zdárek,
nemáte někdo zkušenosti s použitím software karma na triton extreme, popřípadě i na další synťáky
jako korg m3, kronos nebo teď nově yamaha motif. Začínám o tom uvažovat, vypadá to docela zajímavě,
ale prej to je nějak složitější na pochopení....
díky
petr rusnok
adresa toho software je:
http://www.karma-lab.com/kt/karma-triton.html
http://www.karma-lab.com/
Karma a korg triton extreme
Karma a korg triton extreme
BM15A, 1616m, k2500R, triton extreme88, oasys pci, BK-7m, 03R/W, DX7, QS+piano, balíky IK Multimedia a NI, SPL channel one
Re: Karma a korg triton extreme
Slozity to ani neni, za den, za dva v tom budes delat jak odjakziva. Co konkretne by te zajimalo, mam M3.
no jestli to dobře chápu, tak v M3 jsou v combi 4 moduly karmy a ten software umožňuje 10 modulů, tzn. že jako bych měl arpeggiatory na deseti kanálech?
já totiž mám v korg extreme 2 kanály pro arpeggiatory.
dík
já totiž mám v korg extreme 2 kanály pro arpeggiatory.
dík
BM15A, 1616m, k2500R, triton extreme88, oasys pci, BK-7m, 03R/W, DX7, QS+piano, balíky IK Multimedia a NI, SPL channel one
no tak jsem to trochu dostudoval:
v m3 se ke 4 modulům v synťáku v combi režimu přidává dalších 6 modulů, které zajišťuje software karma lab
a v triton extreme se ke dvou arpeggiatorům v synťáků přidává softwarově původní synťák karma tj. 4 moduly a 768 programs/combis
dotaz: když použiju midi přes usb v notebooku, tak by tam nemělo asi docházet ke zpoždění? nebo jo?
(měním notebook, a ten nový už nemá pcmcia tak k němu ted nemohu připojit emu1616m)
dík za odpověď
v m3 se ke 4 modulům v synťáku v combi režimu přidává dalších 6 modulů, které zajišťuje software karma lab
a v triton extreme se ke dvou arpeggiatorům v synťáků přidává softwarově původní synťák karma tj. 4 moduly a 768 programs/combis
dotaz: když použiju midi přes usb v notebooku, tak by tam nemělo asi docházet ke zpoždění? nebo jo?
(měním notebook, a ten nový už nemá pcmcia tak k němu ted nemohu připojit emu1616m)
dík za odpověď
Při používání Virtuálních nástrojů nebo monitoringu skrz DAW je latence vždy.
P.
P.
no ono by to mělo fungovat tak, že ten software karma lab sejme midi ze syntaku korg triton extreme a na základě
těch sejmutých midi dat vychrlí nějaké větší množství midi dat, které zase přehraje ten externí syntak triton extreme,
tak právě proto si říkám, že by tam nemuselo hrát roli to zpoždění té zvukové karty v tom notebooku....
(když to midi pojede přes usb, tak jsem si říkal, že by ta rychlost měla stačit)...
petr
těch sejmutých midi dat vychrlí nějaké větší množství midi dat, které zase přehraje ten externí syntak triton extreme,
tak právě proto si říkám, že by tam nemuselo hrát roli to zpoždění té zvukové karty v tom notebooku....
(když to midi pojede přes usb, tak jsem si říkal, že by ta rychlost měla stačit)...
petr
Ano v Combi a Seqencer modech jsou k dispozici 4 moduly, narozdil od Program modu kde je k dispozici pouze jeden.pvinci píše:no jestli to dobře chápu, tak v M3 jsou v combi 4 moduly karmy
Ano... jeden modul = jeden arpeggiatorpvinci píše:ten software umožňuje 10 modulů, tzn. že jako bych měl arpeggiatory na deseti kanálech?
Takhle to bude fungovat nejspis pouze s PC, v samotne M3 jsou pouze 4 moduly.pvinci píše:v m3 se ke 4 modulům v synťáku v combi režimu přidává dalších 6 modulů, které zajišťuje software karma lab
Nevim nikdy jsem nemel M3 propojene s PC.pvinci píše:když použiju midi přes usb v notebooku, tak by tam nemělo asi docházet ke zpoždění? nebo jo?
Pokud to je takhle, tak by postačovalo jakékoli MIDI připojení a zpoždění bych žádné neočekával (otázkou je, co s těmi MIDI daty ten SW dělá).pvinci píše:no ono by to mělo fungovat tak, že ten software karma lab sejme midi ze syntaku korg triton extreme a na základě
petr
P.
díky za odpověd.
zajímavé na tom software karma lab (stojí to 200 usd) je to, že když to jednou koupím, tak ty výstupy z toho softu můžu přesměřovat na libovolný hardwerový nebo softwarový syntak (uvažuju, že bych to přesměrovával na svoji kartu oasys pci, která má 28 syntéz...) a měl bych tak KARMA systém použitelný
pro libovolný soft/hardwerový synták co mám....
jinak zajímavá věc je taky ta verze pro motif sx nebo xf, protože se takhle dá vytáhnout z těch syntáků všechny typy arpeggiatorů, které mají (maj toho cca 6 až 7 tisíc ), dostat do systému KARMA 3 a mít možnost řídit cca 400 parametrů v tom softwaru karma lab.... a zas je to možné přesměrovat na libovolný soft/hardware syntak co mám doma (aby to fungovalo takhle, je ale nutné mít vždycky připojený synták, pro který ten soft byl koupený....)
jinak v tom korgu m3 se údajně řídí jen cca 32 parametrů, ale právě v tom software karma lab je jich řiditelných cca 400 a to je ta složitost, z které mám trochu obavy, tak mě zajímalo jestli to tady někdo nepoužívá, protože to fakt dává docela zajímavé možnosti....
mít pro korg extreme za 200 usd nejen systém karma ale i 6 arpeggiátorů místo dvou mě docela láká....
zajímavé na tom software karma lab (stojí to 200 usd) je to, že když to jednou koupím, tak ty výstupy z toho softu můžu přesměřovat na libovolný hardwerový nebo softwarový syntak (uvažuju, že bych to přesměrovával na svoji kartu oasys pci, která má 28 syntéz...) a měl bych tak KARMA systém použitelný
pro libovolný soft/hardwerový synták co mám....
jinak zajímavá věc je taky ta verze pro motif sx nebo xf, protože se takhle dá vytáhnout z těch syntáků všechny typy arpeggiatorů, které mají (maj toho cca 6 až 7 tisíc ), dostat do systému KARMA 3 a mít možnost řídit cca 400 parametrů v tom softwaru karma lab.... a zas je to možné přesměrovat na libovolný soft/hardware syntak co mám doma (aby to fungovalo takhle, je ale nutné mít vždycky připojený synták, pro který ten soft byl koupený....)
jinak v tom korgu m3 se údajně řídí jen cca 32 parametrů, ale právě v tom software karma lab je jich řiditelných cca 400 a to je ta složitost, z které mám trochu obavy, tak mě zajímalo jestli to tady někdo nepoužívá, protože to fakt dává docela zajímavé možnosti....
mít pro korg extreme za 200 usd nejen systém karma ale i 6 arpeggiátorů místo dvou mě docela láká....