Existuje takovy synth/workstation??

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od Merlin » 29 črc 2011 11:46

Ahoj pratele!

V ramci zamyslene redukce poctu nastroju ("mene je vice") shanim masinu ve stylu "all-in-one" (synth/workstation) s nasledujicimi pozadavky:

- moznost splitu klaviatury min. na 2 useky upper/lower (zonovani klaviatury s materkeyboard funkci s prirazovanim ruznych MIDI kanalu by byla bomba, ale to uz bych chtel asi prilis)
- JEDNODUSE volne programovatelny arpeggiator pro tvorbu vlastnich groove paternu (napr. sazeni not do matrixu/gridu ci coby stepsequencer)
- drumcomputer s moznosti o5 JEDNODUCHEHO programovani vlastnich groove patterns, nejlepe ve stylu TR-modulu ("Lauflicht") nebo o5 sazeni bicich do nejake matrice

Napr. muj Triton Le ma sice arpeggiatory hned 2, ale jejich programovani je strasny opruz. Co nejake z modernejsich workstations? Daji se tam programovat patterny nejak jednodusseji ve smyslu jak jsem uvedl vyse? A co programovani bicich? Jde to nekde podobne jako u starych TR ci Jomoxu?

Budu vdecny za jakykoli podnet ci napad...

Diky predem :)
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
boro
Příspěvky: 369
Registrován: 27 led 2004 12:53

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od boro » 29 črc 2011 12:50

split a arpeggio pohodlne dosiahnes softwarovo s hociakym masterkeyboardom. + rozne ine aj automatizovane editacie midisignalu

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od Merlin » 29 črc 2011 13:05

boro píše:split a arpeggio pohodlne dosiahnes softwarovo s hociakym masterkeyboardom. + rozne ine aj automatizovane editacie midisignalu
To je mi samozrejme jasne, ale mne jde o HARDWAROVE reseni...
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od bodyia » 29 črc 2011 13:19

No tady bude asi hlavní téma toho sekvenceru... viděl bych to externí octopus ev. tenori-on, které je jako sekvencer skvělé. A pak něco s volnou architekturou, na co bys to napojil, třeba nějaký K od kurzweilu, ev. Oasys/Kronos, který ti k naprogramovaným groovůnm přidá ještě další harmonie z Karmy. V podstatě by to ale asi zvládnul ten Triton Le.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od EXCOM » 29 črc 2011 13:21

Merlin : skus omrknut Korg Kronos 6

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od Merlin » 29 črc 2011 14:50

bodyia píše:No tady bude asi hlavní téma toho sekvenceru... viděl bych to externí octopus ev. tenori-on, které je jako sekvencer skvělé. A pak něco s volnou architekturou, na co bys to napojil, třeba nějaký K od kurzweilu, ev. Oasys/Kronos, který ti k naprogramovaným groovůnm přidá ještě další harmonie z Karmy. V podstatě by to ale asi zvládnul ten Triton Le.
No pozor, me nejde o sequencer, ale o ARPEGGIATOR. Jinak Triton v tomto ohledu principialne neni spatny, ale jaxem psal - to programovani je uzivatelsky znacne nepratelske... Uzivani externich masinek je ale prave to, ceho se chci pokud mozno vyvarovat. Maximalne bych si umel jeste tak predstavit nejaky groovebox, co by umel nejak idiotensicher programovat bass + arp.... ale tady nemam paru jake jsou moznosti :(
EXCOM píše:Merlin : skus omrknut Korg Kronos 6
No a co treba tvuj FANTOM G, EXCOMe ??? Jake jsou jeho moznosti v tomto smyslu??
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

szuwoo
Příspěvky: 39
Registrován: 14 úno 2009 22:34

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od szuwoo » 29 črc 2011 15:54


Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od dano » 29 črc 2011 16:18

tieto rady ze ries to softom mi pripadaju podobne, ako ked niekto napise o radu ohladne PC a dostane radu aby si kupil MAC.

Merlin chce hw synth! 8) A asi by nemal stat 7000€...

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od charonme » 29 črc 2011 16:21

Merlin píše:mne jde o HARDWAROVE reseni...
mam dojem ze to co ty pozadujes nie je HW riesenie, ale SW riesenie zabalene v krabici ktora nevyzera ako PC-cko. Ten tebou spomenuty Triton Le je tiez v skutocnosti SW riesenie.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od dano » 29 črc 2011 16:23

:shock:

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od peteness » 29 črc 2011 17:09

Jednouchy arpegiator/stepsequencer je trochu nesplnitelne prani imho. Bud je jednoduchy a neudela se na tom nic, nebo je slozity - pak bud naky random rezim (zase dost na nic) nebo slozite programovat = opruz, nechut, odpor, ztrata zajmu :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od demsky » 29 črc 2011 17:21

bohvie ci v podstate nechce iPad :)))
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od hombrefeo » 29 črc 2011 17:42

a nesplnoval by vsechny podminky OPEN LABS?

Uživatelský avatar
SoundsFine
Příspěvky: 511
Registrován: 28 črc 2008 15:29

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od SoundsFine » 29 črc 2011 17:52

Vyzkoušej si FantomG, ten je jednodušší a rychlejší na ovládání než M3.
To co píšeš Fantom zvládá.
K Fantomu se dá připojit i myš a pak jde práce velmi rychle od ruky.
Sekvencer na FG je daleko před konkurencí.
I PC editor je pro Fantom daleko vyspělejší než u M3.
přečti si aspoň recenzi:
http://www.soundonsound.com/sos/jan09/a ... antomg.htm

Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Re: Existuje takovy synth/workstation??

Příspěvek od Merlin » 29 črc 2011 18:14

SoundsFine píše:Vyzkoušej si FantomG......
To co píšeš Fantom zvládá.
No po Fantomu G zasinam docela posilhavat; asi hlavne proto, ze to je Roland (holt moje slabustka :wink: ) a kvuli prijemnemu vzhledu :). Je ovsem otazka, zda opravdu splnuje ony pozadavky na uzivatelsky prijemne nastavovani/programovani arpu a bicich (zatim se mi to nepodarilo z manualu vycist)...
Neni zde nejaky zkuseny uzivatel Fantoma G????
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Odpovědět