Jasan, nebudem to rozjizdet, me to stejne nebavi resit, kdo na cem dela, dyt je to suma fuk, dulezita je hudba a spravnej bluesman zahraje i na krabicku sirek... Spis by me zajimalo, jak jste kdo do fs1r proniknul, mate treba naky vlastni presety? Zkouseli jste do toho importovat zvuky z DX, popripade je porovnat, jak znej na obou syntakach?
Naposledy upravil(a) tankista dne 30 lis 2007 11:48, celkem upraveno 1 x.
dendy : ono ten kovovy zvuk tam je, ale ja som skor myslel pady, stringy ktore sa krasne tahali.. EX produkuje dost vyrazny zvuk, by som ho prirovnal dost k agresivnemu, FS1r je krasne lahodiaci uchu ako Vangelisove tahave zvuky.. krasne sa prelinaju.. ta FS1r mam pocit ze je brutalne vsestranna a hlavne tie moznosti ked som zhliadol editor tak som padol na rit. mas tam 4 elementy a do kazdeho narves voice.. z mojho pohladu je to dokonala fabrika na tvorbu zvukov fakt s neobmedzenymi moznostami..
akurat ma zaujima ako sa tam laduje cislene povedzme hovorene slovo, black spominal ze dokaze zprocesovat vzorku hlasu a vygenerovat do algoritmu a ten potom prehrava podla nastaveni FM dany zvuk.. len ziadny vstup okrem MIDI IN tam nevidim
jedine zeby cez nejaky externy editor a potom to poslat ako ciselne data do FS1r
akurat ma zaujima ako sa tam laduje cislene povedzme hovorene slovo, black spominal ze dokaze zprocesovat vzorku hlasu a vygenerovat do algoritmu a ten potom prehrava podla nastaveni FM dany zvuk.. len ziadny vstup okrem MIDI IN tam nevidim

praveze tam zvuk neposielas, ten zvuk z analyzujes a vytvori ti kvazi preset pre FM ktory to potom vie podla toho generovat.. aspon tak som to pochopil.. black spominal ze vocoder procesuje priamo zvukovu vzorku a na nu nabaluje, FS1r by mala vediet tuto vzorku z analyzovat a zapisat ako ciselne hodnoty ktore potom hodis do FS1r a tie uz len generuje tento zvuk popisany prave priamo syntezou, ziadny wav to nie je..tankista píše:S timhhle jsem jeste neblbnul, ale je fakt, ze by fs1r krome formantu mel zvladat i resyntezu. Ale nikdy jsem tam zadny zvukovy vzorek poslat nezkousel
co je dost zaujimave a celkom ma to zaujima akym sposobom sa to riesi.. jedine co ma napada ze by mal existovat externy editor ktory zo zvukovej vzorky vyrata nastavenia a nasetuje FS1r tak ze podla tychto nastaveni uz generuje tento tento zvuk podobny tomu wavku z analizovaneho...
opravte ma niekto ak sa mylim alebo tu zcestne pisem blud

Tak jsem to trochu pohledal a melo by se to jmenovat "Fseqs Editor". Pry to Yamaha ma vyvinute, ale porad vaha, zda to zverejnit, protoze to neni uplne doladene a dal na tom jiz nedela... TAdy je o tom jedna diskuze:
http://www.ex5tech.com/ex5ubb_cgi/ultim ... 1&t=000001
http://www.ex5tech.com/ex5ubb_cgi/ultim ... 1&t=000001
wav su tiez len ciselne hodnoty... analyza za ucelom ziskania mensieho poctu ciselnych hodnot sa nazyva downsampling ;)EXCOM píše:praveze tam zvuk neposielas, ten zvuk z analyzujes a vytvori ti kvazi preset pre FM ktory to potom vie podla toho generovat.. aspon tak som to pochopil.. black spominal ze vocoder procesuje priamo zvukovu vzorku a na nu nabaluje, FS1r by mala vediet tuto vzorku z analyzovat a zapisat ako ciselne hodnoty ktore potom hodis do FS1r a tie uz len generuje tento zvuk popisany prave priamo syntezou, ziadny wav to nie je..tankista píše:S timhhle jsem jeste neblbnul, ale je fakt, ze by fs1r krome formantu mel zvladat i resyntezu. Ale nikdy jsem tam zadny zvukovy vzorek poslat nezkousel
co je dost zaujimave a celkom ma to zaujima akym sposobom sa to riesi.. jedine co ma napada ze by mal existovat externy editor ktory zo zvukovej vzorky vyrata nastavenia a nasetuje FS1r tak ze podla tychto nastaveni uz generuje tento tento zvuk podobny tomu wavku z analizovaneho...
opravte ma niekto ak sa mylim alebo tu zcestne pisem blud :)
Ale tady jde o analyzu audio vzorku a jeho vyjadreni formantovou synthezou algoritmem, ktery pouziva fs1r. To je docela komplikovana zalezitost a asi to nenapise doma nekdo na kolene, kdo nezna vnitrni patentovany software toho synthu. Takze pokud to yamaha nepusti, tak jsou vsichni nahranykexik píše:wav su tiez len ciselne hodnoty... analyza za ucelom ziskania mensieho poctu ciselnych hodnot sa nazyva downsamplingEXCOM píše:praveze tam zvuk neposielas, ten zvuk z analyzujes a vytvori ti kvazi preset pre FM ktory to potom vie podla toho generovat.. aspon tak som to pochopil.. black spominal ze vocoder procesuje priamo zvukovu vzorku a na nu nabaluje, FS1r by mala vediet tuto vzorku z analyzovat a zapisat ako ciselne hodnoty ktore potom hodis do FS1r a tie uz len generuje tento zvuk popisany prave priamo syntezou, ziadny wav to nie je..tankista píše:S timhhle jsem jeste neblbnul, ale je fakt, ze by fs1r krome formantu mel zvladat i resyntezu. Ale nikdy jsem tam zadny zvukovy vzorek poslat nezkousel
opravte ma niekto ak sa mylim alebo tu zcestne pisem blud
Jeste help: http://www.xs4all.nl/~niff/fs1r/fseqedit/help/
A pro uplnost i ten nejlepsi fs1r soft editor:
http://www4.airnet.ne.jp/k_take/fs1r_ed ... glish.html
A pro uplnost i ten nejlepsi fs1r soft editor:
http://www4.airnet.ne.jp/k_take/fs1r_ed ... glish.html