Sluchátkový preamp, primárně pro Android zařízení

Hudební hardware pro tablety a mobilní telefony
biscuit

Sluchátkový preamp, primárně pro Android zařízení

Příspěvek od biscuit »

Chci se zeptat na zkušenosti, máte-li někdo. Přemýšlím, že si pořídím na občasný cesty, nebo třeba jen na relax kdekoliv mimo "studiový" křeslo nějakej preamp k telefonu. Výhodou by bylo asi i použití na cestách s notebookem, nějaká vlastní solidní baterka (resp. akumulátor), která by třeba dokázala posloužit i jako nouzová power banka... To jsou ale nepovinný věci, stejně tak jako bezdrátová konektivita apod. To důležitý je zvuk, kvalita a rozumná cenová relace...

Předem děkuji za tipy ;-)

biscuit

Re: Sluchátkový preamp, primárně pro Android zařízení

Příspěvek od biscuit »

Nikdo nic? Jsem v šoku :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kolega mal niektory ten FIIO .. A velmi s tym bol spokojny .. krmil s tym tusim AKG K701 ..

nieco taketo ? https://www.alza.sk/fiio-q1-mark-ii-d5215789.htm .. neviem presne .. on mal zrejme daky starsi model ..

Obrázek

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jj, něco takového mám v merku, ale jde mi o osobní zkušenost, protože bych chtěl, aby to fungovalo s telefonem digitálně. co jsem koukal na youtube, spousta lidí to provozuje analogově a to mi přijde až komický. resp. ok, ale k tomu si nemusím kupovat převodník... to už by pak stačil jen nějakej kompaktní zesilovač, kterej vlastně visí na kabelu.

mimochodem, neřešil jste někdo náhodou zapojení sluchátek symetricky? zajímá mě, jestli nějakej opravdu významnej rozdíl, nebo je to zas jen nějaká hifistická úchylka :-)

děkuju

marylin

Příspěvek od marylin »

Ahoj, je možná cesta DIY?
post408334.html#p408334
Jede to i na dvě 9V baterie a zvuk je parádní.
Zde jsou všechny informace, včetně měření, frekvenčního průběhu či porovnání s mnohem dražšími modely a spostu dalšího...
http://nwavguy.blogspot.com/2011/07/o2- ... e-amp.html

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

biscuit píše:
04 dub 2020 11:38
mimochodem, neřešil jste někdo náhodou zapojení sluchátek symetricky? zajímá mě, jestli nějakej opravdu významnej rozdíl, nebo je to zas jen nějaká hifistická úchylka :-)

děkuju
Osobni zkusenost nemam, ale kdyz to vidim, tak musim zareagovat ;) Kdyz si vezmes, k cemu je symetricky vedeni dobry a ze to je vlastne nouzovka, ktera ma potencial mrvit zvuk, tak davat to na sluchatka mi prijde jako neco dalsiho typu stribrnej napajeci kabel nebo audiofilskej UTP kabel (jo, fakt to existuje :). Pokud me nekdo vyvede z omylu, rad se poucim.

Jinak ja mam Chord Mojo, neni to vubec spatny, ale imho je to dost vyhajpovany a tudiz predrazeny, podle me by to melo stat tak pulku (ja to koupil z druhy ruky). A integrovanej akumulator je taky trochu pita. Ale zvuk fajn a sluchatka to utahne v podstate jakkoliv bez problemu.

Marylin: moc pekny, mozna si to taky postavim, nejakej slusnej preamp resim uz dyl. JInak ac to primo nenapsal, mam takovy tuseni, ze Biscuit hleda kombo DAC s preampem (mluvi o digitalni komunikaci s telefonem).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ja som pochopil , ze to FIIO Q1 je DAC + zosilovac .. Neni to tak ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Je. Akorat chce biscuit asi nejakou osobni zkusenost od nekoho, kdo ten dac v tom pouziva a nema to jenom jako preamp.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

No .. Ta cena toho FIIO sa mi zda na hifisticku triedu celkom ludova .. Tak by som nevahal a zakupil v alze .. a ak by nevyhovovalo , tak do 14 dni vratit .. Tu neni nad cim spekulovat .. FIIO vyrobky su celkom akceptovane v HIFI svete .. Alebo aspon boli kedysi :) Moc to nesledujem ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

děkuju za reakce a obzvlášť kermiťákovi za přesný pochopení toho kam mířim a utvrzení mě v teorii o symetrice u sluchátek a marylinovi za super linky. asi je to pro mě trochu overkill, ale třeba na to dojde.

tohle fiio co sem dával pytkin je asi to nejzajímavější, co se dá koupit momentálně, protože ten poměr ceny a kvality vypadá bejt opravdu skoro nepřekonatelnej. problém je, že všude jen čtu, že to chodí dobře s ios, ale o androidu jsem toho moc nenašel. asi to zkusím objednat a kdyžtak to vrátím a budu přemejšlet dál... a možná pak zvolím cestu diy :-)

MDudas

Příspěvek od MDudas »

diy DA prevodnik + zosilovac ?! biscuit, ty si klasa ! 8)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

já ne, marylin je klasa :-)
marylin píše:
04 dub 2020 15:12
I to je pořešeno:
https://jdslabs.com/product/objective2-odac-rev-b/

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

S tou symetrikou - je to jen muj pohled na vec, nedelam si patent na pravdu. Jen tam ten prinos nevidim, ale that's me, mozna neco zasadniho prehlizim (treba jako ze vinyly lisovany za slunovratu diky tomu maji mnohem vic tepla a vrelosti ;)

EDIT: tak pry to neznatelne zlepsi crosstalk, ale spis na meritelny nez vnimatelny urovni (cimz se utvrzuju v tom, ze je to zbytecny :)

Odpovědět