Digitální piána - Bohemia Piano

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
benys

Digitální piána - Bohemia Piano

Příspěvek od benys »

Chtěly bychom pořídit domů digitální piáno (ne stage) v cenové relaci 20-35 tis. na běžné trénování a výhledově pro děti na výuku.

Máte někdo zkušenosti s digitálními piány od české firmu Bohemia Piano? Aktuálně vyrábějí co do výčtu funkcí poměrně zajímavý model: BDP-880 za 31.500Kč
http://www.bohemiapiano.cz/149-bdp-880- ... piana.html

Přímé zkušenosti s digititálem nemáme, dříve jsme hráli jen na klasické. Oceníme ale poměrně praktickou vlastnost do bytu - nastavení hlasitosti či provoz na sluchátka a dále variabilitu tónů a příležitostně možnost propojení s počítačem pro záznam/přehrávání skladeb.

Nebo máte někdo i jiný tip?
Naposledy upravil(a) benys dne 20 čer 2007 12:38, celkem upraveno 1 x.

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Já bych si pořídil nějaké skladnější digitální piáno s kladívkovou mechanikou. A hrál bych s tím přes PC na (VST) nástroje, např. Ivory.

Kladívkovou mechaniku má třeba M-Audio ProKeys 88 - http://www.klavesy.cz/CZ/product.asp?ID ... ory=720000

Možná by ti něco takového na domácí hraní stačilo, nevim, mě ale určitě.

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

měli jsme nějký klavir od Bohemia Piano ve škole a hrálo se na to docela dobře. Zvuk klavíru nebyl špatný. Navíc, u piana do bytu, kde jde hlavně o skladnost a možnost připojení sluchátek, to asi není tak ožehavá vlastnost, aby to znělo jako super koncertní křídlo

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

> nathanael - vem si že máš 6-letý dítě, který má chodit do hudebky a pořídíš si ten systém s VST. už vidím, jak mu to ochodtně pouštíš pokaždé, když si chce zabrnkat :-)

Vey

Příspěvek od Vey »

1) Pokud si koupis Bohemia Piano, tak se muze stat, ze si na to deti uz moc dobre nezahrajou .. _))
2) Pokud je vyroba stejne kvalitni jako u BDP-850, tak je to tak na rok nenarocnyho hrani. Klaviatura se totiz zanedlouho vymacka.
3) Pokud to nechces mit jen na paradu, tak bych rozhodne volil jinou znacku.

benys

Příspěvek od benys »

díky za rady, ale neprobírejme prosím skladnost, schválně jsem přece uvedl že nechci stage piano! ... místo na to máme a chceme to aby to figurovalo i jako kus nábytku a bylo to bezprostředně použitelné a ne to někde vždy nějak montovat a zapojovat

na sluchátka to samozřejmě taky nechci pouštět pořád, ale jen aby byla možnost třeba si zahrát večer nebo tak

zajímá mě spíš zhodnocení kvality zvuku a klaviatury a třeba kvality zpracování co se životnosti výrobku týká, nemám vůbec představu zda se dá spolehnout že takové digitální piáno vydrží třeba 20-40 let jako ty klasické :-D nebo že za pět let tam přestanou fungovat klávesy nebo tlačítka a už to nikdo nebude umět opravit

benys

Příspěvek od benys »

Vey píše:2) Pokud je vyroba stejne kvalitni jako u BDP-850, tak je to tak na rok nenarocnyho hrani. Klaviatura se totiz zanedlouho vymacka.
:-( tohle jsi mě moc nepotěšil ... jinak právě u BDP-880 má být vylepšení oproti BP-850 nová klaviatura s proměnlivým odporem kláves, ale je fakt že to nic neříká o kvalitě zpracování

zajímalo by mě jestli si klaviaturu a elektronickou část vyrábějí sami
nebo jen od někoho kupují a montují do dřeva ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

navyse pro-keys 88 ma hroooozne zlu klavesnicu ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

benys ; preco nechecs ist do zabehnutych znaciek ? roland , yamaha , korg , ...

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Koupil bych nějakou lehce jetou Clavinovu od Yamahay, to co jsem měl možnost testovat (čísla si fakt nepamatuju) bylo opravdu slušný a dítě si na tom nezkazí ruce a o to jde v tomto případě především. Zvuk jako Steinway and Sons asi opravdu není potřeba. Po pravdě nějaké laciné akustické pianino od Petrof taky vůbec nehraje.

Bohemie jsem zkoušel jenom jednou a moc mě to nezaujalo, zvuk špatný, klaviatura průměrná. Vzhledem k tomu, že vyrábějí dva modely v digitálu a zbytek je akustika čekal bych vevnitř nějakou Itálii (Fatar klávesnice + nějakej General MIDI modul - Viscount tyhle věci dělá levně, ale to je odhad, česká bude tak maximálně ta krabice).

Šmejdy M-Aduio nebrat v žádném případě, je to low-budget aušus (v celém sortimentu podotýkám).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Vey

Příspěvek od Vey »

Vetsina veci je z Ciny .. co jsem se o to zajimal. U klaviatury si nejsem jistej, ale zvukovej modul 100%.
Jak radi Pytkin .. pokud chces nejaky rozumny piano dle tvych pozadavku, tak se zamer na vyse uvedene znacky. A nezapomen, ze zde platis i za ten kus nabytku, takze bych tak moc nesetril.
Jinak co se tyce M-Audia, tak souhlasim s a.tom.x-em.
Naposledy upravil(a) Vey dne 20 čer 2007 14:10, celkem upraveno 1 x.

a.tom.x

Příspěvek od a.tom.x »

Jo a nebál bych se Kawaie a Kurzweila RE210 (ale ten je u nás za 40).
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

nathanael

Příspěvek od nathanael »

Pytkin: prokeys byl jen příklad...stejně tohle nechce, takže nic no...

martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

na bohemia jsem si zahrál jen chvilku a bavilo mě to asi půl minuty.
rozhodně bych ho nebral - měl jsem z něj opravdu špatný pocit.
vybíral bych především značky - kurzweil, gem, yamaha.
dle uspory lze zvážit i roland. - ale ten je zvukově níž. kawai neznám .a ostatní nedoporučuju.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

nathanael píše:Pytkin: prokeys byl jen příklad...stejně tohle nechce, takže nic no...
Proc za kazdou cenu na vsem setrit? :)

Odpovědět