IPAD / iPAD2 / New iPAD / iPAD Mini (diskusia o HW)

Hudební hardware pro tablety a mobilní telefony
Odpovědět
Kimi
Moderátor

Re: iPAD / iPAD2

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:
Ivo píše:Ale tohleto už vypadá hodně zajímavě ... http://smartmania.mobilmania.cz/index.p ... e&ide=1428

http://www.theiloop.com/apple-ipad-2-vs ... -tab-10-1/

uvidíme jestli nakonec nepujdu do tohoto místo do ipadu ... má to proti němu dost výhod ...
Jednak je to OT , a jednak fakt na tom samsungu nevidim nic zaujamveho .. bakelitova krabica , a ziadne poriadne aplikacie ..
Protoze ty ses apple fanboy ;)
JInak topic neni problem zmenit, neni snad duvod delat kvuli kazdymu tabletu samostatnej, tohle je imho prehlednejsi. Mam pocit, ze Ivo mel s tim Jehovou pravdu :)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Caute, iPad nemam, ale mel jsem doma 2 dny Galaxy Tab, ten co byl primou odpovedi na iPad. Vzhledem k tomu, ze jsem mel u sebe kamose, co ma iPad, tak jsme otestovali a ciste na 1. pohled:

- display Samsungu je otresny ve srovnani s iPadem - je matny, barvy nejsou verne (a to je tam AMOLED). Je malo jasny, jakoby zastreny
- vyrobeny z materialu, u ktereho bych se bal pustit na zem
- OS Android good, akorat po cca 4h hrani si s tabletem jsem musel restartovat. To se mi na iPhone jeste nikdy nestalo
- spotreba naprosto otresna, cca 4h a musel se hned nabijet, iPad fakt drzi na pohodu 8h s audio aplikacemi a 10h pri beznem pouzivani

Alias ono tyhle radoby nahrazky - ala prime odpovedi - smarja, na co porad ostatni vyrobci odpovidaji? Na to, ze opajcovali design? Lespi by bylo tlacit vlastni produktovou linii a ne se porad srovnavat s Apple. Ono to totiz zase neni o tom, co ktery pristroj dokaze, ale o tom, co ho pohani. A je to fakt, nic lepsiho jako OSX neni (stabilita, spotreba, vykon, blbuvzdornost, uzavrenost). Google mam rad, masove nasazeni Androidu zase rad nemam, pripomina mi rozjezdove vlny Microsoftu. Navic Android = otevreny system = zavani to nestabilitou. 10 let jsem vyvijel SW a napsal mrte freeware a zivil me nejakou dobu shareware - ale ruku na srdce, kdyz jsem delal neco ciste komercne, tak jsem to sakra otestoval, kdyz freeware, tak mi to testovali uzivatele. A na to uz fakt nemam naladu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Galaxy Tab nemá Amoled ale TFT

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

upman : tak nejak to vidim aj ja .. Obrázek

nieco v tomto duchu mi hovoril kolega , ked drzal v ruke Galaxy Tab .. ze to je bakelitova picovina (doslovne ho citujem :) )

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Aha, no ten typek, co mi ho cpal tvrdil, ze to ma AMOLED, v tom pripade to je jasny ;)

I tak ale plati co jsem psla vyse, alias ja kupuji OSX.

BTW jedna ze zivota: iPhone 1st gen jsem pustil na lezeni z cca 20m, vypadl mi z kapsy. Vsechno prezilo, ale zarazila se mi tlacitka hlasitosti a nepodarilo se mi opravit. Tak jsem si rikal, ze po 3 letech bezproblemoveho uzivani si Apple zaslouzi asi nejakou tu kacku za iPhone 4. Velice dobry kamarad mel v te dobe novy Samsung Omnia myslim, neco jako Iphone 1st gen. A strasne na to pel chvalu - dokonce az tak, ze me nalomil zkusit neco jineho. Tak jsem zasel na Chodov od OC a tam maji vedle sebe iPhone a Samsungy. Hral jsem si s obema telefonama cca 30min a nakonec vzal iPhone. Totiz ten Samsung neni spatny za tu cenu, ale vypada jako muj 3 roky stary iPhone 1st gen :)))) To fakt ne - vedle sebe polozene naprosto neporovnatelne.

Alias doporucuji totez - sednout do kary, zajet do OC Chodov, tam je jak iStyle co ma apple, tak primo Samsung prodejna, a jsou od sebe tak 50m :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem nakonec objednal ipad 1 64gb wifi za 9k a snad to bude i na čtení literatury fajn :-)

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Hmm, good price - na cteni je good pouze Kindle 3 :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No počkej, tím chceš říct, že na ipadu se číst nedá ? :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ale da .. len na kindle je to proste citanie jak z knihy ..

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

Jasne ze da, ale na slunicku voser, blejska se display (preci jen uz je to velika plocha), ve stinu bomba, ale boleji z toho oci. Ale da, neboj, ja i nadale na cestach ctu na iPhone a doma mam Kindle, coz je fakt bomba, protoze a) se to snad ani nevybije, b) cte se na tom jak na papiru

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já nevím, mě opravdu ještě nikdy nenapadlo jít ven na slunko a číst si knížku ... (ani to neplánuju). Když jsem venku tak dělám obvykle jiné věci :) Ale ten kindle je zase strašně malinký ne ? Každá normální kniha je mnohem větší ... Já jsem ještě do včerejška chtěl objednat tohle http://www.digiknihy.cz/produkty/sony/prs-950cz Ale malý mě zviklal :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Kindle ma priblizne velikost beznyho paperbacku, pokud vezmu ciste velikost displeje a samotnyho textu treba v tech Penguin Classics paperbacich. Tzn. se tam vejde +/- stejne textu pri stejne velikosti fontu. Samotna velikost pristoje je podle me akorat, vetsi bych asi nechtel.
Sony vypada fajn, ale taky je vic nez 2x drazsi nez kindle :)

Mimochodem ja si chodivam cist ven celkem casto, je to hrozne prijemny, kdyz clovek vyleze nekam na kopec nebo do lesa a tam sedne a cte. Zrovna dneska bych sel, ale mam moc prace :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže přání pro iPad 3 :) Koukám že všechno o čem mluvím je tam :) (SD karta, USB atd.) :)

http://www.pcmag.com/slideshow/story/26 ... at-we-want

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : to evidentne vychadza z nevedomosti .. SD a USB su veci , ktore tam nikdy nebudu ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Myslím že možnost rozšíření omezené kapacity (např. sd kartou) je uplně základní věc (a má to skoro každý tablet atd. za 5 Kč). V tomto ohledu připomíná iPad luxusní auto , kterému chybí světla a má nádrž na 20 litrů. Škodovka sice velkou nádrž i světla má, ale není to zase ono ... Počítají s tím, že jim tyhle nedokonalosti projdou ... resp. budou mít zase co s velkou slávou ohlašovat v další keynote :) (co jinde je samozřejmost už dávno :) Podobně jako s chybějící kamerou u iPadu 1 ...apod.

Odpovědět