Jde to i bez masterkeyboardu?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství

<t>Jde to i bez masterkeyboardu?</t>

To si neumim predstavit
10
37%
Jde to, ale je to nepohodlne
14
52%
V pohode, delam to tak
3
11%
 
Celkem hlasů: 27

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Jde to i bez masterkeyboardu?

Příspěvek od Cyril » 03 pro 2006 19:55

Skladate nekdo "mysi"? Myslite, ze je keyboard nezbytnej pro skladani hudby ze samplu/vsticek?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 03 pro 2006 20:01

Já skládám na kytaře, takže bych řekl, že to jde bez masterkeyboardu docela dobře ;) A skuteční machři skládají v hlavě a sypou to rovnou do partitury.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi » 03 pro 2006 20:29

vzhledem k tomu že jsem línej psát noty, i když taky jsem to dřív dělal a kytaru než naladím, tak všechno zapomenu, užívám masterkeyboardu

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 03 pro 2006 20:48

Ja taky skladam na kytare, myslel jsem to, jak zadavate "noty" do sekvenceru.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 03 pro 2006 20:55

da sa to ale mat keyboard je SKVELE vylepsienie ... odkedy mam moj milovany e-mu xboard uz by som nechcel byt zase len "mysoklikac" :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 03 pro 2006 21:12

znam jednoho mysoklikace co sklada solidni muziku mysi, ja bych to nedokazal 8) on taky ne ze by byl nejakej virtuoz, predpokladam ze naflaka nejak noty a zasmyckovany to posloucha a posouva dokud se mu to nelibi 8)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12697
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 03 pro 2006 21:15

jo aj ja som tak robil donedavna.. da sa to.. ale keyboard je super na improvizaciu - clovek rychlejsie vymysli pouzitelnu melodiu/sekvenciu ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 pro 2006 09:23

mysou robim basu a plochy. masterkeyboard ale povazujem za dost nutny, mys zvadza k loopovaniu, prilis presnym linkam a prvoplanovym napadom. ale da sa tak skladat, to mi verte ;)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 04 pro 2006 10:45

Dlouho jsem vsechno klikal mysi, ale s masterem je to o hodne pohodlnejsi a clovek tam da o dost vic zivota. Pokud pridame jeste nejaky cc, tak je prinos uplne jasnej.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey » 04 pro 2006 11:15

Myší většinou jen bicí .. Bez keyboardu bych asi nic neudělal ... Obdivuju všechny co jedou jen s myší ...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 04 pro 2006 11:40

Hmm, asi budu muset fakt nejakej koupit...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante » 04 pro 2006 12:11

já jedu jenom myší, takže se to dá, všechno se dá...keyboard by se mi ale spíš hodil na nějaké živé hraní, hlavně kdyby přes klávesy šlo jednoduše zapnout/vypnout nějaký kanál, protože přes klávesnici mi to namapovat nejde...myslím ale, že na improvizaci a na lepší a rychlejší vymýšlení melodie je keyboard fakt good věc...kdyby otázka zněla, zda je možné hrát liveacty bez midi kontroleru, tak bych řekl, že to je skoro nemožné...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 04 pro 2006 12:57

Melodie vymejslim na kytare, ale je fakt opruz to pak prepisovat do pianorollu... a porad davat play a stop jestli to sedi...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 pro 2006 14:27

cyril: aj veci nahrate klapkami budes musiet "domysovat"
holt to JE tvrda drina, ked mi tak ludia kukaju cez plece, jak nieco vyrabam, tak opovrzlivo oduju hubu, ale ked zistia ze som za hodinu vyriesil tri snarove linky o spolocnej dlzke 12 sekund, tak sklapnu
aj pisanie romanu je len davanie pismeniek do wordu ;)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 04 pro 2006 15:29

no ja si na syntaku nahraju melo musim ji vymyslet a zahrat .. pak ji nahraju a mysi posunu kdyz se nekde preklepnu..

Odpovědět