Jaky vybrat master keyboard?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
fova

Re: Jaky vybrat master keyboard?

Příspěvek od fova »

Sorry, az teprve ted jsem si precetl tu predchozi diskuzi tady, kde jsi to resil s ostatnimi, takze jsem byl dosud trochu mimo misu.

Koleckem myslim napr. pitch bend modulator - je videt na te fotce Oberheimu MC2000, kterou jsem sem daval o par prispevku vyse. Je to takovy ten pulkruh vystupujici z tela nastroje - nejvzdalenejsi prvek pri pohledu od nas. Pouziva se na modulaci (ohybani) tonu. Napr. kdyz chces rychle, plynule sjet z tonu E na C.
Tahla jsou tam take videt hned vedle toho pitch bendu.
Tohle vse nebudes v hodinach klaviru potrebovat :-) Jsou to prvky pro tvorbu nebo upravu muziky.

fova

Příspěvek od fova »

Jinak jak pisu na strane 1 tohoto tematu, jako idealni vidim mit doma mechanik vic - kazda je totiz vhodnejsi pro neco jineho. Takze ten napad, ze si ponechas i Vajruse neni spatny.
Naposledy upravil(a) fova dne 11 dub 2009 20:58, celkem upraveno 1 x.

tical

Příspěvek od tical »

Aha, tak to sem věděl akorát neznám české výrazy, pitch band a modulation mám denne před sebou :), jinak vypadá, že do toho půjdu, to mi bude stačit, jak říkam tyhle všechny věci mám jinde :) Hele díky moc za radu moc si toho cením.

fova

Příspěvek od fova »

Neni zac.
Ja se zase ptam nekde jinde, na veci, ktere nevim. :-)

tical

Příspěvek od tical »

to Fova: asi sem uvalil sve rozhodnuti smerem ke korg sp 250, co na nej rikas? libi se mi jak zvuk piana, tak i stringu a klaviatura jak sem zjistil je taky na vysoke urovni...

fova

Příspěvek od fova »

Mame v kapele Korg SP200, coz je +/- to same jako SP250. Asi rok jsem ho mel doma na trenink hry, kdyz jsem doma nemel zadnou jinou kladivkovou mechaniku.
Ma kovove telo a tim je mechanicky velmi odolny pri prenaseni, ale zase je hodne tezky. Zvukove i po strance mechaniky je lepsi nez Privia. Dokonce se mi zvukove libi vice nez Yamahy P serie, ale to je vec osobniho vkusu. Yamahy maji podle me zvuky prilis jemne a slusne, kdezto Korg je agresivnejsi a solovejsi. Na druhou stranu zni zvuky Korgu trochu chemicky/elektronicky a je poznat, ze to neni skutecne piano.

Jak uz jsem ti napsal do PM, pokud mas dost penez kup Korg SP250 nebo Yamahu P85, pokud ne, kup o neco horsi Casio Privii. Oboji ti bude slouzit podle me dobre.

tical

Příspěvek od tical »

čau, tak ještě jednou ti moc děkuju nakonec sem dnes obědnal korg sp250, přeci jenom to není půl roční investice, tak sem ještě trochu přidal, tak díky moc za radu :)

boro

Příspěvek od boro »

zaujimal by ma Vas nazor:

neviem sa rozhodnut, ci mam kupit:
- studiologic VMK-188 (499 euro)
- doepfer lmk 2+ (998 euro)

mam stary doepfer, som s nim nadmieru spokojny

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak nad cim spekulujes ? ber doepfer ..

boro

Příspěvek od boro »

spekulacia je "spôsob teoretického postihovania pravdy" "obyčajne s dosiahnutím prospechu"
500 euro je dostatocny dovod
mozno by som bol nadmieru spokojny aj so studiologic, nemam si na to kde sahnut

fova

Příspěvek od fova »

Doepfer je strasny drzak, tipuji si, ze italsky Fatar tolik nevydrzi. Jestli kvalita je priorita, tak Doepfer.
Jinak, co jsem hral na Doepfer, tak to neni kladivkova mechanika ani nahodou. Pokud bychom to meli nazvat kladivky, tak nejakymi hooooodne lehouckymi. Je to dost vzdalene od klasicke pianove klaviatury ci od mechaniky digitalnich pian. Doepfer je tedy vhodny na vsechny ty smycce, e-piana, hammondy, atd., ale uz mene vhodny na koncertovani s pianovym zvukem.
VMK188 by v tomhle ohledu mel byt blize skutecnemu pianu.
Ale zase je to o tom, co je tvoje priorita, jestli zrovna tohle te zajima.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : na ktory doepfer si hral ?

fova

Příspěvek od fova »

Nekolikrat na PK88 a myslim, ze i na nejaky ten LMK, ale to uz si nepamatuji presne.

Doepfer byl dlouhou dobu jednim z mych favoritu pro domaci master keyboard, ale to, ze je ta mechanika moc lehoucka a neklade velky odpor byl nakonec hlavni duvod, proc jsem ho nevzal.
Oberheim, ktery mam ted, je v tomhle o neco lepsi.
Ale i ten je jeste dost daleko od digitalnich pian.
Nicmene je spousta lidi, pro ktere je tezsi pianova mechanika spise pritezi nez pomoci, takze zalezi na konkretnich pozadavcich, jake Boro ma.
Naposledy upravil(a) fova dne 20 dub 2009 21:26, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

fova : preco hovoris ze klavesnica neni kladivkova , ked si nehral na LMK2+ ..

fova

Příspěvek od fova »

za prve myslim, ze jsem na LMK hral, ale ruku do ohne bych za to nedal (uz je to hezkych par let, co jsem to resil) a za druhe Doepfer ma u vsech svych mechanik napsano, ze je to kladivkova mechanika.

Odpovědět