Jaky vybrat master keyboard?
Nejsem si jisty, jestli to pujde
To same se uz jednou resilo u meho clanku o preampech a mikrofonech, na ktery je odkaz na predchozi strane. Precti si schvalne diskuzi k tomu clanku.
Jakmile zacnes totiz vychvalovat a zatracovat konkretni produkty, stane se z toho kontroverzni nazor jednotlivce, s kterym nekteri lide nemusi souhlasit.
Ten clanek o mikrofonech jsem take puvodne koncipoval do nejake FAQ sekce na E-zone, ale zvedla se urcita vlna nevole a nesouhlasu s nekterymi mymi stanovisky, takze nakonec to zustalo jako bezne tema.
Na druhou stranu tenhle clanecek o keyboardech je vice obecny a o konkretnich produktech se tam tolik nemluvi...
To same se uz jednou resilo u meho clanku o preampech a mikrofonech, na ktery je odkaz na predchozi strane. Precti si schvalne diskuzi k tomu clanku.
Jakmile zacnes totiz vychvalovat a zatracovat konkretni produkty, stane se z toho kontroverzni nazor jednotlivce, s kterym nekteri lide nemusi souhlasit.
Ten clanek o mikrofonech jsem take puvodne koncipoval do nejake FAQ sekce na E-zone, ale zvedla se urcita vlna nevole a nesouhlasu s nekterymi mymi stanovisky, takze nakonec to zustalo jako bezne tema.
Na druhou stranu tenhle clanecek o keyboardech je vice obecny a o konkretnich produktech se tam tolik nemluvi...
Re: Jaky vybrat master keyboard?
Ahoj, potřeboval bych poradit. Chci si koupit master keyboard a mam zálusk na yamahu kx8, ale je tam grand hammer standard a ja tomuhle zas až tolik nerozumím, jedná se o kladívkovou mechaniku? Pokusd to tu nekdo řešil a já to přehlíd, tak se omlouvam, diky
tical: ano, Yamaha KX8 ma kladivkovou mechaniku...krome toho je to masterkeyboard s arpegiatorem, tremi fadery a spoustou nastaveni...vzal bych si ho, pokud nepotrebujes mnoho ovladacich dodatecnych prvku...
Mám Viruse, takže potřebuju něco vyloženě dobrého na trenovaní piana. Někde sem našel, že možná nemá aftertouch?nejsem si, ale jist a vdo tohodle taky až, tak nevidím...
pri kladivkovej mechanike ti je aftertouch nahovnotical píše:Mám Viruse, takže potřebuju něco vyloženě dobrého na trenovaní piana. Někde sem našel, že možná nemá aftertouch?nejsem si, ale jist a vdo tohodle taky až, tak nevidím...
- SoundsFine
Mně se ta KX8 moc nelíbila.
Hlavně konstrukce, fakt ubohý.
Příšerný design a detaily zpracování - jak ze 70. let "plastové hračky z ruska".
Levný hnusný!!! tenký past, který se prohne pod váhou dlaně, prostě bída.
Za ty peníze 13-14 tisíc je to sice použitelný a ucházející, ale ani GHS klaviatura - nevím nevím.
Yamaha má výborné nástroje, výborné klaviatury, ale myslím, že KX8 je zatraceně ošizený master
Kdyby ponechali kvalitu i cenu na úrovni P140 a CP33, tak by s KX8 měli daleko větší i komerční úspěch.
Mě nedávno zaujal master- stage piano CP33 (rok kdy šel nástroj do výroby cca. 2006), typuji, že co nevidět tu bude nová řada. CP33 stojí cca 28 tisíc (tedy 2xtolik co KX8), a krom 28 panelových-velmi dobře použitelných zvuků, umí i master-keyboard funkce. USB konektivita s PC, 2 zóny, vynikající a tichá! hammer klaviatura GHE, atd. Navíc výborná tvrdá konstrukce, nic se neprohýbá, nic nevrže ani nechrastí, CP33 působí hodně solidním, poctivým dojmem na rozdíl od KX8.
KX8 je Made in China a je to znát, CP33 je vyrobena v Japonsku a je to znát.
Hlavně konstrukce, fakt ubohý.
Příšerný design a detaily zpracování - jak ze 70. let "plastové hračky z ruska".
Levný hnusný!!! tenký past, který se prohne pod váhou dlaně, prostě bída.
Za ty peníze 13-14 tisíc je to sice použitelný a ucházející, ale ani GHS klaviatura - nevím nevím.
Yamaha má výborné nástroje, výborné klaviatury, ale myslím, že KX8 je zatraceně ošizený master
Kdyby ponechali kvalitu i cenu na úrovni P140 a CP33, tak by s KX8 měli daleko větší i komerční úspěch.
Mě nedávno zaujal master- stage piano CP33 (rok kdy šel nástroj do výroby cca. 2006), typuji, že co nevidět tu bude nová řada. CP33 stojí cca 28 tisíc (tedy 2xtolik co KX8), a krom 28 panelových-velmi dobře použitelných zvuků, umí i master-keyboard funkce. USB konektivita s PC, 2 zóny, vynikající a tichá! hammer klaviatura GHE, atd. Navíc výborná tvrdá konstrukce, nic se neprohýbá, nic nevrže ani nechrastí, CP33 působí hodně solidním, poctivým dojmem na rozdíl od KX8.
KX8 je Made in China a je to znát, CP33 je vyrobena v Japonsku a je to znát.
no, na synťák jako je virus mi teda kladívka ideální vůbec nepřijdou, to chce nějakou příjemnou synťákovou klávesnici než tohle...KX8 jsem pod rukama neměl, ale dovedu si to představit, kladívkovou mechaniku jsem už zkoušel několikrát, sám mám polovyváženou a i to není úplně fajn na rychlou a pohodlnou hru na synthy...tical píše:Mám Viruse, takže potřebuju něco vyloženě dobrého na trenovaní piana. Někde sem našel, že možná nemá aftertouch?nejsem si, ale jist a vdo tohodle taky až, tak nevidím...
kouknul bych se po něčem jiném...můžeš zase zkusit kouknout do mého obligátního přehledu - http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=1
počítám teda, že máš ten Virus desktop, tu verzi bez klaviatury...já bych si asi k tomu pořídil něco spolehlivého, do čeho můžu mlátit a nebude to klást moc odpor a bude to příjemné na hraní...to je ale moje představa, ty si to rozmysli jak chceš...
jestli chceš aftertouch a synth-action keyboard, koukej rozhodně jinam než po věcech jako KX8...
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 10 dub 2009 02:46, celkem upraveno 4 x.
soundsfine: hmm, Made In Japan je samozrejme uz neco a zaruka kvality, tedy aspon me to nikdy nezklamalo...ale to CP33 co koukam, stoji 30 tisic, tedy vic jak 2x tolik...neznal jsem to, muze byt fajn...no stejnak, jestli jsou to take kladivka, tak ja nevim, kladivka k Virusu nebo synthu obecne mi dobry neprijdou...
- SoundsFine
aha. já myslel, že chceš co nejlepší dostupnou simulaci hammer mechaniky pro klavírní hru.
Ve tvém případě GHS klaviatura může být dobrá volba, není to ani těžký hammer ani bláto.
Na tyto účely ( virus )se mi GHS zdá dobrá, možná ještě mrkni na konkurenci Fatar VMK188
Ve tvém případě GHS klaviatura může být dobrá volba, není to ani těžký hammer ani bláto.
Na tyto účely ( virus )se mi GHS zdá dobrá, možná ještě mrkni na konkurenci Fatar VMK188