Jde to i bez masterkeyboardu?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství

<t>Jde to i bez masterkeyboardu?</t>

To si neumim predstavit
10
37%
Jde to, ale je to nepohodlne
14
52%
V pohode, delam to tak
3
11%

Celkem hlasů: 27

Cyril

Jde to i bez masterkeyboardu?

Příspěvek od Cyril »

Skladate nekdo "mysi"? Myslite, ze je keyboard nezbytnej pro skladani hudby ze samplu/vsticek?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Já skládám na kytaře, takže bych řekl, že to jde bez masterkeyboardu docela dobře ;) A skuteční machři skládají v hlavě a sypou to rovnou do partitury.

fantozzi

Příspěvek od fantozzi »

vzhledem k tomu že jsem línej psát noty, i když taky jsem to dřív dělal a kytaru než naladím, tak všechno zapomenu, užívám masterkeyboardu

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja taky skladam na kytare, myslel jsem to, jak zadavate "noty" do sekvenceru.

dendy

Příspěvek od dendy »

da sa to ale mat keyboard je SKVELE vylepsienie ... odkedy mam moj milovany e-mu xboard uz by som nechcel byt zase len "mysoklikac" :)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

znam jednoho mysoklikace co sklada solidni muziku mysi, ja bych to nedokazal 8) on taky ne ze by byl nejakej virtuoz, predpokladam ze naflaka nejak noty a zasmyckovany to posloucha a posouva dokud se mu to nelibi 8)

dendy

Příspěvek od dendy »

jo aj ja som tak robil donedavna.. da sa to.. ale keyboard je super na improvizaciu - clovek rychlejsie vymysli pouzitelnu melodiu/sekvenciu ...

kexik

Příspěvek od kexik »

mysou robim basu a plochy. masterkeyboard ale povazujem za dost nutny, mys zvadza k loopovaniu, prilis presnym linkam a prvoplanovym napadom. ale da sa tak skladat, to mi verte ;)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Dlouho jsem vsechno klikal mysi, ale s masterem je to o hodne pohodlnejsi a clovek tam da o dost vic zivota. Pokud pridame jeste nejaky cc, tak je prinos uplne jasnej.

Vey

Příspěvek od Vey »

Myší většinou jen bicí .. Bez keyboardu bych asi nic neudělal ... Obdivuju všechny co jedou jen s myší ...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Hmm, asi budu muset fakt nejakej koupit...

Dante

Příspěvek od Dante »

já jedu jenom myší, takže se to dá, všechno se dá...keyboard by se mi ale spíš hodil na nějaké živé hraní, hlavně kdyby přes klávesy šlo jednoduše zapnout/vypnout nějaký kanál, protože přes klávesnici mi to namapovat nejde...myslím ale, že na improvizaci a na lepší a rychlejší vymýšlení melodie je keyboard fakt good věc...kdyby otázka zněla, zda je možné hrát liveacty bez midi kontroleru, tak bych řekl, že to je skoro nemožné...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Melodie vymejslim na kytare, ale je fakt opruz to pak prepisovat do pianorollu... a porad davat play a stop jestli to sedi...

kexik

Příspěvek od kexik »

cyril: aj veci nahrate klapkami budes musiet "domysovat"
holt to JE tvrda drina, ked mi tak ludia kukaju cez plece, jak nieco vyrabam, tak opovrzlivo oduju hubu, ale ked zistia ze som za hodinu vyriesil tri snarove linky o spolocnej dlzke 12 sekund, tak sklapnu
aj pisanie romanu je len davanie pismeniek do wordu ;)

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

no ja si na syntaku nahraju melo musim ji vymyslet a zahrat .. pak ji nahraju a mysi posunu kdyz se nekde preklepnu..

Odpovědět