2 midi controllery na jednom pc
-
2 midi controllery na jednom pc
zdravicko napadla ma taka asi sialena vec a to chcel by som sa spytat ci by sa dva midi controllery...jeden klavesovy druhy s padmi ...mohli spolu fungovat naraz na jednom pc..osobne si myslim ze asi nie, ale odbornikom vobec v tejto oblasti niesom... mam klavesovy midi controller a v poslednom case ma chytia mpc mania tak bysm chcel jejaky lpk ci mpd od akai kupit..viem ze existuju aj kontrollery co maju obojo ale to mi pride uz drahe kedze uz klaVESOVY MIDI C. MAM
VDAKA
VDAKA
Re: 2 midi controllery na jednom pc
Fakt sialena vec !!! Radsej by som to neskusal...
./midi/midi-pre-laikov-t19588.html#p328595

./midi/midi-pre-laikov-t19588.html#p328595
Naposledy upravil(a) MDudas dne 18 srp 2013 23:57, celkem upraveno 1 x.
peterslaby : a preco by nemohli fungovat ? co ta vedie k tejto myslienke .. bez problemov fungovat budu ..
Fungovat to bude. Kazdy novsi MIDI kontroler sa uz dnes pripaja cez USB, myslim ze tvoje nie su vynimkou, takze po pripojeni obidvoch sa ti v systeme objavia minimalne 2 rozne MIDI OUT porty. Tie mozes potom pouzivat a nadefinovat v programe ktory pouzivas.
Jedina otazka je ci tvoje DAW podporuje a umoznuje pouzit viac ako 1 kontroler, myslim ze ani v tom nebude ziadny problem.
Jedina otazka je ci tvoje DAW podporuje a umoznuje pouzit viac ako 1 kontroler, myslim ze ani v tom nebude ziadny problem.
to co hovori hawkens alebo dokonca aj keby nemali usb tak by sa mali dat prepojit (prvy kontroler midi out) => (druhy kontroler midi in) (druhy kontroler midi thru) => (pocitac/zvukova krata midi in), len si ich musis ponastavovat aby sa ti nebili tie signaly ktore nechces, najjednoduchsie asi aby tie dva kontrolery posielali na dvoch roznych kanaloch
Bacha na to - to není jen tak easy "propojení skrz sebe" - má to jisté zákonitosti, které taky mohou znamenat, že to fungovat z principu nebude..!!
P.
P.
charnonme : druhy by musel mat mergovanie .. z midi thru pojde totiz len kopia MIDI IN a nepojde tam to , co je v OUT .. musel by dat MIDI out 2 -> pocitac ..
ALE ON URCITE HOVORI O USB Kontroleroch .. takze to tu zbytocne riesime . Vsetko zapoji do USB a bude to fungovat ..
ALE ON URCITE HOVORI O USB Kontroleroch .. takze to tu zbytocne riesime . Vsetko zapoji do USB a bude to fungovat ..
aha myslel som ze z thru ide vzdy mergovany signal, zatial som si nevsimol take zariadenie ktore by to nemergovalo (asi som to skusal na prilis malom pocte
)

charonme : uha .. ja naopak nepoznam ziadne zariadenie , ktore by to THRU mergovalo IN a OUT 

jaaaaj to som dobre sprostosti popisal ospravedlnujem sa
vsak tych par controllerov co som skusal mali len in a out. Thru malo akurat tak par nastrojov a efektov.
Ked pridem domov tak sa lepsie opravim
vsak tych par controllerov co som skusal mali len in a out. Thru malo akurat tak par nastrojov a efektov.
Ked pridem domov tak sa lepsie opravim
Nedám ti konkrétní příklad, ale určo jsem se občas s něčím setkal...obvykle zařízení, co mají jen IN a OUT konektory, tak to "merge" umějí - bývá to nabízeno i pod názvem "soft THRU"; pak je v MIDI OUT vlastně OUT+THRU.Pytkin píše:charonme : uha .. ja naopak nepoznam ziadne zariadenie , ktore by to THRU mergovalo IN a OUT
P.
Ale jiste, existuju.
pytkin ma ale pravdu - MIDI Merge je skor vynimocna funkcia a nemaju ju ani take masiny ako Kurzweil za 4000€. Vacsinou len nejake specializovane zariadenia typu MPC...
pytkin ma ale pravdu - MIDI Merge je skor vynimocna funkcia a nemaju ju ani take masiny ako Kurzweil za 4000€. Vacsinou len nejake specializovane zariadenia typu MPC...
Ale Pytkin písal o tom, že zariadenia nezvyknú spájať vlastné dáta a MIDI IN do konektora THRU . Keď je niekde len IN a OUT, tak je "Soft thru" a aj mix vlastných dát bežný...
no vidim ze som bol prilis optimisticky, skoro nic nefunguje tak ako som to povazoval za logicke 

Nebuď pesimista - viz moje a jusufovo poznámka 
P.

P.