Jo presne, co by me zajimalo, nestve te nekdy jak se vsechno v hudebnim odvetvi digitalizuje a zni tak lacine? Mam slabost pro analogy a z digitalnich syntaku se mi libi akorat nejnovejsi Virus a emulace Mooga pro Pc.ECSON WALDES píše:Ja uz jsem psal uplne na zacatku threadu, strasne moc miluju Vanglelisova stara alba, soundtracky ze zacatku 80tejch let, (BLADE RUNNER, ANTARCTICA, THE BOUNTY), ale mam problem s jeho hudbou z prelomu osumdesatejch/devadesatejch let. Prijde mi ze se v ni Vangelis snazi prekrocit svuj stin z "analogovejch" alb (z tech co tolik mam rad), na kterejch ma velmi silnej nezamnitelnej rukopis. A pak taky z meho pohledu jako muj problem vnimam (pres mou profesni deformaci:)) ze nemuzu prekousnout zaplavu levnejch presetovejch synth zvuku z plastovejch ROM-Plerovejch syntaku jako KORG M1, Kurzweil K2000, Yamaha SY99 atd. Z thohoto obdobi mne ale docela jeste bavej pozdni alba: 1492, Oceanic a Voices, ale treba obdobi kolem alba The City jsem proste dodnes neprijal. To je promne uz jinej Vangelis. Ja mam moc rad toho staryho Vangelise kolem roku 1980-84. Miluju tu starou analogovou eru kde je vse postaveno na CS-80, Prophet-10, Yamaha GS1 a skvelym Roland VP330+ a dalsich analogovejch masinach
.
Vsechno ostatni zni tak lacine, FM synthy taky moc nemusim moc mi to pripomina GM Midi a skoro nemuzu uverit kolik takove zarizeni s FM syntezou ktera dnes zni tak lacine kdysi stalo