cme uf6 ?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Fatar TMK88, komu je to určený ? neumím si představit 88klávesový nástroj bez hamru, tedy umím ale ne účel za kterým bych si tohle pořídil. Je to možná jen můj názor ale buď piáno se vším všudy, nebo synt a pak mi bohatě stačí 61 klapek. Pokud zde mohu přidat něco málo ze svých zkušeností tak nej nej nej synt klaviatura co jsem měl byl Wavestation, na tohle se mi hrálo fantasticky, navíc to je masterklapkostroj. Kovový kontakty. tudíž nezničitelný. Další je SY-85 (myslím že je to stejná klaviatura) pak taky moc příjemnej byl XP-30.I když o třídu níž. Spousta nových nástrojů těmhle starcům nesahá ani po kotníky. Mimochodem neprodává tady někdo Wavestation ?

fova

Příspěvek od fova »

Toho Fatara jsem objednal z nasledujicich duvodu:

Posledni 2 roky jsem hral na 7-oktavove digi piano s hammer mechanikou, takze jsem zvykly na 7 oktav a 5 by me hodne omezovalo. Vyuzivam cely rozsah klavesnice.

Na druhou stranu nemam klasicke vzdelani co se tyce hrani na piano, takze hammer mechanika pro me predstavuje mirnou obtiz a rychle pasaze se mi na to hraji hure.

Pro pripojeni k pocitaci a praci ve studiu jsem tedy vybral ten Fatar bez hammer keybs. Nema to klasickou levnou syntakovou mechaniku - je polovyvazena, takze to neni uplne nejhorsi.

navic jsem to kupoval i kvuli nasemu synovi, kteremu jsou 4 a chceme ho v 6 letech prihlasit do LSU. Nejakou dobu by na to hral a kdyz bychom videli, ze ma o to zajem a jde mu to, tak bychom mu asi koupili digi piano - napr. Casio Privia, ktere je hodne levne.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

akp hlucna je ta klaviatura na TMK88 pri hre?

kexik

Příspěvek od kexik »

ja si neviem na niektore zvuky predstavit, ze by som ich hral S hammer klavesnicou...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

kexik píše:ja si neviem na niektore zvuky predstavit, ze by som ich hral S hammer klavesnicou...
ja hram na klavir, ale tiez mam ovela radsej k PC nieco ine vhodnejsie ja na ine zuvky. ked som na predajni skusal Roland G70 (samohrajka) s 76 klavesami, tak som sral magi v kockach. skoda, ze stal 110 tis. Skk

fova

Příspěvek od fova »

TMK 88 je ticha a na dotek dost mekka. Na pianove zvuky se da s primhourenim oka pouzit, ale kladivka to v zadnem pripade nejsou.

Nevyhodou je, ze cerne klapky hraji silneji nez bile, coz je zrejme vyrobni vada vsech TMK88. Je to znat pri stupnicich, kdy cerne hraji o cca 15% silneji, ale u skladeb si toho prilis nevsimnes.
Uvazoval jsem o reklamaci, ale prodejce mi to rozmluvil, ze bych pravdepodobne u vyrobce neuspel a navic bych hradil veskere naklady spojene s odvozem nastroje tam a zpet. Nevidel jsem to jako uplne zasadni problem, tak jsem si ten nastroj nechal.

K TMK88 planuji ted dokoupit Doepfer PK88, ktery bych chtel pouzivat na trenink a na pianove zvuky. TMK88 si asi necham na organy.

Kdyz jsem si zahral na M-Audio master, tak mi to prislo podobne, jako TMK88, kdezto Doepfer je uplne jina trida. Na nic tak skveleho jsem u elektronickych klaves jeste nehral. Pocit byl jako u skutecneho piana.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

mne ani tak nejde o hammer ale skor hladam non-hammer dobru klaviaturu, ktora ma dobry feeling a mozes sa do nej dobre opriet a spolahnut sa na nu, pretoze reaguje na tvoju hru tak ako ocakavas. vysie spomenuta G-70 alebo A-70, ale aj napriklad Yamahacke workstations (Motif, EX5, W5, SY99)...

fova

Příspěvek od fova »

Tak to bych se poohledl asi po necem jinem. Prijde mi, ze TMK88 ma malou dynamickou hloubku, coz je asi to, co hledas.
Ostatne cena a hmotnost casto napovi o kvalite mechaniky: TMK88 ma, tusim, 6kg a stala me 6500Kc. Cele je to v plastu, takze kdyz se doho opres, tak by se to mohlo zlomit :-)

Dno

Příspěvek od Dno »

poshook : checkni dakde YAMAHA KX88 .. Mozno je to to co hladas ..

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Yamahu se nebojím doporučit co se životnosti týká. S Fatarem spíše špatné zkušenosti, nevydrží to. Už jsem viděl pár kusů, totálně vymlácená velocity. Ale pocit ze hry byl obvykle slušnej.

Já bych šel do Doepferu PK88 (nemá sice kolečka, ale to mě na hammer klaviatuře moc nechybí - kontroler za pár korun nahradí) nebo LMK řada ta už je vybavená a v second handu za slušný ceny.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

KX88 se blbě shání, ale je taky skvělá.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Poshook

Příspěvek od Poshook »

a.tom.x píše:Yamahu se nebojím doporučit co se životnosti týká. S Fatarem spíše špatné zkušenosti, nevydrží to. Už jsem viděl pár kusů, totálně vymlácená velocity. Ale pocit ze hry byl obvykle slušnej.

Já bych šel do Doepferu PK88 (nemá sice kolečka, ale to mě na hammer klaviatuře moc nechybí - kontroler za pár korun nahradí) nebo LMK řada ta už je vybavená a v second handu za slušný ceny.
doepfer OK, ale je to hammer a ja ten hammer fakt okrem piana nemusim :)

Odpovědět