IPAD / iPAD2 / New iPAD / iPAD Mini (diskusia o HW)
Re: iPAD / iPAD2
tomy ale lemur neni efektova jednotka to si nepochopil
lemur je cisto MIDI kontroler .. a funguje to samozrejme obojstranne - ked mas napriklad nejaku automatizaciu nahratu a das play v kompe tak sa ti hybe zodpovedajuci knob na kontroleri (ci uz ako aplikaciu pouzijes lemur, touchosc alebo trebars touchable co je optimalizovany pre ableton)
Hmm, takze to neni jak kaosscilator
kua. No OK, tak som mudrejsi 
Jasne, uz chapem
no tak toto mi fakt ze netreba
a hracka je to aj tak! a basta 
tomy toto napriklad nieje zla vec, dost slusne sa stym ovlada DAW http://itunes.apple.com/us/app/ac-7-cor ... 15394?mt=8 ulahci to robotu clovek nemusi triafat mysou na mixer sable ale ma to pekne pod rukou ... presne o tom su tieto interfejsy ..
tomy : to je hlavne o tom , ked ovladas nastroje , ktore nemaju potenciometre .. len par gombikov .. tak v takejto appke mozes mat kompletny remote controll ..
Ty jo tyhle daw controllery vypadaji fakt good! To by stalo za to.. je to bezdratove a na nejake prehravani a posouvani je to good.. na to ze v tom iPadu mas mnohem vic veci na cesty.. tak je to i dobre pro vyuziti ve studiu. Sakra :c)
??? To by me zajimalo, jaky automatizace neudelam klavesnici a mysi :]STi píše:a hlavne dokazes s tym spravit take automatizacie ktore asi realne mysou alebo inym kontrolerom nemas sancu
BTW uz se ptal Dendy, ale zajima me to taky - co jsi myslel tou fyzikou?
tu su nejake templaty - http://liine.net/en/community/user-library/
spravanie tych kontrolerov je naviazane na fyzikalny model, urcis vector pohybu a on sa uz hybe sam, ma to kolizne zony cize sa ti odraza.. ked pozries na to video tak viacere body su pospajane, tak tam pravdepodobne maju aj jednoduchu inverznu kinematiku.. je to fajn napad.. a moze to davat zaujimave vysledky ak si to namapujes na dajaky syntak, alebo na pan atd.Kermitak píše: BTW uz se ptal Dendy, ale zajima me to taky - co jsi myslel tou fyzikou?
je to fantasticky namapovane na absynth a reaktor treba...
to moze byt velmi zaujimave na rozne experimentalne zanre... pre "standartnu" muziku ktoru robi vacsina znas tu mi to pride naprosto zbytocne
Na live performance nejakeho experimentalu to ale moze byt silna vec ...
tieto featury co tu spominate ma utvrdzuju v tom ze to bude zamerane na trosku inu cielovu skupinu nez tie 'jednoduchsie' kontrolery.. takze opat myslim si ze ta cena je v poriadku adekvatna, myslim si ze si to kupi podsatatne menej ludi nez touchable alebo hotove kontorlery typu AC-7 ci Touchable ...
a mozno sa mylim
btw: kermitak suhlas
tieto featury co tu spominate ma utvrdzuju v tom ze to bude zamerane na trosku inu cielovu skupinu nez tie 'jednoduchsie' kontrolery.. takze opat myslim si ze ta cena je v poriadku adekvatna, myslim si ze si to kupi podsatatne menej ludi nez touchable alebo hotove kontorlery typu AC-7 ci Touchable ...
a mozno sa mylim
btw: kermitak suhlas
Aha jasne, ono je tim asi mysleno ze ty automatizace muzes proste vyrabet live v tom kontroleru. Takze je klavesnici a mysi vytvoris, ale ne tak rychle a snadno, tudiz ne pri zivaku (pokud jsem spravne pochopil).