Akai MPK 49 problem

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Sonny

Akai MPK 49 problem

Příspěvek od Sonny »

Zdravim,

chtel bych se zeptat Vas zkusenych ohledne MIDI keyboardu Akai MPK 49. Mam moznost jej koupit ale s poruchou. Jedna klapka ma horsi odezvu - udajne se musi vic tlacit aby to zahralo. Moje otazka je, nakolik komplikovany a drahy je to opravit, pripadne jestli je to nemoc ktera se bezne rozsiruje a da se ocekavat i na dalsich klapkach, pripadne vadna serie. Proste cokoli, keyboard je jiz bez zaruky a co jsem koukal, zatim nemam tuseni kde bych nasel autorizovany servis pokud ta oprava bude narocnejsi. Prodejce se domniva, ze klaviaturu je pouze potreba vycistit, cemuz nevim jestli se da verit.

Predem diky za odpovedi
AKAI MPK49, Korg Kaossilator Pro, ADAM A7, Audio Technica ATH-M50

Venti

Re: Akai MPK 49 problem

Příspěvek od Venti »

Ja by som taky keyboard nechcel. Bohvie co sa mu stalo ze pri takom pancierovom stroji ako je mpk to nefunguje. Osobne si myslim ze keby islo len o vycistenie tak to predajca spravi sam a tak moze na tom stroji viac zarobit.
Tot moj nazor

Sonny

Příspěvek od Sonny »

Venti píše:Ja by som taky keyboard nechcel. Bohvie co sa mu stalo ze pri takom pancierovom stroji ako je mpk to nefunguje. Osobne si myslim ze keby islo len o vycistenie tak to predajca spravi sam a tak moze na tom stroji viac zarobit.
Tot moj nazor
Prakticky s Tebou souhlasim, diskutoval jsem to jeste s kamaredem a je pravda ze buhvi co ten clovek s tim keyboardem delal. Taky mi bylo receno, ze pokud by dotycny keyboard prodaval, cena by byla podstatne vyssi. Podstatne...hmm zas tak super cenu to ted nema a nedokazu si predstavit jaka podstatne vyssi cena by mela byt v pripade, ze by vse fungovalo. Diky za postreh.

Nekdo dalsi s podobnym ci jinym nazorem?

ReaktoplazmAR

Příspěvek od ReaktoplazmAR »

ja som raz bol pozerat na jeden synth a predávajúci mi až na mieste povedal že nejde jedna klávesa, ale že to neni žiadny problém, že jeho kamoš to opraví za 100 korún.. tak som mu povedal že ked to opraví tak nech mi zavolá.. volal mi asi za pol roka že synth predáva o 2000 lacnejšie, ale že klavesa furt nefunguje..

anumatic

Příspěvek od anumatic »

Ahoj, taky si nekde vyzkousej jestli ti tenhle akai vyhovuje, ja mam mpk 25 a klavesy mne vylozene ser..;)

Sonny

Příspěvek od Sonny »

anumatic píše:Ahoj, taky si nekde vyzkousej jestli ti tenhle akai vyhovuje, ja mam mpk 25 a klavesy mne vylozene ser..;)
A z jakyho duvodu te stvou? Nezapojeny jsem je v rukach mel. V teto cenove relaci jsem mel zato, ze klaviatura bude u vsech znacek modelu +/- stejna. Dyt to neni zadny hi-end.

anumatic

Příspěvek od anumatic »

Klavesy maji podle me dost velky odpor, silna pruzina, alespon to je muj pocit. Na cernych klavesach je to fakt vyrazny. Slysel jsem, ze m-audio tu polovyvazenou umi lip. Co se tyce padu, ty jsou taky dost k nicemu..mala citlivost, kutilove to na youtube rozebiraji a lepi tam ruzny veci:) Tedbych si spis koupil nejaky obyc klavesy a mpc alespon 500 nebo NI maschine.

Venti

Příspěvek od Venti »

Sonny a za kolko Ti ich ponuka clovek ?

anumatic... mne prave klaviatura na mpk bola velmi sympaticka. Mal som ho doma asi 3 dni a oproti mojim starym evolution mk49 to bolo moc fajn :). Pady su uplne v poriadku. Mam aj MPC1000 a kutilovia do toho moc vidia :).

Sonny

Příspěvek od Sonny »

Popravde ano, jsem premyslel i o moznosti jednoducha klaviatura + MPC, ale je to cca 2x tak drazsi (MPC500). Na citlivost padu na MPK49 jsem se ptal a zatim jsem prave nikde nenasel negativni reakce. Naopak, dobry pomer cena vykon.

@Venti: 6000,-

anumatic

Příspěvek od anumatic »

Já mám taky evolution 61 a hraje se mi na tom daleko líp, na akai člověk musí hodně tlačit na černé klávesy, u klasickýho piana nebo dobré kladívkové tenhle pocit vážně nemám. Ten akai bych klidně prodal, ale 25 je dost minoritní záležitost ;)

Sonny

Příspěvek od Sonny »

anumatic: ja prave puvodne premyslel pouze o MPK25, dokonce i prodejce v audioteku mi rikal, ze to musi stacit. Nejsem zadny pianista, ale nejak se mi to rozlezelo v hlave a nez vrstvit nahravani, jakmile ovladnu obe ruce - myslim ze se mi ta delsi klaviatura bude hodit. Rad bych u ni nejaky ten rok zustal. S upgrade syndromem pocitam, ale urcite ne driv jak za 2-4 roky. Ja myslim, ze pokud se budes chtit zbavit te 25ky, tak bude rychle pryc - nebal bych se toho.

Odpovědět