-distribution/ příp. česká distribuce Supraphonu kde to je taky zdarma, ale berou si 30%.

Pokud by to ovšem šlo takhle "hodně" ven, tak by to chtělo fakt koncepci a hlavně nějak konzistentní obsah i zvuk (třeba AI mastering od LANDR už dneska je cajk pokud je dobrej mix a udělá právě konzistentní zvuk celý desky). Já myslel, že to je spíš pro "interní účely" na CD jak tu někdo říkal, pokud by to šlo ven, tak já jsem třeba trochu komplikovanej, páč jsem v OSA :)
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

Fractal

Příspěvek od Fractal »

Nevím co je komplikovaného na tom, že je někdo klientem kolektivního správce práv. Nakonec u nějakého správce jsme skoro všichni.

Detaily se budou řešit až to bude alespoň za polovinou co se výběru týče. To se tu taky můžeme dohadovat měsíce, jak se to už několikrát stalo.

Žádný LANDR tu nikdo platit imho nebude. Na vlastní uvážení si to tam zmasakrovat můžeš nechat, to ti nikdo zakázat nemůže :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

A neděláme Landr kompilaci, ale Ezone kompilaci, takže by to mělo být audiozone ze všech stran co nejvíce to jde. Možná bude i sponzor co zaplatí distribuci.

Amorph: díky!

Yogi
Vybavení

Příspěvek od Yogi »

Okey, pokud by byl sponzor co zatáhne distribuci a 10 piv, jen dobře :)

Co se týče Landru, jasný. Já to používám před každým releasem jako vodítko pro to, jak asi může vypadat finál pokud pošlu aktuální mix na seriózní master. Sám bych si to právě akorát tak dojebal, pač jsem na master ta nejhlubší a nejhorší nula pod sluncem a tolik mástrů co má za sebou ta AI plechová huba, tolik neudělám do konce života. Ona se má z čeho učit, má tuny dat. Pokud ten můj mix tím "premasterem" projde bez úhony a hraje to gut, tak vím, že mohu posílat inženýrovi co dá ten final ještě o pár desítek procent lépe.

Ale stejně tu kompilaci může zfinalizovat jeden člověk, kterej uhlídá, že to bude mít koncepčně hlavu a patu a nebude to bordel jedno přes druhý. Ezone kompilace má být o hudební obsahu, takže esli se zfinalizuje někým v Ozone (to k sobě názvem hezky sedí) nebo to analogově dotáhne nějakej fajnovej inženýr už je jedno. Hlavně, aby to nebyla zvukově i žánrově naprosto nesourodá změť společně za sebou neposlouchatelných tracků (jakože po natlačenym hard trance přijde vyklidněnej potichoulinkej folk).

Klidně bych byl pro nějakou předem danou koncepci / téma, který by alespoň rámcově určovalo obsah. Někdo psal o tom, že to vypadá na taneční elektroniku převážně - proč ne? Pokud to tak fakt zatím vypadá, klidně se přizpůsobím a potrénuju parketový skills - stejně tam člověk dá to svý vždycky nějak, takže originalita zůstane, ale udrží se celistvej tvar takový kompilace.

PS: Co se týče kolektivního správce, nic tak složitýho. Jen počítat s tím, že pokud se to bude někde křtít nebo hrát veřejně ... nechce se mi rozepisovat ty ne úplně pěkné věci :)
Nové EP Leaving Planet Earth na Spotify | Apple Music | YouTube Music | Bandcamp | Juno Download

vasek

Příspěvek od vasek »

Yogi: o konceptu jsem tu něco psal, ale nějak se to neujalo. Nicméně - složit hudbu je jedna věc, složit kompilaci je ale úplně jiná věc. To druhé už je projekt a ten má nějaké zákonitosti. Například, že bez konceptu je to nepojmenovatelné a neuchopitelné nic. Druhá věc (která je podle mě taky jasná) je, že tady musí vykrystalizovat lídr, který to vezme za své a skutečně to zmenežuje a zrealizuje. Jinak to skončí jen u diskuse.
To prosím neberte jako kritiku, ale radu podporovatele (morálního :)).

jackies

Příspěvek od jackies »

A já myslím, že to všechno nemusíme brát úplně zas tak vážně a přemýšlet o kočce v mikrovlnce :)
muzikant

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Tak tak. Vždy když je ticho, tak je jasné, že žáčci pilně pracují. Já už dělám druhý track neboť ten první sem musel hodit do koše.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

To už vidím jak to dopadne, geomystery dvě alba, zlatý anděl a my se tu budem ještě pořád dohadovat jestli mastered for iTunes nebo i Dolby Atmos

geomystery

Příspěvek od geomystery »

Tak přesně tenhle track tam rozhodně nebude: Je to psychopatická asociální šílenost a z hudbou to nemá nic společného.

jackies

Příspěvek od jackies »

Dobrá divočina ;)
muzikant

Odpovědět