IPAD / iPAD2 / New iPAD / iPAD Mini (diskusia o HW)
- SoundsFine
Re: iPAD / iPAD2
a nějaké zajímavé hudební aplikace již existují? např. MIDI sekvencer,... (něco jako Logic, Cubase?)
jenomze zadne prime (rozumej objektivni) odpovedi ani porovnani neexistuji...
Tabulkové porovnání specifikací existuje (viz výše)
he?hombrefeo píše:jenomze zadne prime (rozumej objektivni) odpovedi ani porovnani neexistuji...
Ivo: myslim ze v pohode, je dobry mit prehled o moznostech
ale prece to, ze nejaka konkurencni znacka se snazi vyrovnat ipadu v parametrech, potazmo ho v nekterych predstihnout, jeste neznamena, ze se ti s takovym zarizenim automaticky musi lepe pracovat.
neco jineho by bylo, kdyby ti to prodali jako placku, do ktere si natahnes system, ktery ti nejvic vyhovuje a kdykoliv ho muzes vymenit za jiny. k tomu mame jeste daleko...
Ale neznamená to ani že iPad bude automaticky vždycky lepší než cokoliv jiného ... Myslím že o možnostech a současném vývoji na tomto poli je možná fajn vědět a zajímat se, aby člověk ve výběru neustrnul .... pokud ovšem zde neplatí "nebudeš uctívat jiného nežli Jehovu Boha"hombrefeo píše:ale prece to, ze nejaka konkurencni znacka se snazi vyrovnat ipadu v parametrech, potazmo ho v nekterych predstihnout, jeste neznamena, ze se ti s takovym zarizenim automaticky musi lepe pracovat.
Já ted o tabletu hodně aktuálně uvažuju, tak mě to zajímá, už jsem byl skoro pevně rozhodnutý pro iPad 2, ale ještě uvažuju ... iOs a iPad je moc fajn, ale současně je to i jakési luxusní vězení - iTunes, .mov, žádné USB a rozšiřitelnost kapacity atd.
Android je taky fajn, je v něčem relaxovanější ... umí více formátů (video apod.) , není striktně vázaný na iTunes atd.
Naposledy upravil(a) Ivo dne 26 bře 2011 20:22, celkem upraveno 1 x.
A to nekde nekdo tvrdi? Nebo proc to pises? Chtelo by to vic pohodyhombrefeo píše:ale prece to, ze nejaka konkurencni znacka se snazi vyrovnat ipadu v parametrech, potazmo ho v nekterych predstihnout, jeste neznamena, ze se ti s takovym zarizenim automaticky musi lepe pracovat.
BTW proc by se mel nekdo snazit vyrovnat ipadu? Proste delaji jinej tablet po svym, nekomu muze vyhovovat vic ten, nekomu ipad a jak psal Ivo, urcite je dobry o nem vedet.
Zajímavá otázka taky je jestli se nevykašlat na iPad2 (který není, je drahý a je s tím mánie) a v pohodě si koupit (ted) levnoučký iPad1, kterého se lidé houfně zbavují a obchody mohutně slevnují. Otázka jestli pro běžný provoz (e-books, emaily, internet, srandičky ...) jsou rozdíly mezi iPad1 a iPad2 výrazné nebo je to defacto jedno ... Displej, výdrž, kapacita, wifi a (ne)konektivita jsou stejné ... iPad2 má silnější procesor i grafiku (nějaké mm tlouštky jsou mi ukradené ...)
tahle uvaha je samozrejme spravna. ze stejneho duvodu se stale jeste nabizi iphone3. ma to proste vsechno, co potrebujes...Ivo píše:Zajímavá otázka taky je jestli se nevykašlat na iPad2 (který není, je drahý a je s tím mánie) a v pohodě si koupit (ted) levnoučký iPad1, kterého se lidé houfně zbavují a obchody mohutně slevnují. Otázka jestli pro běžný provoz (e-books, emaily, internet, srandičky ...) jsou rozdíly mezi iPad1 a iPad2 výrazné nebo je to defacto jedno ... Displej, výdrž, kapacita, wifi a (ne)konektivita jsou stejné ... iPad2 má silnější procesor i grafiku (nějaké mm tlouštky jsou mi ukradené ...)
Jednak je to OT , a jednak fakt na tom samsungu nevidim nic zaujamveho .. bakelitova krabica , a ziadne poriadne aplikacie ..Ivo píše:Ale tohleto už vypadá hodně zajímavě ... http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1428
http://www.theiloop.com/apple-ipad-2-vs ... -tab-10-1/
uvidíme jestli nakonec nepujdu do tohoto místo do ipadu ... má to proti němu dost výhod ...
Tak nevím, jaké "pořádné" aplikace máš na mysli ?
Myslím že všechno podstatné co je v apple store je i v android market ... Zajímavá je na tom konektivita (USB), SD karta, android, mnohem větší variabilita formátů (video apod), dvojnásobná RAM, vyšší rozlišení displeje, neomezenost iTunes atd
tak uz to tu bolo pisane .. dake seriozne hudobne a studiove aplikacie .. teda samozrejme , ked sme na ezone , tak riesim take .. Ja teda nechodim na android market .. Ale mam pocit , ze tam nic neni .. Teda len som to pocul od ludi co tam chodia .. ze hudobne veci nula .. a hry tiez nic moc ..
konektivita USB , SD karta , to su veci , ktore vobec neviem naco by mi boli .. variabilita formatov .. tiez nechapem , o com hovoris .. Ipad zatial prehrav vsetko co som do neho dal .. Na Itunes mozes mat svoj nazor .. Mne nevadia .. Priam by som povedal , ze sa mi paci , ze je vsetko v jednej aplikacii .. Ked to porovnam s NOKIA DATA SUITE .. To je riadne peklo proti tomu ..
konektivita USB , SD karta , to su veci , ktore vobec neviem naco by mi boli .. variabilita formatov .. tiez nechapem , o com hovoris .. Ipad zatial prehrav vsetko co som do neho dal .. Na Itunes mozes mat svoj nazor .. Mne nevadia .. Priam by som povedal , ze sa mi paci , ze je vsetko v jednej aplikacii .. Ked to porovnam s NOKIA DATA SUITE .. To je riadne peklo proti tomu ..
USB - propojí vše co je třeba (disky, flashku, počítač, foták atd.). Pokud chceš dělat s hudebními aplikacemi těch max 64GB může být dost málo, nemluvě o 500 MB RAM ... iPad přehrává .avi, .mkv ? Nevím jen se ptám ... připojit k zařízení externí disk mi přijde dost praktická věc ... že u iPad3 bude představeno (s velkou slávou) USB (+ slot pro externí karty), je myslím hodně pravděpodobnéPytkin píše: konektivita USB , SD karta , to su veci , ktore vobec neviem naco by mi boli .. variabilita formatov .. tiez nechapem , o com hovoris .. Ipad zatial prehrav vsetko co som do neho dal ..
Ivo : USB v ipade je .. pocitac prepojis nemas problem .. aj fotak , ked potrebujes pozerat fotky .. Nevidim fakt ziaden problem ..
64GB samozrejme na audio aplikacie moze byt problem .. ale staci si pozriet garage band , nano studio , music studio, Korgovske aplikacie a kopu dalsich .. A clovek sa s ipadom fakt zabavi ..
Prehravanie avi, mkv ? jasne ziaden problem .. Samozrejme nie nativny player , clovek si musi kupit napriklad BUZZ za 1.5 EURa .. http://itunes.apple.com/us/app/buzz-pla ... d389744550 tu si pozri co vsetko prehrava .. samozrejme velke 1080p ripy mu trosku robia problem .. optimalnejsie su 720p .. Ale hraje pekne zo siete .. z NASU alebo z pocitaca rovno prehravas film a nemusis nikde nic kopirovat ..
Pripojenie externeho disku je prakticka vec .. Ale to iOS nevie .. A myslim si , ze ani iOS 999 to nebude vediet .. Jednak kvoli tomu , ze by ludia nemali dovod kupovat modely s vyssou kapacitou .. Jednak si myslim ze kvoli stabilite .. Ked trebars otvoris nejake data z externeho USB storage .. Co sa stane , ked ten disk za jazdy odpojis ? Podla mna je to dost pruser a myslim si , ze iOS je taky stabilny preto , lebo ti ziadne taketo prusery neumozni ..
64GB samozrejme na audio aplikacie moze byt problem .. ale staci si pozriet garage band , nano studio , music studio, Korgovske aplikacie a kopu dalsich .. A clovek sa s ipadom fakt zabavi ..
Prehravanie avi, mkv ? jasne ziaden problem .. Samozrejme nie nativny player , clovek si musi kupit napriklad BUZZ za 1.5 EURa .. http://itunes.apple.com/us/app/buzz-pla ... d389744550 tu si pozri co vsetko prehrava .. samozrejme velke 1080p ripy mu trosku robia problem .. optimalnejsie su 720p .. Ale hraje pekne zo siete .. z NASU alebo z pocitaca rovno prehravas film a nemusis nikde nic kopirovat ..
Pripojenie externeho disku je prakticka vec .. Ale to iOS nevie .. A myslim si , ze ani iOS 999 to nebude vediet .. Jednak kvoli tomu , ze by ludia nemali dovod kupovat modely s vyssou kapacitou .. Jednak si myslim ze kvoli stabilite .. Ked trebars otvoris nejake data z externeho USB storage .. Co sa stane , ked ten disk za jazdy odpojis ? Podla mna je to dost pruser a myslim si , ze iOS je taky stabilny preto , lebo ti ziadne taketo prusery neumozni ..