Jde to i bez masterkeyboardu?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství

<t>Jde to i bez masterkeyboardu?</t>

To si neumim predstavit
10
37%
Jde to, ale je to nepohodlne
14
52%
V pohode, delam to tak
3
11%
 
Celkem hlasů: 27

Cyril
Příspěvky: 5765
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Jde to i bez masterkeyboardu?

Příspěvek od Cyril »

Skladate nekdo "mysi"? Myslite, ze je keyboard nezbytnej pro skladani hudby ze samplu/vsticek?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad »

Já skládám na kytaře, takže bych řekl, že to jde bez masterkeyboardu docela dobře ;) A skuteční machři skládají v hlavě a sypou to rovnou do partitury.

fantozzi
Příspěvky: 313
Registrován: 11 zář 2006 21:25

Příspěvek od fantozzi »

vzhledem k tomu že jsem línej psát noty, i když taky jsem to dřív dělal a kytaru než naladím, tak všechno zapomenu, užívám masterkeyboardu

Cyril
Příspěvky: 5765
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Ja taky skladam na kytare, myslel jsem to, jak zadavate "noty" do sekvenceru.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13850
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

da sa to ale mat keyboard je SKVELE vylepsienie ... odkedy mam moj milovany e-mu xboard uz by som nechcel byt zase len "mysoklikac" :)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I »

znam jednoho mysoklikace co sklada solidni muziku mysi, ja bych to nedokazal 8) on taky ne ze by byl nejakej virtuoz, predpokladam ze naflaka nejak noty a zasmyckovany to posloucha a posouva dokud se mu to nelibi 8)

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13850
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy »

jo aj ja som tak robil donedavna.. da sa to.. ale keyboard je super na improvizaciu - clovek rychlejsie vymysli pouzitelnu melodiu/sekvenciu ...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

mysou robim basu a plochy. masterkeyboard ale povazujem za dost nutny, mys zvadza k loopovaniu, prilis presnym linkam a prvoplanovym napadom. ale da sa tak skladat, to mi verte ;)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4818
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph »

Dlouho jsem vsechno klikal mysi, ale s masterem je to o hodne pohodlnejsi a clovek tam da o dost vic zivota. Pokud pridame jeste nejaky cc, tak je prinos uplne jasnej.

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Příspěvek od Vey »

Myší většinou jen bicí .. Bez keyboardu bych asi nic neudělal ... Obdivuju všechny co jedou jen s myší ...

Cyril
Příspěvky: 5765
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Hmm, asi budu muset fakt nejakej koupit...

Dante
Příspěvky: 160
Registrován: 29 lis 2006 17:28

Příspěvek od Dante »

já jedu jenom myší, takže se to dá, všechno se dá...keyboard by se mi ale spíš hodil na nějaké živé hraní, hlavně kdyby přes klávesy šlo jednoduše zapnout/vypnout nějaký kanál, protože přes klávesnici mi to namapovat nejde...myslím ale, že na improvizaci a na lepší a rychlejší vymýšlení melodie je keyboard fakt good věc...kdyby otázka zněla, zda je možné hrát liveacty bez midi kontroleru, tak bych řekl, že to je skoro nemožné...

Cyril
Příspěvky: 5765
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

Melodie vymejslim na kytare, ale je fakt opruz to pak prepisovat do pianorollu... a porad davat play a stop jestli to sedi...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

cyril: aj veci nahrate klapkami budes musiet "domysovat"
holt to JE tvrda drina, ked mi tak ludia kukaju cez plece, jak nieco vyrabam, tak opovrzlivo oduju hubu, ale ked zistia ze som za hodinu vyriesil tri snarove linky o spolocnej dlzke 12 sekund, tak sklapnu
aj pisanie romanu je len davanie pismeniek do wordu ;)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak »

no ja si na syntaku nahraju melo musim ji vymyslet a zahrat .. pak ji nahraju a mysi posunu kdyz se nekde preklepnu..

Odpovědět